Λαβρόφ: Aρχίζει στην Ουκρανία η επόμενη φάση της ειδικής επιχείρησης! Νέο τελεσίγραφο από Υπ. Άμυνας Ρωσίας προς εξτρεμιστές στο Azovstal. Nέα προθεσμία παράδοσης..

Aρχίζει στην Ουκρανία η επόμενη φάση της ειδικής επιχείρησης ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρει το Ria Novosti. Οπότε κι επίσημα ξεκινάει η β΄φάση που ουσιαστικά έγκειται στην απελευθέρωση όλου του Ντονμπάς χωρίς φειδώ και σε χτυπήματα σε στόχους στρατηγικής σημασίας στη Δυτική Ουκρανία όπως έδειξε η χθεσινή μέρα. Χθες ο ρώσικος στρατός επιτέθηκε σε όλη την γραμμή επαφής στο Ντονμπάς ενώ χτυπήματα ακριβείας έγιναν ως και στο Λβιβ. Η ρώσικη αεροπορία έπληξε με βαριές βόμβες το Azovstal. H Ρωσία έρχεται κι επίσημα να πιστοποιήσει αυτό που η Ουκρανία είχε ήδη διαισθανθεί από χθες ότι ξεκίνησε η β φάση των ρωσικών επιχειρήσεων.

Το ότι είναι ο Λαβρόφ αυτός που το ανακοινώνει έχει τη σημασία του. Καθώς είναι ο επικεφαλής της ρώσικης διπλωματίας που σημαίνει δεν υπάρχουν περιθώρια για διαπραγματεύσεις του…… γλυκού νερού…μετά το Moskva

Νέο τελεσίγραφο: Παράλληλα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας καλεί εκ νέου τις δυνάμεις του Αζόφ να καταθέσουν τα όπλα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τις δυνάμεις του Αζόφ και άλλους στρατιωτικούς σχηματισμούς στο έδαφος του Azovstal να καταθέσουν τα όπλα τους, αναφέρει ανταποκριτής του DT. «To τελεσίγραφο ξεκινά από τις 12.00 ώρα Μόσχας. Στις 13:30 ανακοινώνεται καθεστώς κατάπαυσης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Επίσης, το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι από τις 14:00 έως τις 16:00 ανακοινώθηκε η έξοδος όλων των ουκρανικών ενόπλων μονάδων και ξένων μισθοφόρων χωρίς καμία εξαίρεση, χωρίς όπλα και πυρομαχικά.

Μαστίγιο και καρότο….

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αεροπορικές επιδρομές σε 60 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο αποθηκών πυραύλων Tochka-U.

«Στις περιοχές των οικισμών Chervonaya Polyana και Balakleya, καταστράφηκαν δύο αποθήκες για κεφαλές τακτικών πυραύλων Tochka-U.
Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε.

Τη νύχτα της 19ης Απριλίου, αερομεταφερόμενοι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστειλαν 13 προπύργια των ουκρανικών στρατευμάτων, καθώς και χώρους συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού του εχθρού στις περιοχές των οικισμών Slavyansk, Barvenkovo ​​και Popasnaya. .

Καταστράφηκαν τα κτίρια του εργοστασίου τεθωρακισμένων στο Κίεβο
Επίσης καταστράφηκαν 25 θέσεις διοίκησης στις περιοχές Νικολάεφ και Κίροφσκ, δύο αποθήκες πυραύλων και πυροβολικού κοντά στο Voskresensk και το Nikolaev, καθώς και δύο εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων Buk-M1 κοντά στο Gulyai Pole και το Nikolaevka Vtoroy, και επίσης εξουδετερώθηκαν 1.214 συγκεντρώσεις ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού.

RIA Novosti: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκπληρώνουν με συνέπεια το σχέδιο για την απελευθέρωση του LPR και του DPR, το στρατιωτικό προσωπικό δείχνει θάρρος και ηρωισμό στην εκτέλεση μάχιμων αποστολών, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Γενικός Στρατός Σεργκέι Σόιγκου..

dimpenews.com