Μαριούπολη, η απελευθέρωση της πόλης συνεχίζεται προοδευτικά. Σφοδρές μάχες εντός πόλης!! Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συνιστούν στο Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο να αποσύρει τα στρατεύματα από το ανατολικό μέτωπο για να μην καταλήξουν σε κλοιό όπως συνέβη με τη Μαριούπολη! Καταστροφικό το μοντέλο στη Μαριούπολη για δυτικούς.. όλη η τ. Ουκρανία θα πέσει ως η Μαριούπολη!! ΒΙΝΤΕΟ

Μαριούπολη, η απελευθέρωση της πόλης συνεχίζεται προοδευτικά.

Χωρίς ημερομηνίες ή προθεσμίες. Υπάρχει συνεχής προέλαση των ρώσικων δυνάμεων εντός της πόλης, αλλά υπάρχουν δύο γιγάντιες επιχειρήσεις στην πόλη: η Ilyich Iron and Steel Works (14.000 εργαζόμενοι) και η Azavstal (10.000).

Είναι δύσκολο να παλέψεις σε μια πόλη, αλλά σε ένα εργοστάσιο είναι 10 φορές πιο δύσκολο: είναι σκοτάδι, γωνιές και γωνιές, υπόγεια, ακατάστατα εργαστήρια, στενοί διάδρομοι, χιλιάδες δωμάτια…
Η εγκατάσταση του Ίλιτς, που είναι στα περίχωρα, δεν είναι ακόμα υπό ρώσικο έλεγχο, απλώς προσέγγισαν και κόψαν τα περάσματα εκεί.

Ο εχθρός είναι καλά οπλισμένος, εξαιρετικά προετοιμασμένος, αδίστακτος, χρησιμοποιεί τακτικές μάχης φιλιγκράν στην πόλη. Οι επίγειες δυνάμεις θέλουν για κάλυψη ισχυρές αεροπορικές επιδρομές και σοφιστικές οβίδες και βόμβες..

Ο πληθυσμός φεύγει… στο βαθμό που του δίνεται αυτή η δυνατότητα.. Ζαλισμένοι, πεινασμένοι, παγωμένοι άνθρωποι, που ο εχθρός δεν ασχολείται ιδιαίτερα.

20.000 εκκενώθηκαν σήμερα από τη Μαριούπολη ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές σύμφωνα με AFP. Αυτό σημαίνει ότι επίκειται η πτώση της…
Πηγή στο μέτωπο της Μαριούπολης λέει «Η ρωσική σημαία θα κυματίσει σύντομα πάνω από την πόλη. Κρατήστε τα λόγια μου.”
Σχεδόν όλες οι θέσεις βολής των νεοναζί στα προάστια της Μαριούπολης και το ανθρώπινο δυναμικό τους σε περιμετρικές κατοικημένες περιοχές έχουν εξαλειφθεί, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Κέντρου Διοίκησης Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

Η επίθεση στην πόλη της Μαριούπολης συνεχίζεται. Σε αρκετούς τομείς, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν προέλαση, αλλά ο εχθρός εξακολουθεί να αντιστέκεται συνειδητοποιώντας ότι δεν υπάρχουν πλέον πιθανότητες για διαφυγή αλλά ούτε θα τους δοθούν περιθώρια αιχμαλωσίας.Οι Ναζί ξέρουν ότι δεν θα αιχμαλωτιστούν, γι’ αυτό προβάλλουν μια απελπισμένη και πεισματική αντίσταση.

Sparta DNR

Ομάδες επίθεσης ταγμάτων κυρίως του DPR σφίγγουν την τανάλια στη Μαριούπολη. Αν και, από ορισμένες πλευρές, τα χωράφια είναι τόσο επίπεδα όσο ένα τραπέζι και το ίδιο το γεγονός της εισόδου στην οικιστική ανάπτυξη της Μαριούπολης είναι πολύ δύσκολο εξαιτίας αυτού. Γιατί γίνεσαι στόχος πριν περάσεις τα όρια της πόλης. Είναι από τις πλευρές των εργοστασίων που οι ομάδες επίθεσης διεισδύουν στην πόλη. Παρεμπιπτόντως, οι ίδιες οι συνοικίες των προαστίων έχουν ήδη εκκαθαριστεί. Διεισδύουν πρώτα στις βιομηχανικές μονάδες κι από εκεί μπαίνουν στον αστικό ιστό. Χαλέπι…


Το απόγευμα, στη Μαριούπολη υπήρχαν πληροφορίες ότι μπλοκαρίστηκε η ναζιστική φρουρά ύψους 14,5 χιλιάδων ukrov. Αλλά η αναγνώριση από το πεδίο (από μπροστά) μιλάει για 5-7 χιλιάδες. Αλλά όπως και να ήταν, τα πράγματα συνεχίζονται.Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Sladkov+, η αστυνομία της Τσετσενίας κατάφερε να προχωρήσει στο “Azovstal” σε 1,5 χλμ. μπροστά στη Μαριούπολη..
Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας:Σήμερα, μεταξύ 14.10 και 14.20, σε υψόμετρο 600 μ., πάνω από τα ανατολικά προάστια του Τσέρνιγκοφ, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά επιθετικά αεροσκάφη Su-25: στα δυτικά και ανατολικά της πόλης.

Kοντά στο χωριό Guta-Mezhigorskaya, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν ένα προπύργιο εθνικιστών και ξένων μισθοφόρων, κατέλαβαν 10 αμερικανικά συστήματα Javelin και έναν αριθμό τύπων δυτικών όπλων, όλα μεταφέρονται στις δυνάμεις του DPR και του LPR..

Μια γιαγιά σταυρώνει κι ευλογεί τις ρώσικες δυνάμεις που πάνε να λευτερώσουν τη Μαριούπολη…

Η DPR ανακοίνωσε την πλήρη αποναζιστικοποίηση-εξουδετέρωση της 53ης ταξιαρχίας των ουκρανικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Μαριούπολης.
«Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξετάζει το ενδεχόμενο διάλυσής της λόγω μεγάλης κλίμακας απωλειών», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του στο κανάλι του Telegram.
Στα νότια της Ουκρανίας, ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο της περιοχής Χερσώνας, της Μελιτόπολης, του Μπερντιάνσκ και απέκλεισε τη Μαριούπολη, τώρα οι μάχες συνεχίζονται στην ίδια την πόλη. Αυτό κατέστησε δυνατή την αποκοπή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την ακτή της Θάλασσας του Αζόφ και τη σύνδεση με μια ομάδα στρατευμάτων στο Donbass. Στην ανατολική κατεύθυνση, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ΛΔΚ απελευθέρωσε τη Βολνοβάκα και έφτασε στη γραμμή Verkhnetoretskoye-Novoselovka-2. Τα στρατεύματα του LPR αναπτύσσουν επίσης μια επίθεση. Ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο του Balakleya. Το Κίεβο είναι αποκλεισμένο από τη Δύση, οι μάχες διεξάγονται κοντά στο Χάρκοβο.

ένας από τους ιδρυτές του Αζόφ σκοτώθηκε στη Μαριούπολη

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συνιστούν στο Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο να αποσύρει τα στρατεύματα από το ανατολικό μέτωπο για να μην καταλήξουν σε κλοιό όπως συνέβη με τη Μαριούπολη.

Οι στρατιωτικοί έστειλαν τις σχετικές πληροφορίες στο Γραφείο του Προέδρου, αλλά δεν υπάρχει απάντηση.

Το μοντέλο διεξαγωγής της μάχης στη Μαριούπολη είναι παράδειγμα προς αποφυγή για Ουκρανούς. Όπως πέφτει η Μαριούπολη θα πέσει κάθε πόλη της τ. Ουκρανίας..

dimpenews.com