Δυο στάσεις από το κέντρο της πόλης οι οδομαχίες στη Μαριούπολη!! Η άμυνα Ουκρανών διασπάστηκε στο κέντρο της πόλης. Απελευθερώθηκε το αεροδρόμιο! ΒΙΝΤΕΟ

«Ο εχθρός πιάστηκε στον ύπνο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης»: η άμυνα του διασπάστηκε στο κέντρο της πόλης. Η επίθεση του ρώσικου στρατού συνεχίζεται. Χθες το βράδυ οι μάχες δίνονταν δυο στάσεις λεωφορείων από το κέντρο της Μαριούπολης. Οι Τσετσένοι και οι Ρώσοι πεζοναύτες πολεμούν δίπλα δίπλα στο εργοστασιακό σύμπλεγμα Azovstal. Από την πλευρά του οικισμού Vinogradnoe, υπάρχει επίσης προέλαση του στρατού της ΛΔΔ και των τοπικών ειδικών δυνάμεων.

Στο μέτωπο της Μαριούπολης, το DPR σε συντονισμό με τον Ρωσικό Στρατό εξασφάλισε πλήρως το αεροδρόμιο της πόλης αφού εξάλειψε το επίκεντρο της αντίστασης εκεί και συνέχισε να προελαύνει στο κέντρο της συνοικίας Zhovtnevyi.

Το αεροδρόμιο της Μαριούπολης, το οποίο έκλεισε για πολλά χρόνια και χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο βασανιστηρίων από την ουκρανική ασφάλεια SBU έχει εκκαθαριστεί από τα στρατεύματα της UA και βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του DNR. Υπάρχουν αναφορές για επιζώντες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μιλήσουν για τη δοκιμασία τους.

δυτικοί ρεπόρτερ στο πλευρό του ρώσικου στρατού

Στα εννιαόροφα κτίρια που καταλαμβάνει το Vostok στα περίχωρα της Μαριούπολης, μαχητές της ομάδας επίθεσης εξακολουθούν να κάθονται, ενισχύθηκαν χθες το βράδυ. Ήρθε η βοήθεια.. Ένα δεύτερο, η ομάδα προσγείωσης ξεχύθηκε από την πανοπλία και έτρεξε στην είσοδο. Ο εχθρός παραβίασε την επιχείρηση. Είναι πολύ δύσκολο για τον εχθρό γενικά, είναι τρομοκρατημένος.

Μαχητές της Τσετσενικής Δημοκρατίας διέρρηξαν τις άμυνες της Μαριούπολης και απελευθέρωσαν πολίτες που κρατούνταν σε υπόγεια από τους Ναζί. Η πόλη καθαρίζεται. Ενδεικτικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι το εμπορικό κέντρο “Port City” που έγινε φάντασμα.Οι δυνάμεις του DNR κατέλαβαν το εργοστασιακό συγκρότημα AzovSteel μετά από πολυήμερες σκληρές μάχες. Στρατηγικό σημείο κλειδί για πόλη..

Οι δυνάμεις επίθεσης των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της ΛΔΔ συνεχίζουν να εισέρχονται στην πόλη.
Πολυόρωφα κτίρια, στην είσοδο της πόλης,που λειτουργούσαν ως οχυρά σημεία του «Αζόφ», υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές.

Οι αριστερές συνοικίες της πόλης, που λειτουργούσε ως ασπίδα για τις δυνάμεις του Αζόφ και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σφυροκοπήθηκε από πυροβολικό κι από αέρος..

Σήμερα η Μαριούπολη πλαγιοκοπήθηκε από ρώσικες δυνάμεις κι από τα ανατολικά. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Μάχες στην Αριστερή Όχθη της πόλης, όπου οι μαχητές του NM DPR κατάλαβαν το διοικητήριο και ώψωσαν τη σημαία τους.

Όλη η διαδρομή Ντόνετσκ – Μαριούπολη έχει διασφαλιστεί από ρώσικο στρατό.

Για 4η μέρα σφοδρές μάχες στο εσωτερικό της πόλης Μαρίνκα στο Ντονμπάς. Επικρατεί κι εδώ το DNR.

dimpenews.com