Ακόμη δεν διαλεύκαναν τα εγκλήματα 3 παιδιών στην Πάτρα αλλά έβγαλαν πόρισμα σε 1 μέρα για τη Μπούχα και απελαύνουν 12 Ρώσους διπλωμάτες!!! Μπορεί στο Ποινικό να υστερούμε αλλά στο Διεθνές Δίκαιο είμαστε καλοί!!!

Ακόμη δεν διαλεύκαναν τα εγκλήματα 3 παιδιών στην Πάτρα που ο πρώτος θάνατος χρονολογείται από το 2019 αλλά έβγαλαν πόρισμα σε 1 μέρα για τη Μπούχα και απελαύνουν 12 Ρώσους διπλωμάτες!!! ! Μπορεί στο ποινικό να υστερούμε αλλά στο Διεθνές Δίκαιο πάντως είμαστε καλοί!!!

η Αθήνα απελαύνει 12 Ρώσους διπλωμάτες.. συνεχής αυτοκαταστροφικότητα….

H ανακοίνωση της Πρεσβείας Ρωσίας:

”Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.

Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες.”

H Ρωσία ζήτησε μια επείγουσα συνεδρίαση στον ΟΗΕ για να συζητηθεί η σφαγή της Μπούχα, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ασκήσει δύο φορές βέτο. Δεν θέλουν συζήτηση ή έρευνα…
Θα μπορούσε να σχετίζεται με τα εξής:

Πρώην Ουκρανός βουλευτής ισχυρίζεται ότι η «Σφαγή Μπούτσα» είχε προγραμματιστεί από το Mi-6

Για τον Ilya Kiva, πρώην βουλευτή της Rada της Ουκρανίας, οι εικόνες των πτωμάτων στην πόλη Boutcha είναι μέρος ενός «καθαρού ψεύτικο» που οργανώθηκε από την αντικατασκοπεία της Ουκρανίας και σχεδιάστηκε από την Mi-6, Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος «αυτής της υποτιθέμενης τραγωδίας» είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου και να προκαλέσει οργή.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ ο Βασίλι Νεμπένζια είπε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη γιατί η Μόσχα πιστεύει ότι οι εικόνες του Μπούχα είναι στημένες .

▪Δεν υπάρχουν αναφορές για πτώματα μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων – η κατάσταση των σορών δεν συνάδει με το πότε θα ήταν στους δρόμους

▪Οι κατηγορίες της Ουκρανίας κατά του ρωσικού στρατού δεν υποστηρίζονται από κανένα στοιχείο.

Σχόλιο του Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την Ουκρανία, Μόσχα, 5 Απριλίου 2022 Τις τελευταίες ημέρες, η μηχανή προπαγάνδας της Δύσης και της Ουκρανίας έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στο να τροφοδοτήσει την υστερία για βίντεο που τραβήχτηκαν, όπως καταλαβαίνουμε, από τον στρατό και την υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας στην πόλη Bucha, στην περιοχή του Κιέβου.

Οι ισχυρισμοί περί «εγκλημάτων πολέμου» που διέπραξαν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν επανειλημμένα αποδειχθεί ψευδείς στις λεπτομερείς ενημερώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου μας και της Μόνιμης Αποστολής στον ΟΗΕ όπου πραγματοποιήσαμε ειδική συνέντευξη Τύπου χθες.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιο σκοπό εξυπηρετεί αυτή η κατάφωρα ψευδής πρόκληση; Τείνουμε να το δούμε ως πρόσχημα για να τορπιλίσουμε τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις σε μια στιγμή που κάποιο φως, όσο αμυδρό, έχει εμφανιστεί στο τέλος του τούνελ.

Και ο Λαβρόφ αναφέρεται στο….. Φως στο τούνελ….

Denis Pushilin, ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, σχετικά με την υποτιθέμενη σφαγή στο Bucha: “Για εμάς, όλα είναι ξεκάθαρα. Αυτό είναι χαρακτηριστικό του ουκρανικού καθεστώτος – να αποσπά την προσοχή μερικές φορές με τερατώδη γεγονότα, γεγονότα που οργανώνουν οι ίδιοι. Το έχουμε ήδη δει στη Μαριούπολη

dimepenews.com