Ιράν, Τατζικιστάν ετοιμάζονται ν΄ ανοίξουν νέο μέτωπο κατά τακφιριστών στο Αφγανιστάν;

Ιράν, Τατζικιστάν (ρώσικης επιρροής) ετοιμάζονται ν΄ ανοίξουν νέο μέτωπο κατά τακφιριστών στο Αφγανιστάν. Φαίνεται η Ρωσία να έχει κι άλλες επιλογές.To Tατζικιστάν ανήκει στην Οργάνωση του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) του στρατιωτικού συνασπισμού που ηγείται η Μόσχα ενώ συνορεύει με Αφγανιστάν.

”Το Ιράν και το Τατζικιστάν μοιράζονται τις ανησυχίες τους για το Αφγανιστάν. Και οι δύο χώρες ανησυχούν για την εξάπλωση της τρομοκρατίας και την ανάπτυξη ομάδων τακφίρ στο Αφγανιστάν” λέει ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν ο Χαμενεΐ μετά τη συνάντηση του σήμερα στην Τεχεράνη με τον Emomali Rahmon Πρόεδρο του Τατζικιστάν. Πρόσφατα ο Αρχηγός ΓΕΣ του Ιράν επισκέφθηκε το Τατζικιστάν. Το Ιράν ζητάει από Αφγανιστάν μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση όλων των τάσεων και ρευμάτων χωρίς αποκλεισμούς.

Σε διαρκή περιδίνηση ο κόσμος. Η Κίνα αυξάνει την ένταση με Ταιβάν. Σήμερα 30 μαχητικά Κίνας παραβίασαν τον εναέριο της τελευταίας ενώ Ιράν Τατζικιστάν ετοιμάζονται ν΄ ανοίξουν νέο μέτωπο κατά τακφιριστών στο Αφγανιστάν. Η Τουρκία εισέβαλε στο Ιράκ σχεδιάζει νέα εισβολή στη Β Συρία για δημιουργία κι εδώ μιας ”ζώνης ασφαλείας” βάθους 30χλμ.

dimpenews.com