Η Γαλλία λογοκρίνει καρικατούρες που ανάρτησε η Πρεσβεία Ρωσίας. Διπλωματικό επεισόδιο εκλήθη ο Ρώσος Πρέσβης στο ΥΠΕΞ. Οι καρικατούρες δείχνουν ΗΠΑ, ΕΕ (EuroReich) να κάνουν γιγαντιαίες ενέσεις -παραπομπή σ’ εμβόλια- νεο-Ναζισμού, ρωσοφοβίας, covid19, ΝΑΤΟ, κυρώσεις στην άρρωστη από τα τρυπήματα Ευρώπη!!! Άλλη δείχνει Ευρωπαίους ηγέτες γονατιστούς να γλείφουν τους γλουτούς του θείου Σαμ! Στο Παρίσι είθισται να δολοφονούν τους καρικατουρίστες!!!!!!

Λογοκρισία σε καρικατούρες που δημοσίευσε η Πρεσβεία Ρωσίας στο Παρίσι έκανε η Γαλλία. Προκλήθηκε και διπλωματικό επεισόδιο και κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο Πρέσβη.. Στο Παρίσι είθισται να δολοφονούν τους καρικατουρίστες. Μήπως οι καρικατούρες φιλοτεχνήθηκαν από το charlie hebdo; κανείς δεν ξέρει…

Η Γαλλία καλεί τον Ρώσο πρεσβευτή στο Υπουργείο Εξωτερικών μετά τη δημοσίευση όπως κρίνει «απαράδεκτων» γελοιογραφιών που αναρτήθηκαν στο λογαριασμό της Πρεσβείας Ρωσίας στο Παρίσι.

Μια ενδιαφέρουσα καρικατούρα δείχνει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ”Dr της αυτοκρατορίας των ψεμάτων” και την ΕΕ ως ”Dr EuroReich” να κάνουν ενέσεις, με γιγάντιες σύριγγες Covid19, ΝΑΤΟ, “ρωσοφοβία” , ”cancel culture” ,”νεοναζισμό”, ”κυρώσεις ”σ’ ένα σώμα γεμάτο πληγές κι εξανθήματα από τα τρυπήματα που είναι η Ευρώπη. Η λεζάντα γράφει ” η Ευρώπη το 2022..”Είναι μια αλληγορία της άρρωστης Ευρώπης, ξαπλωμένης σε ένα κρεβάτι, στην οποία οι βασανιστές της, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, εγχέουν διάφορες ουσίες με ενέσεις που παραπέμπουν σε εμβόλια με ενδείξεις «νεοναζισμός, «ρωσοφοβία» «Covid-19» κλπ.


Μετά τη δημοσίευση των σχεδίων στον λογαριασμό του στο Twitter που κρίθηκε «απαράδεκτη» από τη γαλλική διπλωματία, ο Ρώσος πρέσβης στο Παρίσι κλήθηκε την Παρασκευή στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Το tweet, το οποίο περιείχε δύο καρικατούρες που γελοιοποιούν την Ευρώπη, έχει διαγραφεί από τότε. ( σσ κάτι μου θυμίζει αυτό.. αυτό το στιλ επιβεβλημένης λογοκρισίας)
Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Παρίσι κλήθηκε την Παρασκευή στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη δημοσίευση γελοιογραφιών στον λογαριασμό του στο Twitter που κρίθηκαν «απαράδεκτες» από τη γαλλική διπλωματία. “Αυτές οι δημοσιεύσεις είναι απαράδεκτες. Το είπαμε ξεκάθαρα σήμερα στον Ρώσο πρεσβευτή”, δήλωσε ο Αλεξέι Μεσκόφ, στο Quai d’Orsay, εν μέσω κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης γύρω από το ουκρανικό

Το tweet, που εμφανίστηκε την Πέμπτη, έχει διαγραφεί.
Ένα από τα σχέδια δείχνει Ευρωπαίους ηγέτες γονατιστούς να γλείφουν τους γλουτούς του θείου Σαμ και φέρει στα αγγλικά τη φράση «Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όπως είναι ( σε δράση)».

«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα απαιτητικό κανάλι διαλόγου με τη Ρωσία», αλλά αυτές οι «ενέργειες είναι τελείως ακατάλληλες», προστέθηκε στο Quai d’Orsay. Η Ρωσική Πρεσβεία, μαζί με το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι «το ερώτημα του tweet που δημοσιεύτηκε είχε τεθεί, μεταξύ άλλων σημείων» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης το πρωί της Παρασκευής. Αυτό το tweet, που εμφανίστηκε την Πέμπτη, έχει αφαιρεθεί από τότε. Ο Ρώσος πρέσβης από την πλευρά του «επέστησε την προσοχή των Γάλλων συναδέλφων μας στις προκλήσεις και τις πράξεις βανδαλισμού κατά των ρωσικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στη Γαλλία», πρόσθεσε.

dimpenews.com