Μια νέα τούρκικη επιχείρηση στη Συρία θα οδηγήσει σε αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ!

Μια νέα επιχείρηση στη Συρία θα οδηγήσει σε αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ

Υπό τον παραπάνω τίτλο, ο Igor Sobotin έγραψε, στη «Nezavisimaya Gazeta», σχετικά με την ολοκλήρωση των προετοιμασιών από την Άγκυρα για ένα νέο πλήγμα στους Κούρδους στη Συρία.

Το άρθρο ανέφερε: Τον Μάιο, το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα συζητήσει το θέμα της διεξαγωγής νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία. Οι δηλώσεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αναγκαιότητα πλήρους εκκαθάρισης της συνοριακής περιοχής από εχθρικούς κουρδικούς σχηματισμούς δεν άφησαν καμία αμφιβολία ότι η Άγκυρα ήταν αποφασισμένη να πραγματοποιήσει την επιχείρηση. Αυτή η επίθεση θα λάβει χώρα σε ένα διεθνές περιβάλλον που είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από την τελευταία μεγάλη επιχείρηση του 2019. Η Τουρκία πέτυχε να δημιουργήσει σχέσεις με τους ηγέτες του αραβικού κόσμου, που προηγουμένως ήταν φιλοκουρδικές δυνάμεις, και ανάγκασε το ΝΑΤΟ να την υπολογίσει .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέλαβαν την είδηση ​​των προετοιμασιών για την επιχείρηση με έντονη απόρριψη. Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Stephane Dujarric, σχολιάζοντας τα σχέδια της Τουρκίας, ανέφερε ότι η Συρία «δεν χρειάζεται πλέον στρατιωτικές επιχειρήσεις», αλλά μάλλον χρειάζεται πολιτική λύση και ανθρωπιστική βοήθεια.

Από την άποψη αυτή, ο εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας, Kirill Semyonov, ανέφερε ότι η νεκρή ζώνη, σύμφωνα με την ερμηνεία της Άγκυρας, έπρεπε αρχικά να εκτείνεται κατά μήκος ολόκληρου των συρροτουρκικών συνόρων. Είπε στη Nezavisimaya Gazeta: «Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη δύο κουρδικοί θύλακες – η Manbij και το Tel Rifaat – που η Τουρκία σκοπεύει να καταλάβει και να θέσει υπό τον έλεγχο της προσωρινής κυβέρνησης. Υπάρχει ένα πρόβλημα με το Manbij: ο αυτοκινητόδρομος Μ4 το κόβει στα δύο. Και η Τουρκία, όπως είναι γνωστό από όλες τις προηγούμενες επιχειρήσεις, δραστηριοποιείται μόνο μέχρι αυτόν τον αυτοκινητόδρομο. Σύμφωνα με την κατανόησή μου, υπάρχει κάποιου είδους συμφωνία με τη Ρωσία ότι το M4 είναι μια κόκκινη γραμμή».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Simonov, το ζήτημα της σκοπιμότητας της επίθεσης παραμένει, δεδομένου ότι Αμερικανοί στρατιώτες εξακολουθούν να σταθμεύουν στην προτεινόμενη περιοχή επιχειρήσεων. Έτσι, «εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμβουν στην τουρκική επιχείρηση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια οριστική ρήξη μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών».

H Τουρκία έχει εισβάλει σε Συρία και Ιράκ. Στο Ιράκ η Τουρκία έχει πάρει τον έλεγχο και έχει δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας στις συνοριακές περιοχές Zaho, Haci Omeran και Sidekan, όπου το PKK έχει παρουσία στο βόρειο Ιράκ.

Η ασφαλής ζώνη της Τουρκίας εκτεινόταν από το Ζάχο μέχρι τις πλαγιές του Καντίλ.

dimpenews.com