Ανοίγει το κυπριακό; Μετά από 15 χρόνια Ισραηλινός Πρόεδρος στην Άγκυρα. Άρδην αναμενόμενη ανατροπή. Στα σκαριά αγωγός Ισραήλ-Τουρκίας-Ευρώπης! Βγάζουν χάρτες.. πάνε και για τουρκοισραηλινή ΑΟΖ; Το ψευδοκράτος διεκδικεί να περάσει ο αγωγός από ύδατα που διεκδικεί! Ήδη θα το κατάλαβες οι Ζελένσκηδες τι σημαίνουν. 

Ανοίγει το κυπριακό; Μετά από 15 χρόνια Ισραηλινός Πρόεδρος στην Άγκυρα. Άρδην αναμενόμενη ανατροπή. Στα σκαριά αγωγός Ισραήλ-Τουρκίας-Ευρώπης! Βγάζουν χάρτες.. πάνε και για τουρκοισραηλινή ΑΟΖ; Το ψευδοκράτος διεκδικεί να περάσει ο αγωγός από ύδατα που διεκδικεί! Αυτά παθαίνουν οι χώρες που τις κυβερνούν Ζελένσκηδες..

Θα είναι το διάδοχο σχήμα του East Med που ”ανατίναξαν” οι Αμερικάνοι…

Ο πρόεδρος του Ισραήλ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία που ανάλογη είχε να γίνει από το 2007. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές ”κατά τη συνάντηση Χέρτζογκ-Ερντογάν, ο Ερντογάν έθεσε την επιθυμία της Τουρκίας να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ δύο χωρών για το φυσικό αέριο και να κατασκευάσει έναν αγωγό Ισραήλ-Τουρκίας-Ευρώπης. Η Τουρκία συζήτησε το θέμα με Αμερικανούς αξιωματούχους, τους ζήτησε να βοηθήσουν στην προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου”

Την ώρα που σημειώνονται αναδιατάξεις με βάση και το ενεργειακό ή κυρίως το ενεργειακό και αναζητείται η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από Ρωσία η Τουρκία επιδιώκει να επιτευχθεί συμφωνία για τη μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.Παράλληλα επιδιώκει ΑΟΖ οριοθέτηση της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.


Σε πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ σχετικά με την εμπορία ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, οι Τούρκοι θα επιδιώξουν ο αγωγός να μην περνά από τα ύδατα της ελληνοκυπριακής ΑΟΖ. Θα επιχειρήσουν να περάσει μέσα από τα νερά της δικαιοδοσίας του ψευδοκράτους όπως αυτή με κατοχικό πνεύμα τα οριοθετούν και κάπου εκεί θα υπάρξει ζήτημα αναγνώρισης του ψευδοκράτους από το Ισραήλ..

Ο Τσαβούσογλου πάει τον Απρίλιο στο Ισραήλ..

στη Συναγωγή στην Κωνσταντινούπολη…ο Πρόεδρος του Ισραήλ.

ο Μεγάλος Ραβίνος Τουρκίας και οι 2 πρόεδροι

Μετά από 15 χρόνια .. είναι όντως ιστορική η συνάντηση Γιάλτα της Μεσογείου… έπονται ραγδαίες εξελίξεις …

κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ από Ισραηλινό Πρόεδρο

ήδη θα το κατάλαβες οι Ζελένσκηδες τι σημαίνουν

πρέπει να ξέρεις σε ποιο άλογο ποντάρεις

dimpenews.com