Πουσίλιν (DPR): Η αποναΖιστικοίηση της Ουκρανίας θα πάρει χρόνια! Η ΛΔ Ντόνετσκ θα προσαρτηθεί σε Ρωσία! Πρέσβης Ρωσίας σ’ΟΗΕ : η ρωσική επιχείρηση σ’ Ουκρανία θα ολοκληρωθεί όταν επιτευχθούν οι στόχοι που είχαν τεθεί! Σοιγκού: τώρα κύριος στόχος η απελευθέρωση Ντονμπάς. Μεντίνσκι: μείωση στρατιωτικής δραστηριότητας Ρωσίας σε Κίεβο,Τσερνίχιβ. Καντίροφ: να ολοκληρώσουμε ό,τι αρχίσαμε να πάρουμε το Κίεβο!

Η αποναΖιστικοίηση της Ουκρανίας θα πάρει χρόνια, είπε ο Πουσίλιν. Πρόσθεσε ότι η Λαική Δημοκρατία του Ντόνετσκ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά την απελευθέρωση ολόκληρης της δημοκρατίας. Προσάρτηση και των 2 Ανεξάρτητων Δημοκρατιών του Ντονμπάς στη Ρωσία.

Η πλήρης αποναΖιστικοποίηση της Ουκρανίας θα πάρει πολύ χρόνο, αυτό το έργο θα διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο, γιατί μόνο η εξουδετέρωση των εγκληματιών πολέμου δεν αρκεί, είναι απαραίτητο να επιτευχθούν αλλαγές σε νομοθετικό επίπεδο, δήλωσε ο επικεφαλής της DPR Denis Πουσιλίν. ”Η στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της DPR προχωράει κατά τα προβλεπόμενα” είπε.

Η αποναΖιστικοποίηση της Ουκρανίας θα πάρει χρόνια, είπε ο Πουσίλιν
“Η αποναΖιστικοποίηση δεν είναι μόνο η εξουδετέρωση αυτών των εγκληματιών πολέμου, αυτών των νεοναζί… Επίσης ένα πολύ σοβαρό έργο που μένει να γίνει… ε αφορά την εκπαιδευτική σφαίρα. Αυτή είναι δουλειά… στο νομοθετικό επίπεδο. Καταλαβαίνετε πώς αυτή η ιδεολογία έχει εμποτίσει .. όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ δουλεύουμε κι εμείς. Και αυτό δεν είναι θέμα ενός έτους», είπε.

Αυτό το καθήκον πρέπει να πραγματοποιηθεί για να σωθεί η μελλοντική γενιά από την επιρροή της ναζιστικής ιδεολογίας, συνόψισε ο Pushilin.

Pushilin: Το κύριο καθήκον είναι να φτάσουμε στα συνταγματικά σύνορα της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ δηλ. και με Μαριούπολη μέσα.

Νωρίτερα, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, δήλωσε ότι η ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί όταν επιτευχθούν οι στόχοι που είχαν τεθεί. Ο διπλωμάτης εξήγησε ότι μιλάμε για αποστρατικοποίηση και αποναΖιστικοποίηση της χώρας.

Καντίροφ για την ειδική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία: πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε, να μην σταματήσουμε, πρέπει να πάμε στο Κίεβο και να το θέσουμε υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

«Η αποκλιμάκωση στις κατευθύνσεις του Κίεβου και του Τσερνίχιβ δεν σημαίνει κατάπαυση του πυρός» διεμήνυσε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι μετά τις συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Μόσχας και Κιέβου.

Η μείωση της στρατιωτικής δραστηριότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσερνίχιβ δεν σημαίνει ότι θα επιτραπεί στην Ουκρανία να συγκεντρώσει εφεδρείες εκεί και να αναδιοργανωθεί, δήλωσε ο στρατιωτικός παρατηρητής Βίκτορ Λιτόβκιν. Οι ΗΠΑ αμφισβητούν έντονα ότι άρχισε η απόσυρση ρωσικών δυνάμεων από περίχωρα Κιέβου (στρατιωτικές πηγές για Foreign Policy)

Κύρια ανακοίνωση της ημέρας από τις διαπραγματεύσεις στην Κων/πολη, η ρωσική αντιπροσωπεία υποσχέθηκε μια δραστική απόσυρση των στρατευμάτων της στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνιχίφ. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είχε ήδη ανακοινώσει ότι η Μόσχα θα επικεντρωθεί πλέον στον «κύριο στόχο της», δηλαδή «την απελευθέρωση του Ντονμπάς».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε τηλεδιάσκεψη:
✔ ”Παρακολουθούμε τις δηλώσεις των ηγετών μεμονωμένων χωρών του ΝΑΤΟ σχετικά με την πρόθεσή τους να προμηθεύσουν αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Σε περίπτωση εφαρμογής τους θα αντιδράσουμε επαρκώς.
✔ Σε δύο εβδομάδες, 600 ξένοι μισθοφόροι εξουδετερώθηκαν στην Ουκρανία.
Τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου της ειδικής επιχείρησης έχουν ολοκληρωθεί, μπορούμε να επικεντρωθούμε στον κύριο στόχο – την απελευθέρωση του Donbass.

Το Κίεβο ζητά «εγγυήσεις» για την ασφάλειά του εν όψει ουδετερότητας
Η Ουκρανία θα μπορούσε να εξετάσει ένα ουδέτερο καθεστώς. Αλλά θέλει σταθερές εγγυήσεις για την ασφάλειά της. Ο διαπραγματευτής Ντέιβιντ Αραχαμία ζητά έτσι μια «διεθνή συμφωνία», στην οποία θα υπογράψουν πολλές εγγυήτριες χώρες: το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Τουρκία, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Πολωνία και το Ισραήλ. Το Κίεβο θέλει να επαναφέρει τον μηχανισμό του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, γνωστό ως «συλλογική άμυνα». Οι «εγγυητές» θα δεσμεύονται από αυτή τη συμφωνία προστασίας και πρέπει να συναντηθούν εντός τριών ημερών σε περίπτωση επίθεσης στην Ουκρανία, στη συνέχεια να της παράσχουν στρατιωτική βοήθεια και να θέσουν σε εφαρμογή το κλείσιμο του εναέριου χώρου.

Με τέτοιες εγγυήσεις, η Ουκρανία «δεν θα αναπτύξει στο έδαφός της καμία ξένη στρατιωτική βάση» και δεν θα ενταχθεί σε «καμία στρατιωτικοπολιτική συμμαχία», υπογράμμισε ένας άλλος διαπραγματευτής, ο Olexandre Tchaly. Ωστόσο, θα μπορούσαν να οργανωθούν στρατιωτικές ασκήσεις στην Ουκρανία με τη συμφωνία των εγγυήτριων χωρών, διευκρίνισε. Το Κίεβο ζητά επίσης αυτή η διεθνής συμφωνία να μην απαγορεύει σε καμία περίπτωση την είσοδο της Ουκρανίας στην ΕΕ και οι εγγυήτριες χώρες να αναλάβουν να συμβάλουν σε αυτή τη διαδικασία. Η Κριμαία και το Ντονμπάς θα «εξαιρούνταν προσωρινά» από αυτή τη συμφωνία, εφόσον δεν διευθετηθεί η μοίρα τους. Η Ουκρανία, από την άλλη πλευρά, δεν έχει ακόμη αποκηρύξει την Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. Ζητά 15 ετή διαπραγμάτευση επ΄αυτού δηλ. θέλει να παραμείνει ανοιχτό το ζήτημα..

Υπάρχει ένα πλέγμα δηλώσεων..

Η Ρωσία θα επιχειρήσει να διασφαλίσει τα κεκτημένα αυτής της μάχης δηλ. ολόκληρο Ντονμπάς που φαίνεται ότι με δημοψηφίσματα στο εγγύς μέλλον θα προσαρτηθεί όπως η Κριμαία. Το ότι επικεντρώνεται στο Ντονμπάς δεν είναι νέο ήταν και ο πρωταρχικός στόχος και η αφορμή, το Κίεβο ωστόσο θα παραμείνει για ευνόητους λόγους υπό πίεση όσο διαρκούν οι κυρίως επιχειρήσεις στην Ανατολική Ουκρανία. Η τύχη του θα κριθεί από την εξέλιξη της κατάστασης την διαλλακτικότητα και τις υποχωρήσεις ή εγγυήσεις της ουκρανικής πλευράς. Αν ικανοποιήσει τις κύριες απαιτήσεις Ρωσίας όπως αυτές οριοθετήθηκαν από Πούτιν στην κύρηξη της επιχείρησης.

Με εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 24 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, με στόχο την προστασία του Ντονμπάς. Αυτή η απόφαση ελήφθη από τον αρχηγό του κράτους αφού στράφηκαν στη Ρωσία για βοήθεια οι επικεφαλείς του DPR και του LPR.

dimpenews.com