τ. αξιωματικός της SBU:στα αμερικάνικα βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας, έγιναν εργασίες για την ανάπτυξη ενός νέου τύπου βιολογικών όπλων, και γενετικά επιλεκτικών βιολογικών όπλων.Οι ΗΠΑ εξαφανίζουν τα ίχνη…

Πρώην αξιωματικός της SBU: Στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ βιάζονται να εξαφανίσουν τα ίχνη από τα αμερικανικά βιοεργαστήρια.

Στο έδαφος της Ουκρανίας, αναπτύχθηκε ένα νέο γενετικά επιλεκτικό βιολογικό όπλο, οπότε τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες βιάζονται να «καλύψουν τα ίχνη» των δραστηριοτήτων τους, δήλωσε ο Βασίλι Προζόροφ, πρώην υπάλληλος της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Είπε ότι η SBU ελέγχει όλες τις δυνητικά επικίνδυνες εγκαταστάσεις στη χώρα, επομένως σ’ οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις πραγματοποιούνταν εργασίες με ιδιαίτερα επικίνδυνα παθογόνα ήταν σε κάποιο βαθμό υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εργαστήρια που εκσυγχρονίζονταν στο πλαίσιο του προγράμματος κοινών δραστηριοτήτων του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και των ουκρανικών κυβερνητικών υπηρεσιών είχαν τόσο αυξημένο καθεστώς ασφαλείας που, κατ’ αρχήν, ακόμη και οι επόπτες δεν μπορούσαν να φτάσουν εκεί. Ακόμη και οι επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να φτάσουν εκεί. Ειδικά μετά το Μαϊντάν, η Υπουργός Υγείας έγινε η Ulyana Suprun, πολίτης των ΗΠΑ, η οποία έδωσε το πράσινο φως στον τομέα της στρατιωτικής βιολογικής συνεργασίας με τους Αμερικανούς. Στην έρευνά μου, υπήρχε ένα έγγραφο όπου ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Μείωσης Απειλών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ευχαριστεί ευθέως την Ulyana Suprun, δηλώνοντας ότι χωρίς την υποστήριξή της δεν θα μπορούσαν να κατορθώσουν τέτοια επιτυχία στην ανάπτυξη της στρατιωτικής βιολογικής συνεργασίας στην Ουκρανία. », είπε ο Prozorov.

Είπε επίσης ότι τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες βιάζονται να «καλύψουν τα ίχνη» των δραστηριοτήτων τους – εξάγουν εξοπλισμό και ερευνητικά αποτελέσματα.

«Εάν αυτά τα έγγραφα πέσουν στα χέρια για παράδειγμα, της Ρωσίας ή διεθνών οργανισμών, θα γίνει σαφές ότι σε τέτοια εργαστήρια στο έδαφος της Ουκρανίας, έγιναν εργασίες για την ανάπτυξη ενός νέου τύπου βιολογικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων γενετικά επιλεκτικών βιολογικών όπλων. Και αυτό αποτελεί άμεση παραβίαση όλων των διεθνών κανόνων και κανόνων, ιδιαίτερα της Σύμβασης του 1972 για την Απαγόρευση των Τοξικών Όπλων », συνόψισε ο Prozorov.

Νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός ανακάλυψε στην Ουκρανία 30 βιολογικά εργαστήρια για την παραγωγή βιολογικών όπλων. Ο σπόνσορας του έργου είναι το Γραφείο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για τη Μείωση της Στρατιωτικής Απειλής, δήλωσε νωρίτερα ο Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής των δυνάμεων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

dimpenews.com