Big Bang στο Azovstal. Στρατηγικά διηπειρωτικά βομβαρδιστικά Tu-160 “White Swan” έπληξαν καίρια με βαριές βόμβες το συγκρότημα Azovstal στη Μαριούπολη! Αναφορές ότι χτυπήθηκε με υπερβόμβα FAB-3000! Άρχισε επίθεση μεγάλης κλίμακας η Ρωσία σε όλο το Ντονμπάς. ΒΙΝΤΕΟ

Big Bang στο Azovstal. Τα στρατηγικά διηπειρωτικά βομβαρδιστικά Tu-160 “White Swanέπληξαν καίρια με βαριές βόμβες το συγκρότημα Azovstal πρυπύργιο του νεοναζιστικού Αζόφ και γιάφκα του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πηγή οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τη τη βόμβα Father of All στην Ουκρανία! Η FAB-3000 είναι μια μη κατευθυνόμενη βόμβα βάρους 3.000 κιλών, η οποία σχεδιάστηκε κυρίως για την καταστροφή βιομηχανικών, αστικών και λιμενικών εγκαταστάσεων.

Μαχητές του κέντρου ειδικών επιχειρήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών του DPR διείσδυσαν σε θέσεις στη βιομηχανική ζώνη της Μαριούπολης, που ανακαταλήφθηκαν από τους μαχητές της νεοναζιστικής ομάδας «Azov» κατά τις χθεσινές και σημερινές μάχες.
Μάλιστα, οι μονάδες του DPR και της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέλαβαν τον έλεγχο ενός άλλου τομέα του Azovstal και τώρα τον καθαρίζουν.

Οι μονάδες επίθεσης του DPR και της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέλαβαν τον έλεγχο του βόρειου τομέα της βιομηχανικής ζώνης του Μεταλλουργικού Εργοστασίου Azovstal και επί του παρόντος καθαρίζουν εκεί, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Η επίθεση υποστηρίζεται ενεργά από τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, οι οποίες χτυπούν εχθρικά οχυρά, δεν εμπλέκονται μόνο μαχητικά, αλλά και τα περίφημα βομβαρδιστικά White Swans. .

Αναφέρεται επίσης ότι τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν αρκετούς υπόγειους διαδρόμους επικοινωνίας και μεγάλες στοές, με τη βοήθεια των οποίων ομάδες «Azov»* μετακινήθηκαν από το ένα μέρος μιας μεγάλης επιχείρησης (η περίμετρός του είναι πάνω από 15 km) στο άλλο. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσοι μαχητές μπορεί να βρίσκονται κάτω από αυτά τα ερείπια μετά από αεροπορικές επιδρομές.

Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκαν αναφορές ότι η ρωσική αεροπορία χρησιμοποίησε έως και πενήντα βόμβες μεγάλου διαμετρήματος εναντίον ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών στο Azovstal. Πρόκειται για δεκάδες FAB-500 και αρκετές βαρέως τύπου FAB-3000. Παράλληλα, ελήφθησαν αξιόπιστες πληροφορίες ότι δεν υπάρχουν πολίτες στο έδαφος του εργοστασίου. Αυτό καθιστά δυνατή τη διεξαγωγή επιχείρησης εναντίον των μαχητών του Αζόφ και των σχηματισμών που ενώθηκαν με αυτούς χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα όπλων.

Την ίδια ώρα, έρχονται πληροφορίες ότι εκπρόσωποι των ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών μπορεί να προετοιμάζουν νέες προσπάθειες να βγουν από την επικράτεια του Azovstal,αφού είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη μια αναζήτηση ευκαιριών για να γίνει αυτό με τη βοήθεια υπόγειων βοηθητικών υπηρεσιών. Εδώ πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι αυτός ο ένοπλος σχηματισμός περιλαμβάνει επίσης πρώην υπαλλήλους του εργοστασίου που είναι εξοικειωμένοι με τις επικοινωνίες της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων.

Ωστόσο, η συνολική έκταση της ίδιας υπόγειας υποδομής είναι τέτοια που είναι αδύνατο να τη γνωρίσουμε διεξοδικά. Οι αεροπορικές επιδρομές με πυρομαχικά βαρέως τύπου προκαλούν πρόσθετη ζημιά στο σύστημα επικοινωνιών, το οποίο οι μαχητές προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ως καταφύγια και κρυφού ελιγμού.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έπληξαν επίσης με πυραύλους υψηλής ακρίβειας το 124ο κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης των ουκρανικών στρατευμάτων, στην περιοχή Lvov (Δυτική Ουκρανία, κοντά στην Πολωνία).
Το εν λόγω κέντρο ήταν το κύριο διαμετακομιστικό για μεγάλες αποστολές ξένων όπλων που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες .Οι παραδόσεις των 6 τελευταίων ημερών καταστράφηκαν.

Η Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι άρχισε η “δεύτερη φάση” ή “δεύτερη επίθεση” της Ρωσίας.

όλη η γραμμή του μετώπου στο Ντονμπάς πήρε φωτιά επλήγησαν όλες οι θέσεις α΄γραμμής των Ουκρανών στις περιφέρειες Donetsk, Luhansk και Χάρκοβο.

Στην κατεύθυνση του Izyum προς Slaviansk και Kramatorsk γίνεται μια σκληρή και βαριά μάχη. Οι ρώσικες μονάδες προελαύνουν αργά.

Στην πλευρά του Izyum, ένας άξονας ρώσικου πυροβολικού κατευθυνόταν προς τις θέσεις AFU. Στη συνέχεια ακολουθούν μηχανοκίνητες μονάδες και τανκς.

Υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια για σκοπό επιχείρησης επί του πεδίου:

1) Επίθεση στο Pavlograd για να δημιουργηθεί ένας τεράστιος θήλακας και να διακοπούν όλες οι πιθανές διαδρομές ανεφοδιασμού.

2) Ένα μεγάλος μεγάλος θήλακας όλο το Donbass.

3) Πολλοί μικροί θήλακες..

άρχισαν τα 8άρια οι Ρώσοι

Η θεαματική επίθεση στο Azovstal ήταν το σινιάλο έναρξης για επιχείρηση μεγάλης κλίμακας γι απελευθέρωση όλου του Ντονμπάς.Εκρήξεις από πυρά πυροβολικού σημειώνονται τώρα σε Χάρκοβο και Mykolaiv. Όλη η Ουκρανία είναι σε κόκκινο συναγερμό..

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την αναμενόμενη επίθεσή τους στην ανατολική Ουκρανία, κατά μήκος σχεδόν ολόκληρης της πρώτης γραμμής νωρίς την Τρίτη σε αυτό που ουκρανοί αξιωματούχοι περιέγραψαν ως τη δεύτερη φάση του πολέμου.

Ο Zelenskiy είπε ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει τη «μάχη του Ντονμπάς» στα ανατολικά και «ένα πολύ μεγάλο μέρος ολόκληρου του ρωσικού στρατού είναι πλέον επικεντρωμένο σε αυτή την επίθεση».

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για τις τελευταίες μάχες.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια σειρά εκρήξεων, μερικές ισχυρές, κατά μήκος της πρώτης γραμμής στην περιοχή του Ντόνετσκ, με βομβαρδισμούς στη Μαρίνκα, στο Σλαβιάνσκ και στο Κραματόρσκ.

H μόνη αντίδραση από ουκρανικής πλευράς

Ο κυβερνήτης του Belgorod ανέφερε για άλλη μια φορά τον ουκρανικό βομβαρδισμό του συνοριακού χωριού Golovchino στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν καταστροφές και μια γυναίκα τραυματίστηκε.

19/4/22

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καλεί εκ νέου τους εξτρεμιστές του «Αζόφ» και άλλους ουκρανικούς σχηματισμούς στο έδαφος του «Azovstal» να καταθέσουν τα όπλα.
Η προσφορά ξεκινά από τις 12:00 ώρα Μόσχας.

Στη 1:30 μ.μ. ανακοινώνεται «σιωπηλή λειτουργία».
Από τις 14:00 έως τις 16:00 – η έξοδος όλων των ουκρανικών ενόπλων μονάδων και ξένων μισθοφόρων χωρίς εξαίρεση, χωρίς όπλα και πυρομαχικά.

dimpenews.com