Της Μαριούπολης τα Nικητήρια! Ανήμερα του Ακαθίστου η Υπέρμαχος Στρατηγός απελευθέρωσε την πόλη της ! Ο Ρώσικος στρατός απελευθέρωσε και το λιμάνι! ”Χαίρε λιμήν ακλυδώνιστε”! Λεύτερο το 98% της πόλης!

Της Μαριούπολης τα νικητήρια! Σήμερα του Ακαθίστου η Υπέρμαχος Στρατηγός απελευθέρωσε την πόλη της ! Ο Ρώσικος στρατός απελευθέρωσε και το λιμάνι!

”Χαίρε λιμήν ακλυδώνιστε/χαίρε πολεμουμένων προπύργιον”!

Ανήμερα του Ακαθίστου έπεσε και το τελευταίο προπύργιο των Αζοφιστών στη Μαριούπολη. Πιάσαμε λιμάνι. Η 5η ταξιαρχία του NM DPR σχεδόν εκκαθάρισε το λιμάνι της Μαριούπολης. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει καθαρισμός ανόμοιων εχθρικών ομάδων στο έδαφος του λιμανιού της Μαριούπολης. Οι μαχητές του NM του DPR και των Ενόπλων Δυνάμεων της RF απελευθερώνουν το λιμάνι της Μαριούπολης από τους νεοναζί.

Τα στρατιωτικά τμήματα του NM του DPR και των Ενόπλων Δυνάμεων της RF έφτασαν στις 8/4/22 στο λιμάνι της Μαριούπολης.

το λιμάνι καθαρό

χαῖρελιμήν τῶν τοῦ βίου πλωτήρων.Χαίρε ότι λιμένα των ψυχών ετοιμάζεις

Τμήματα του DPR και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έφθασαν στη θάλασσα πολέμησαν τους Αζοφιστές, υπέστησαν ζημιές διοικητικά κτίρια

Το μεγαλύτερο μέρος του θαλάσσιου λιμένα βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού – εάν τελικά καταρρεύσει η άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τότε θα είναι δυνατό να ανακοινωθεί η απελευθέρωση της Μαριούπολης.

Η περιοχή καθαρίζεται από τα απομεινάρια των Ναζί που ήταν εκεί καθώς υποχώρησαν από την οικιστική ανάπτυξη της Μαριούπολης.

Νωρίτερα η 5η Ταξιαρχία του NM της DPR απελευθέρωσε το στρατηγικό σημείο ύψωμα όπου είναι ο φάρος.
Διευκρινίζεται ότι το απόγευμα της 8ης Απριλίου τα στρατεύματα Αζόφ απέκλεισαν και έξι ξένα πλοία στο λιμάνι με πολίτες Βουλγαρίας, Συρίας, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκίας, Λιβερίας και Αιγύπτου.

Στρατιώτες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΔ έδωσαν σκληρές μάχες με Ουκρανούς εθνικιστές στο λιμάνι της Μαριούπολης.

«Λιμὴν ἡμῖν γενοῦ θαλαττεύσουσι, καὶ ὁρμητήριον, ἐν τῷ πελάγει τῶν θλίψεων καὶ τῶν σκανδάλων πάντων τοῦ πολεμήτορος».

Τώρα υπάρχουν ακόμα περίπου 15 πλοία στην περιοχή του λιμανιού. Βίντεο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο κανάλι SHOT δείχνει πλάνα με το φλεγόμενο πλοίο του Ουκρανικού Ναυτικού «Donbass». Αναφέρεται επίσης ότι ουκρανικά στρατεύματα απέκλεισαν έξι ξένα πλοία στο λιμάνι της Μαριούπολης. Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔΔ, Νατάλια Νικονόροβα. Τα πληρώματα περιλαμβάνουν πολίτες της Βουλγαρίας, της Συρίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκίας, της Λιβερίας και της Αιγύπτου

Διευκρινίζεται ότι ξένα πλοία δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το λιμάνι είτε λόγω της «απειλής χρήσης όπλων» είτε λόγω του ότι «η υδάτινη περιοχή του λιμανιού μπορεί να έχει ναρκοθετηθεί πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης».
Νωρίτερα, το Life είπε ότι η ναζιστική φρουρά της περικυκλωμένης Μαριούπολης προσπαθεί να διαφύγει μέσω του λιμανιού. Αρκετές απόπειρες εκκένωσης της πόλης από ουκρανικά ελικόπτερα έχουν ήδη αποτύχει και οι στρατιωτικοί της συμμαχίας δεν έχουν χρόνο για να διαφύγουν.

Ανάμεσα σε περισσότερους από 100 ναυτικούς που αιχμαλωτίστηκαν από το Azov, υπήρχε τουλάχιστον ένα ουκρανικό πλήρωμα.

Την ώρα της έναρξης των εχθροπραξιών, τουλάχιστον 7 πληρώματα πλοίων μεταφοράς χτυπήθηκαν εκεί.


Μάλιστα, οι νεοναζί τους πήραν ομήρους και οι ναύτες πέρασαν πάνω από ένα μήνα αιχμάλωτοι. Αυτοί είναι πολίτες της Ρωσίας και άλλων χωρών.

Μονάδες του NM DPR μπήκαν στο λιμάνι της Μαριούπολης και άρχισαν να το καθαρίζουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των μαχητών Donbass.

Χαράς αιτία χαρίτωσον..

Η Μαριούπολη είναι 98% απελευθερωμένη, υπάρχουν παγιδευμένοι ναζί αρουραίοι
αναφέρει ο Καντίροφ..

Η Μαριούπολη είναι 98% απελευθερωμένη. Απομένουν μόνο οχυρά καταφύγια των Μπαντεριστών, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου Azovstal, το οποίο οι Ναζί μετέτρεψαν σε πραγματικό φρούριο.

Η τελική φάση της ειδικής επιχείρησης στη Μαριούπολη είχε συζητηθεί επίσης σε επιχειρησιακή συνάντηση με τους διοικητές όλων των εμπλεκόμενων αποσπασμάτων. Βουλευτής της Κρατικής Δούμας Adam Delimkhanov, και ο Διοικητής της 8ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Andrey Mordvichev, συζήτησαν λεπτομερώς όλες τις επιλογές για μια αποφασιστική εισβολή σε κρησφύγετα αντιπάλων.

Έσκαψαν τούνελ λαγούμια σαν τζιχαντιστές.

Υπ. Άμυνας Ρωσίας: ξένοι μισθοφόροι έχουν παγιδευθεί στη Μαριούπολη. Σε 8 γλώσσες ( ρώσικη, ουκρανική+ άλλες 6 κυρίως ευρωπαϊκές) γίνονται οι διαπραγματεύσεις! Καταδρομείς από το Navy Seals (ΗΠΑ) και το SBS (Special Boat Service-British Royal Navy) προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εκκενώσουν υψηλόβαθμους πράκτορες από χώρες ΝΑΤΟ και ηγέτες Azov. reseauinternational εμπλέκεται η Ελλάδα σε διαμεσολάβηση γι απομάκρυνση ΝΑΤΟικών πρακτόρων από Μαριούπολη!!

dimpenews.com

One thought on “Της Μαριούπολης τα Nικητήρια! Ανήμερα του Ακαθίστου η Υπέρμαχος Στρατηγός απελευθέρωσε την πόλη της ! Ο Ρώσικος στρατός απελευθέρωσε και το λιμάνι! ”Χαίρε λιμήν ακλυδώνιστε”! Λεύτερο το 98% της πόλης!

  1. “Έσκαψαν τούνελ λαγούμια σαν τζιχαντιστές.”
    Οχι “σαν”, ΕΙΝΑΙ τζιχαντιστές! Και ίσως θα πρέπει να σταματήσετε να εστιάζετε στο ανούσιο (μέρα νύχτα βαρέθηκα να βλέπω και να ακούω για ναζι, νεοναζι, ναζι, νεοναζί….) και να ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ: ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ “ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ” ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΛΟΦΥΛΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!
    – Γι’αυτό επιτιθεντο και δολοφουνουν χωρίς ενδοιασμούς ουκρανούς πολίτες!
    – Γι’αυτό και δρουν και συμπεριφερονται ΑΚΡΙΒΩΣ όπως οι συμμορίες των ισλαμο-ορκ στην συρία!

    Like

Comments are closed.