Η Αμερική κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας! 2.500 Ουκρανοί εθνικιστές ανάμεσά τους και 400 ξένοι εγκλωβισμένοι πάντα στο Azovstal.Σε τελική φάση η ρώσικη επιχείρηση! Η μάχη για την απελευθέρωση όλου του Ντονμπάς άρχισε. Ο ρώσικος στρατός προελαύνει σε 3 κατευθύνσεις!!

Η Αμερική κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας
Η προσφορά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για όρους παράδοσης στο προσωπικό των νεοναζιστικών εξτρεμιστικών εθνικιστικών ταγμάτων και ξένων μισθοφόρων στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στις 13:00 ώρα Μόσχας την Κυριακή δεν θα ήταν παρά μια χειρονομία pro forma.

Η δήλωση της Μόσχας ανέφερε ότι οι ραδιο-υποκλοπές στο Azovstal – έως και 367 το τελευταίο εικοσιτετράωρο – έδειξαν ότι οι μαχητές βρίσκονταν σε δεινή κατάσταση, χωρίς ουσιαστικά φαγητό ή νερό και ζητούσαν άδεια να αφήσουν τα όπλα και να παραδοθούν, αλλά ” οι αρχές του Κιέβου τους το απαγορεύουν κατηγορηματικά”.

Χθες, ο Denis Pushilin, επικεφαλής της διοίκησης στο Ντόνετσκ, ζήτησε ανοιχτά την «εξάλειψη» των νεοναζί μαχητών που έχουν περιχαρακωθεί στο Azovstal.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ΗΠΑ) έδειξε πώς άλλαξε η κατάσταση στη Μαριούπολη την τελευταία ημέρα.

Αν κρίνουμε από τον χάρτη, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει εδάφη βόρεια του Azovstal. Οι μάχες γύρω από το Azovstal συνεχίζονται….Ουκρανικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν καταλάβει πολλά χωριά στην περιοχή Gulyai-Polye, φέρεται να έχει ξεκινήσει η τελική επιχείρηση.

Αφού εξέπνευσε το τελεσίγραφο βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας TU 22M3 πέταξαν προς το Azovstal.

Το Azovstal είναι ένα τεράστιο εργοστάσιο της σοβιετικής εποχής, μια πόλη εντός της πόλης της Μαριούπολης. Υπάρχει μια υπόγεια πόλη κάτω από το σοβιετικό εργοστάσιο που περιλαμβάνει πραγματικότητες του Ψυχρού Πολέμου – δομές για να αντέχουν τους βομβαρδισμούς, τους αποκλεισμούς, ακόμη και τα πυρηνικά χτυπήματα. Η ρωσική εκτίμηση είναι ότι το πολύ 2.500 άτομα θα μπορούσαν να χωρέσουν στην υπόγεια πόλη εξοπλισμένα με τεθωρακισμένα οχήματα και ένα τεράστιο οπλοστάσιο όπλων και πυρομαχικών.

Η μάχη για την απελευθέρωση όλου του Ντονμπάς άρχισε. Ο ρώσικος στρατός προελαύνει σε 3 κατευθύνσεις!!

Η ρωσική πλευρά βιάζεται κάπως να ολοκληρώσει την επιχείρηση στη Μαριούπολη. Οι δυνάμεις εκεί πρέπει να αναπτυχθούν επειγόντως στο μέτωπο του Ντονμπάς. Το Κίεβο, από την άλλη, υπολογίζει στην αναβολή της ρωσικής επιχείρησης, κάτι που του δίνει περισσότερο χρόνο για να ενισχύσει τις δυνάμεις του στο Ντονμπάς.

ήδη μια ρώσικη επίθεση ευρείας κλίμακας άρχισε κατά μήκος της γραμμής Zaporozhye-Kharkov. Ο σκοπός είναι η ολοσχερή περικύκλωση χιλιάδων Ουκρανών ναζί κι ανδρών του τακτικού στρατού στην πρώην Ανατολική Ουκρανία, δυτικό τμήμα του Donbass. Έχουν ήδη αναφερθεί προελάσεις. Η μάχη για την απελευθέρωση όλου του Ντονμπάς άρχισε. Ο ρώσικος στρατός προελαύνει σε 3 κατευθύνσεις ‘Izium, Pospana και Gouliapole. O ρώσικος στρατός απελευθέρωσε την Κρεμίνα..

Το καθεστώς του Κιέβου αναφέρει ότι τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να χτυπούν την άμυνα του αντιπάλου στο τμήμα Gulyai-Pole – Bolshaya Novosyolka.

Το κύριο βάρος των εχθροπραξιών πέφτει στην περιοχή των οικισμών Novozlatopol – Lyubimovka.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων στους ουκρανικούς σιδηροδρομικούς κόμβους σε Lozovaya, Pavlograd και Sinelnikovo. Οι τοπικές αρχές αναγνώρισαν το γεγονός της καταστροφής των υποδομών και, ως εκ τούτου, της διακοπής της σιδηροδρομικής επικοινωνίας.Aυτοί οι σταθμοί είναι οι βασικοί κόμβοι για την τροφοδοσία της ομάδας δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου στο Ντονμπάς.

Μαριούπολη-1
Οι ρωσικές δυνάμεις αναλαμβάνουν τον έλεγχο της στρατηγικής πόλης της Μαριούπολης
Ο Πρόεδρος Ζελένσκι άλλαξε για άλλη μια φορά πορεία για να μιλήσει για τη διπλωματική οδό. Η τελευταία του θέση είναι ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει την απόσυρση της υποψηφιότητάς της στο ΝΑΤΟ και το καθεστώς της Κριμαίας με τη Ρωσία, αλλά όχι πριν η Μόσχα σταματήσει τις εχθροπραξίες και αποσύρει τα στρατεύματά της!

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη χάσει 23.367 ανθρώπους, ενώ 1.464 άνθρωποι ταξίδεψαν χθες στη Μαριούπολη και άλλοι 2.500 είναι αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο της πόλης Azovstal. Όσο για το Ντονμπάς, οι ρωσικές δυνάμεις απολαμβάνουν αριθμητική, υλικοτεχνική, δύναμη πυρός και υπεροχή εδάφους και μια ήττα σε αυτό το μέτωπο δεν θα αφήσει στον Ζελένσκι άλλη επιλογή από το να επιδιώξει μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων με τους ρωσικούς όρους.

Πράγματι, ο Zelensky και οι Αμερικανοί μέντορές του ελπίζουν ότι η μάχη για το Donbass είναι ανοιχτή. Γεγονός είναι ότι, αν και μεγάλο μέρος του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία θα διεξαχθεί σε περιοχές ανοιχτού εδάφους, οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει επίσης να πάρουν πολλά σημαντικά πληθυσμιακά κέντρα για να επιτύχουν τους στόχους τους στις περιφέρειες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, συμπεριλαμβανομένων των Σεβεροντόνετσκ, Ρουμπίζνε, Λυσιχάνσκ, Slovyansk και Kramatorsk καθώς και αρκετές μικρότερες πόλεις.

Και πάλι, τα όπλα που παρέχονται από τη Δύση έχουν βοηθήσει πολύ τις ουκρανικές δυνάμεις…

Τέλος πάντων, αυτή τη φορά δεν υπάρχει καμία σύγχυση στο ρωσικό μυαλό ότι μια ειρηνευτική διευθέτηση είναι προ των πυλών. Οι Ρώσοι είναι απίθανο να ”εξαπατηθούν” περαιτέρω, όταν δέχθηκαν το λόγο του τον Ζελένσκι, συμμετείχαν στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, όπου μονογραφήθηκε μια συμφωνία βάσει της οποίας, σε μια χειρονομία καλής θέλησης από ένα υπερβολικό συναισθηματισμό απέσυραν τα στρατεύματά τους από το Κίεβο και άλλα βόρεια εδάφη,για να δουν στη συνέχεια τους συνομιλητές τους στο Κίεβο να αρνούνται τους όρους της συμφωνίας.

Η περίεργη ρωσική συμπεριφορά έχει μεταφέρει εσφαλμένες αντιλήψεις ότι το Κρεμλίνο μπορεί να αναζητά διέξοδο. Προφανώς, αυτό ενθάρρυνε τις δυτικές δυνάμεις να ξεκινήσουν ένα μεγάλης κλίμακας έργο επανεξοπλισμού για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς βαρέων επιθετικών συστημάτων, πυρομαχικών υψηλής ακρίβειας, σύγχρονων συστημάτων αεράμυνας, πυραύλων American Stinger κ.λπ. για χρήση στην επερχόμενη νέα φάση. της στρατιωτικής αντιπαράθεσης.

Είναι κοινό μυστικό ότι στρατιωτικό προσωπικό από χώρες του ΝΑΤΟ αναπτύσσεται δίπλα στις ουκρανικές δυνάμεις υπό το πρόσχημα των «ξένων εθελοντών». Οι ξένοι μαχητές καθοδηγούνται από Αμερικανούς αξιωματικούς και ολόκληρη η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων συγκεντρώνεται κυρίως σε αμερικανικά χέρια.

Η βύθιση του πολεμικού πλοίου Moskva.

Ρώσοι αναλυτές πιστεύουν ότι η πυραυλική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη ναυαρχίδα της Ρωσίας Moskva στην πραγματικότητα ενορχηστρώθηκε και συντονίστηκε από το Πεντάγωνο. Σύμφωνα με την τοποθεσία εντοπισμού ανταλλαγής ADS-B, αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με ηλεκτρονικό εξοπλισμό εντοπίστηκε κοντά στο χωριό Zhurilovka στην ανατολική Ρουμανία, κοντά στο πληγωμένο σκάφος Moskva (το οποίο πιθανότατα καθοδηγούσε επιθέσεις με πυραύλους.)

Σε στρατιωτικούς όρους, ωστόσο, η βύθιση του γερασμένου 43χρονου πολεμικού πλοίου μπορεί να μην αλλάξει το παιχνίδι για τη ρωσική επιχείρηση. Όλα εξαρτώνται τώρα από την επίθεση στο Donbass – και, ενδεχομένως, μια νέα ρωσική επιχείρηση στη Χερσώνα και την Οδησσό, χωρίς την οποία το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να αποτελεί οξεία απειλή για τη Ρωσία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Το ΝΑΤΟ ήδη κλίνει προς τη Μολδαβία.

το Ουκρανικό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε το 2015 ότι το τάγμα Αζόφ θα εκπαιδευόταν από τον αμερικανικό στρατό. Σύμφωνα με τις επίμονες φήμες που κυκλοφορούν, αυτή η συνεργασία αφορούσε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία, κάτι που πιθανότατα θα εξηγούσε την παρουσία αξιωματούχων.

Ένα αμερικανικό bio-εργαστήριο κάτω από το εργοστάσιο;

Από την άλλη πλευρά, οι ρωσικές πηγές ανησυχούν τώρα τακτικά για τη χρήση του τάγματος Azov από τη CIA για να τεθούν τα θεμέλια για μια «υπεραριστοκρατική Αλ Κάιντα» με αποστολή την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας.

Λβιβ

Τα ρωσικά στρατεύματα εκτόξευσαν αρκετούς κατευθυνόμενους πυραύλους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη δυτική Ουκρανία, χτυπώντας το Λβιβ και τα περίχωρά του. Αυτό επιβεβαιώνεται από τη δήλωση του Προέδρου της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Lviv Maxim Kozický.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στους χώρους ανάπτυξης ξένων εκπαιδευτών και μισθοφόρων γύρω από το Λβιβ. Καταστράφηκε η σιδηροδρομική γραμμή στο Λβιβ που ενώνει Ουκρανία με Πολωνία-Γερμανία. κλείνουν οι κερκόπορτες..

dimpenews.com