Το βύθισαν οι Ρώσοι και γιατί;; Νέες φωτογραφίες του Moskva κι αναλύσεις ειδημόνων αποδεικνύουν ότι δεν είχε υποστεί τόση ζημιά που να δικαιολογείται η βύθισή του. ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το μυστήριο της βύθισης του καταδρομικού Moskva συνεχίζει να εγείρει ερωτήματα. Μια νέα φωτογραφία του “Moskva” μετά τις εκρήξεις και τη φωτιά στο πλοίο διακινείται στο διαδίκτυο. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη – πύραυλοι ουκρανικοί, πύραυλοι του ΝΑΤΟ, νάρκες ουκρανικές ή ανθρώπινο λάθος. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληρώματος φέρεται να επέζησε. Λογαριασμός που πρόσκειται στις υπηρεσίες του Ισραήλ εκτιμά πως το υλικό που δημοσιοποιήθηκε ”δικαιώνει τους ισχυρισμούς Μόσχας πως το πλήρωμα του πλοίου ( εκτός από αυτούς που πιθανώς χτυπήθηκαν άμεσα από την έκρηξη) κατόρθωσε ασφαλώς να το εκκενώσει πριν τη βύθισή του.”

-Καμία ζημιά στους εκτοξευτές P-1000

  • Καμία ζημιά στους εκτοξευτές τορπιλών
  • Όχι θυελλώδης καιρός
  • Το πλοίο ταλαντεύτηκε προς την πλευρά του λιμανιού ως αποτέλεσμα της πρόσληψης νερού.
  • Δεν παρατηρούνται καταστροφικές ζημιές

Ειδήμονας στρατιωτικός αναλυτής αναφέρει : Πιστεύω ότι αυτό το πλοίο θα μπορούσε να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι με ασφάλεια με ένα καλά εκπαιδευμένο πλήρωμα.
Kαθώς δεν είχε υποστεί:

  • Καμία ζημιά στους εκτοξευτές P-1000
  • Καμία ζημιά στους εκτοξευτές τορπιλών
  • Όχι θυελλώδης καιρός
  • Το σκάφος ανατράπηκε στο λιμάνι μετά την πρόσληψη νερού.
  • Δεν παρατηρούνται καταστροφικές ζημιές .
  • Πιστεύω ότι αυτό το σκάφος θα μπορούσε να ρυμουλκηθεί με ασφάλεια στο λιμάνι με ένα καλά εκπαιδευμένο πλήρωμα. Πριν δω αυτή τη φωτογραφία, σκεφτόμουν μια έκρηξη πυραύλου P-1000. Έχω συμμετάσχει σε εκπαίδευση ελέγχου ζημιών σε προσομοιωτές και σε πλοία, χρειάζεται περισσότερη ζημιά για να βυθιστεί ένα καταδρομικό κλάσης Slava.

Προκύπτει πρώτον ότι το ανακοινωθέν του Υπ. Άμυνας Ρωσίας και του Αμερικάνικου Πενταγώνου εκείνες τις κρίσιμες ώρες ήταν αληθή. Αποδεικνύεται ότι όντως το καταδρομικό μετά το συμβάν ήταν αξιόπλοο και κατευθυνόταν προς λιμάνι Σεβαστούπολης. Τι προέκυψε;; H Ρωσία στη συνέχεια επικαλέστηκε κακές καιρικές συνθήκες που συνέβαλαν καθοριστικά στη βύθιση.. Ωστόσο η ύπαρξη αυτών ήδη αμφισβητείται κι από ην άλλη η Ρωσία αλλοίμονο αν δεν έχει την τεχνογνωσία ασφαλούς ρυμούλκισης κάτω από όλες τις συνθήκες ενός πλοίου που από μια πρώτη ανάγνωση θα ήθελε να σώσει όσο τίποτα άλλο.

Ο ίδιος εμπειρογνώμονας σε άρθρο του αναφέρει: ‘‘Ελλείψει ικανοποιητικής τεκμηριωμένης εξήγησης για το γεγονός, υπήρξαν πολλές εικασίες. Αν και η πραγματική αιτία της βύθισης του πλοίου δεν είναι γνωστή με 100% βεβαιότητα, είναι σαφές ότι η ναυαρχίδα βυθίστηκε ως αποτέλεσμα μιας αλυσίδας αμέλειας..” Δικαιολογείται αμέλεια σε ένα τόσο κρίσιμο στάδιο;;Υπήρξε σκοπιμότητα κι αν ναι τι εξυπηρετεί;; Αυτής της κλάσης το πλοίο με αυτές τις ζημιές δεν ήταν δυνατόν να πάει αύτανδρο σε συνθήκες απόλυτης ρυμούλκισης σύμφωνα με ειδικούς.

Οι Ρώσοι το βύθισαν;;με την έννοια άφησαν να συμβεί κι αν ναι γιατί. ‘Hδη κυκλοφορούν πληροφορίες είτε φήμες για μια τέτοια εκδοχή και πιθανολογούνται οι λόγοι…Ήταν μια κίνηση τακτικής;;

dimpenews.com