Ο Πούτιν ζήτησε από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένετ να παραχωρηθεί στη Ρωσία μέρος της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, η Αυλή Αγ. Αλεξάνδρου Νιέφσκι και η Εκκλησία του που είναι στα 100 μ από Πανάγιο Τάφο. Διπλωματική ρωσο-ισραηλινή κρίση! Η Ρωσο-ουκρανική διαμάχη έφτασε στα Ιεροσόλυμα..

Ο Πούτιν ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Bennett το Ισραήλ να παραχωρήσει μέρος της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, την Αυλή του Αλεξάνδρου και την Εκκλησία του στη Ρωσία, με άμεση ισχύ.

Το αίτημα εγκρίθηκε το 2020 και στη συνέχεια ακυρώθηκε αρχές Μαρτίου του 2022 από το Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ.”Ο Πούτιν υψώνει τη φωνή του κατά του Ισραήλ.
Το Κρεμλίνο διεκδικεί εκ νέου την Εκκλησία του Νέφσκι στην Ιερουσαλήμ, προτρέποντας το εβραϊκό κράτος να μην στηρίξει την Ουκρανία” αναφέρει στις 18/4/22 η figaro. Και προσθέτει ο Βλαντιμίρ Πούτιν μόλις έστειλε επιστολή στον Naftali Bennett ζητώντας την ιδιοκτησία της εκκλησίας Alexander Nevsky, κοντά στον Πανάγιο Τάφο στη Via Dolorosa στην Ιερουσαλήμ. Ο Ρώσος πρόεδρος στέλνει επιστολή στον Ισραηλινό πρωθυπουργό αφού το Ισραήλ ψήφισε να αποκλείσει τη Ρωσία από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, κάτι που έκανε η πλειονότητα των κρατών μελών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η αποστολή προκαλεί μια διπλωματική σύγκρουση που το Ισραήλ δεν θέλει. Ο ισραηλινός στρατός χρειάζεται τη σιωπηρή συμφωνία της Μόσχας για να συνεχίσει να βομβαρδίζει ιρανικούς στόχους στη Συρία. Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η διπλωματία του Ισραήλ όπου περίπου το 15% του πληθυσμού είναι ρωσόφωνοι επιδίωξε να χαράξει ένα στενό μονοπάτι μεταξύ της υποστήριξης προς τον Volodymyr Zelensky και των ρωσικών συμφερόντων, αλλά προφανώς απέτυχε αφού τελικά επικράτησε το δόγμα Ζελένσκι..

Ιερουσαλήμ: Ισραηλινό δικαστήριο αναστέλλει τη μεταβίβαση ορθόδοξης περιουσίας στη Ρωσία..

Η Εκκλησία και το συγκρότημα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη χριστιανική συνοικία της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, βρίσκεται 100 μέτρα από τον Πανάγιο Τάφο.
Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ στις 3 Μαρτίου ανέστειλε τη μεταφορά στη Ρωσία της ρωσικής ορθόδοξης περιουσίας στην Παλιά Πόλη. Παραπέμποντας την απόφαση στην ισραηλινή κυβέρνηση. Και αυτό, κατά την περίοδο της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε μετά από προσφυγή της Imperial Orthodox Palestine Society, η οποία κατείχε μέχρι το 2020 το σημαντικό συγκρότημα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Alexander Nevsky στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, η μεταβίβαση της περιουσίας προς όφελος της Ρωσίας ανεστάλη τελικά την περασμένη εβδομάδα με δικαστική απόφαση, καθιστώντας αυτή την υπόθεση μια πραγματική «καυτή πατάτα» που κληρονόμησε η κυβέρνηση του Nafatli Bennett εν μέσω της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.

Η εν λόγω εκκλησία, που φέρει το όνομα ενός αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενός πολεμιστή πρίγκιπα του 13ου αιώνα διάσημο για τις νίκες του κατά των Σουηδών εισβολέων και κατά του Τευτονικού τάγματος, είναι επίσης γνωστή με το όνομα «αυλή του Αλέξανδρου με τα κτίρια που το περιβάλλουν, συμπεριλαμβανομένου ενός μουσείου και αρχαιολογικών καταλοίπων, ιδίως εκείνων από την πρώην Κωνσταντινική βασιλική του Παναγίου Τάφου. Επιπλέον, ο χώρος φιλοξενεί «Το Κατώφλι της Πύλης της Κρίσης», το κατώφλι μιας αρχαίας πύλης των τειχών της πόλης, από την οποία, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, ο Ιησούς θα είχε περάσει για να σταυρωθεί στον Γολγοθά. Το Court of Alexander, που βρίσκεται στην καρδιά της χριστιανικής συνοικίας, απέχει 100μ. από τη Βασιλική του Παναγίου Τάφου.

Η τοποθεσία στο σύνολό της θεωρείται η πιο σημαντική ρωσική ιδιοκτησία μέσα και γύρω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Το 1859, ο Τσάρος Αλέξανδρος Β’ αγόρασε γη στην οποία χτίστηκε η εκκλησία λίγα χρόνια αργότερα, στα τέλη του 19ου αιώνα. Αρχικά το συγκρότημα επρόκειτο να στεγάσει ένα προξενείο και ένα σπίτι υποδοχής για τους προσκυνητές, το οποίο τελικά θα δημιουργηθεί έξω από τις επάλξεις της Ιερουσαλήμ.

Μια αιωνόβια διαμάχη γης
Στα οθωμανικά χρόνια η περιουσία ήταν εγγεγραμμένη στο όνομα της Αυτοκρατορικής Ρωσικής Κυβέρνησης και τη διαχειριζόταν η Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Εταιρεία. Παρέμεινε υπό αυτοκρατορικό έλεγχο μέχρι την κομμουνιστική επανάσταση στη Ρωσία το 1917. Η διαμάχη για την ιδιοκτησία της αυλής του Αλεξάνδρου ξεκίνησε αυτήν την ημερομηνία. Έκτοτε, δύο οργανισμοί με πολύ παρόμοια ονόματα διεκδίκησαν την ιδιοκτησία του συγκροτήματος: η Imperial Orthodox Palestine Society, που ιδρύθηκε το 1882 μετά την έγκριση του Τσάρου Alexander III που διαχειρίζεται το συγκρότημα από την κατασκευή του, και η Imperial Russian Orthodox-Palestinian Society. , που θεωρείται κοντά στο Κρεμλίνο και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για περισσότερο από μια δεκαετία, το Κρεμλίνο ασκούσε συνεχώς πιέσεις για να διεκδικήσει εκ νέου τον τίτλο του συγκροτήματος. Και το 2015, ο τότε Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκανε επίσημη έκκληση στο Κράτος του Ισραήλ, επιδιώκοντας να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα και να ρυθμίσει την ιδιοκτησία του Αλέξανδρου.

Τα πράγματα κινήθηκαν πραγματικά όταν, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, ο πρώην πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησε να παραδώσει την εκκλησία στη Ρωσία το 2020, με αντάλλαγμα –πιθανότατα αλλά τίποτα επίσημο δεν είχε αναφερθεί εκείνη την εποχή έναν Ισραηλινό που είχε φυλακιστεί στη Μόσχα, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών. Το Κτηματολόγιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Ισραήλ ανακοίνωσε τότε ότι η περιουσία της εκκλησίας θα εγγραφεί στο όνομα της ρωσικής κυβέρνησης.

Ένα μέρος ανακηρυγμένο ιερό
Η Imperial Orthodox Palestine Society αφαίρεσε πολλές αντιρρήσεις για αυτή τη μεταβίβαση ιδιοκτησίας. Στην οποία ο Επίτροπος Κτηματολογίου απάντησε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είχε αναγνωριστεί από διεθνείς φορείς και από το Κράτος του Ισραήλ ως το «διάδοχο κράτος» της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και ότι η περιουσία δεν έπρεπε να καταχωρηθεί για λογαριασμό οργανισμών που εκπροσωπούν την Αυτοκρατορική Ρωσική Κυβέρνηση , που δεν υπάρχει πλέον.

Στη συνέχεια, η Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Εταιρεία άσκησε έκκληση. Από εκεί, την περασμένη Πέμπτη εκδόθηκε η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Ιερουσαλήμ να ακυρώσει τη μεταφορά του ναού στη Ρωσία και να παραπέμψει το θέμα στο στην κυβέρνηση.

Αδύνατο διπλωματικό timing
Ενώ ο διάδοχος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, δημιούργησε μια υπουργική επιτροπή για το θέμα τον Ιούλιο του 2021, δεν έχει συνεδριάσει ποτέ ακόμη. Η επιτροπή, που αποτελείται από τον υπουργό Στέγασης Ζέβ Έλκιν, τον Υπουργό Τουρισμού Γιόελ Ραζβόζοφ και τον Υπουργό Θρησκευτικών Υπηρεσιών Matan Kahana, δεν έχει πλέον επιλογή και ως εκ τούτου πρέπει τώρα να αποφασίσει για το ζήτημα της ιδιοκτησίας. Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για το Ισραήλ λόγω ουκρανικού.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία ήδη φοβάται ότι ο Πούτιν θα περιορίσει την ελευθερία του Ισραηλινού Στρατού να ενεργεί εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία, όπου η Ρωσία διατηρεί στρατιωτική παρουσία, γνωρίζει ότι πρέπει να προσέξει να μην δημιουργήσει πραγματική κρίση διπλωματική με τη Μόσχα, αποσύροντας το «δώρο » της εκκλησίας του Alexander Nevsky που έγινε στον Πούτιν. Εάν ωστόσο το ζήτημα των προθεσμιών δεν είναι άμεσα σαφές, το διπλωματικό ημερολόγιο στην Ουκρανία όπως και στη Συρία είναι εξαιρετικά ευαίσθητο.

Kαι ο Πεσκόφ..

RIA Novosti. 19/4/22 Το Κρεμλίνο αναμένει ότι η ισραηλινή πλευρά θα παράσχει την απαραίτητη βοήθεια για τη μεταφορά του Alexander Compound στη Ρωσία, αυτό το θέμα βρίσκεται εδώ και καιρό στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης των ρωσο-ισραηλινών σχέσεων, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
“Το θέμα του Alexander Compound ήταν πράγματι στις κορυφαίες γραμμές της ατζέντας των ρωσο-ισραηλινών σχέσεων για αρκετό καιρό. Αναμένουμε ότι η ισραηλινή πλευρά και η ηγεσία του Ισραήλ θα παράσχουν όλη την απαραίτητη βοήθεια ώστε να γίνει η απαραίτητη εγγραφή ολοκληρώθηκε», είπε ο Πεσκόφ.

Τα Ιεροσόλυμα έχουν διεθνές στάτους κάτι που βάναυσα καταπάτησε το Ισραήλ τόσο με την πραξικοπηματική απόφασή του να μεταφέρει την πρωτεύουσα στην Ιερουσαλήμ όπως κι από τη συνεχή εποικισμό αλλά και τη διαρκή απαλλοτρίωση χριστιανικής περιουσίας…

«Corpus separatum»

Το 1947 ο ΟΗΕ κήρυξε την Ιερουσαλήμ σε καθεστώς «corpus separatum» – ξεχωριστή οντότητα υπό διεθνή έλεγχο. Αυτό εξακολουθεί να είναι το μοναδικό διεθνώς αναγνωρισμένο καθεστώς για την πόλη. Ωστόσο, μετά τον πόλεμο του 1948, η πόλη διαιρέθηκε, με το Ισραήλ να καταλαμβάνει το δυτικό μισό και την Ιορδανία το ανατολικό μισό – που περιλαμβάνει και την περίφημη Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Το Ισραήλ ανακήρυξε την Δυτική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του. 

Κατόπιν το 1967, κατέλαβε το ανατολικό τμήμα. Το 1980, με νόμο κήρυξε την Ιερουσαλήμ «ολόκληρη και ενωμένη», ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε το ψήφισμα 478 την ίδια χρονιά, δηλώνοντας το νόμο «άκυρο».

Επίσης η διαρκής επεισοδιακή διεκδίκηση εκ μέρους του, του Αλ Ακσά επίσης αντιβαίνει το διεθνές δίκαιο. Σχετικά η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε αρχές Δεκεμβρίου ένα ψήφισμα που αποκηρύσσει τους εβραϊκούς δεσμούς με το Όρος του Ναού και χαρακτηρίζει την τοποθεσία μόνο με το μουσουλμανικό όνομα «Al-Haram al-Sharif» με 129 ψήφους υπέρ και 11 κατά.

Το τέμενος Al-Aqsa είναι ο τρίτος ιερός χώρος για τους μουσουλμάνους. Οι Εβραίοι αποκαλούν την τοποθεσία “Όρος του Ναού”, ισχυριζόμενοι ότι ήταν η τοποθεσία των δύο Ναών του Σολομώντα στην αρχαιότητα. Από το 2003, το Ισραήλ επιτρέπει σε εποίκους να εισέρχονται στο συγκρότημα σχεδόν καθημερινά.

Η Ρωσο-ουκρανική διαμάχη έφτασε στα Ιεροσόλυμα……μια ακόμη Αποκαλυπτική διάσταση της διαμάχης

Μας συζητούν για τη Μαριούπολη όταν το Ισραήλ έκλεψε την Ιερουσαλήμ. Το 1947 ο ΟΗΕ κήρυξε την Ιερουσαλήμ σε καθεστώς «corpus separatum» – ξεχωριστή οντότητα υπό διεθνή έλεγχο. Κι όμως πραξικοπηματικά η χώρα πρότυπο του Ζελένσκι την έκανε πρωτεύουσα της!

Καθώς οδεύουμε για το Πάσχα και καθώς χθες το βράδυ ακούστηκε το μαστίγιο του Χριστού κατά των Υποκριτών και Φαρισαίων ..

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί….!!!!!!!

Το 1947 ο ΟΗΕ κήρυξε την Ιερουσαλήμ σε καθεστώς «corpus separatum» – ξεχωριστή οντότητα υπό διεθνή έλεγχο. Το Ισραήλ καταπάτησε αυτή τη διακύρηξη και προσάρτησε την Αγία Πόλη και την έκανε πρωτεύουσα του μετά από διαρκή πολύνεκρο πόλεμο.

Επειδή η Ρωσία θέλει να προσαρτήσει το Ντονμπάς τέθηκε σε παγκόσμιο οικονομικό ενεργειακό πολιτικό διπλωματικό μιντιακό πολιτισμικό εμπάργκο και στρατιωτική περικύκλωση από όλες της στρατιές της γης.

Αντίθετα η καταπάτηση και προσάρτηση της Αγίας Πόλης από το Ισραήλ όχι μόνο δεν επέφερε γι αυτό τ’αντίστοιχα μέτρα τιμωρίες αλλά με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας είναι αυτό που επιδίδεται σε απάνθρωπο εμπάργκο και απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων….

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί….!!!!!!!

Ο παγκόσμιος χριστιανισμός πούλησε την Αγία Πόλη την Ιερουσαλήμ και προφανώς ότι αυτή αντιπροσωπεύει γι αυτόν…

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί….!!!!!!!

Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη Γάζα χθες τη νύχτα 18 προς 19 Απριλίου.

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί….!!!!!!!

Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη Δαμασκό στις 14 Απριλίου..

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί….!!!!!!!

dimpenews.com

One thought on “Ο Πούτιν ζήτησε από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένετ να παραχωρηθεί στη Ρωσία μέρος της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, η Αυλή Αγ. Αλεξάνδρου Νιέφσκι και η Εκκλησία του που είναι στα 100 μ από Πανάγιο Τάφο. Διπλωματική ρωσο-ισραηλινή κρίση! Η Ρωσο-ουκρανική διαμάχη έφτασε στα Ιεροσόλυμα..

Comments are closed.