Από την πόλη κράτος στην Πόλις-κόσμος… στην Πόλη! Η σύγχρονη ”έσωθεν άλωσις” στο προτεκτοράτο των Αθηνών!

”Μιας άλλης μορφής άλωση πριν από την άλωση ήταν η έσωθεν άλωσις” διχασμοί κι εμφύλιες έριδες, ίντριγκα για την εξουσία που ουσιαστικά δρομολόγησε την Άλωση.

Προηγήθηκε η πολιορκία της Δύσης κατά του Βυζαντίου πολιορκία θρησκευτική για την Ένωση, οικονομική καθώς όπως πολὺ εὔστοχα ἔχει ἐπισημάνει ὁ Paul Lemerle, “ἡ Δύση κατέκτησε οικονομικά την αυτοκρατορία πριν την κατακτήσουν οι Τούρκοι εδαφικά” στρατιωτική 4 Σταυροφορίες και κατάκτηση.

Το Προτεκτοράτο των Αθηνών υβριδικό κατάλοιπο αυτής της πάλαι ποτέ κραταιάς Βυζαντινής αυτοκρατορίας βιώνει σήμερα υπό ιδιόρρυθμες συνθήκες μια αντίστοιχη ”έσωθεν άλωσις”.

Άλωση πολιτισμική, αφελληνισμός πνευματικός, γλωσσικός, εκπαιδευτικός, ιστορικός ρεβιζιονισμός, επικράτηση εκδυτικοποίησης κι εξαμερικανισμός δια της παγκοσμιοποίησης.

Εξανδραποδισμός ηθών, εκβαρβαροποίηση καθημερινότητας, έξαρση βίας κι εγκληματικότητας στα πρότυπα της αμερικάνικης κουλτούρας.

Πολιτική Ένωση με Δύση (ΕΕ) που υπονομεύει και θρησκευτικές ελευθερίες, υφέρπουσα εκκλησιολογική Ένωση.

Ξεριζωμός πνευματικός, διάβρωση ταυτότητας και απεμπόληση ιδιοπροσωπίας του λαού.

Ο ελληνισμός είναι αυτό που αντιπροσωπεύει διαχρονικά η Πόλις.. Είναι η δικέφαλη Πόλις ο κοσμοπολιτισμός της , ο διττός προσανατολισμός της, το διάφανο Ορθόδοξο πνεύμα της, ο συγκερασμός του λόγιου στοιχείου με το ανεξίτηλο πνευματικό, και Λόγος και Πνεύμα, η εγκόλπωση της προοδευτικότητας αλλά και του μυστικισμού της Ανατολής με την διανοητική επιστημοσύνη της Δύσης.

Δεν πρόκειται για μια ακόμη Πόλη κράτος είναι η Πόλις-κόσμος!

Καλύτερα Δεσποτάτο παρά προτεκτοράτο ……

dimpenews.com