Υφ. Άμυνας Ρωσίας: ”οι Ουκρανοί εθνικιστές χτύπησαν υποσταθμό και γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτούν τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ!” Διακοπή ηλεκτρικού δικτύου στον πυρηνικό σταθμό..ΒΙΝΤΕΟ

Oι Ουκρανοί εθνικιστές χτύπησαν υποσταθμό και γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτούν τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ καταγγέλει ο Υφυπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Nikolaï Pankov . O ανταποκριτής του Al-Mayadeen στη Μόσχα: Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνομπίλ σταμάτησε να παράγει ηλεκτρισμό μετά την επίθεση.

«Οι Ουκρανοί εθνικιστές συμμετείχαν σε άλλη μια εξαιρετικά επικίνδυνη πρόκληση και χτύπησαν τον υποσταθμό και τις γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτούν τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ», δήλωσε ο Νικολάι Πάνκοφ, Υφυπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο πυρηνικός σταθμός αποσυνδέθηκε από παροχή ηλεκτρικού δικτύου. Δεν έχει για την ώρα μεγάλο αντίκτυπο σύμφωνα με AIEA (ΔΟΑΕ) αναφέρει η le monde.

΄Αλλα ισχυρίζονται οι Ουκρανοί που θέλουν να εμφανίζουν τους Ρώσους υπεύθυνους για το….. τέλος του κόσμου..

Σύμφωνα με την ουκρανική εταιρεία Ukrenergo, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην τοποθεσία του Τσερνομπίλ «διακόπηκε εντελώς από το δίκτυο, λόγω των στρατιωτικών ενεργειών των Ρώσων». Η συνέχιση των εχθροπραξιών καθιστά αδύνατη σε αυτή τη φάση την αποκατάσταση της γραμμής, διευκρίνισε.

Οι γεννήτριες ντίζελ αναμονής έχουν αναλάβει και «θα μπορούν να διατηρήσουν τη ζωτική δραστηριότητα του χώρου για έως και 48 ώρες», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

«Μετά από αυτό, τα αποθηκευμένα συστήματα ψύξης καυσίμων θα σταματήσουν», προειδοποίησε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η τοποθεσία του πυρηνικού σταθμού που αποσυνδέθηκε από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, δεν επιφέρει “καμία σημαντική επίπτωση” σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τον ΔΟΑΕ. Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), Ρ Rafael Mariano Grossi, κατήγγειλε μια “παραβίαση” ενός από τους θεμελιώδεις πυλώνες της πυρηνικής ασφάλειας, αλλά επιβεβαίωσε ότι αυτή η περικοπή δεν είχε, σε αυτό το στάδιο, “μεγάλο αντίκτυπο”.

dimpenews.com