Έπεσε και το Σεβεροντόνετσκ. Συντριβή του ουκρανικού στρατού. Υπ. Άμυνας Ρωσίας: o ουκρανικός στρατός αποσύρεται αφού έχασε ως κι 90% του δυναμικού του!!!

Έπεσε και το Σεβεροντόνετσκ. Συντριβή του ουκρανικού στρατού. Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες αποσύρονται από την πόλη-κλειδί Σεβεροντόνετσκ, στο Ντονμπάς, εν μέσω λυσσαλέων μαχών μεταξύ των στρατευμάτων του Κιέβου και του Κρεμλίνου.

«Μονάδες του ουκρανικού στρατού, έχοντας υποστεί κρίσιμες απώλειες στις μάχες για το Σεβεροντόνετσκ (έως και 90% σε πολλές μονάδες), υποχωρούν στο Lysychansk», μια μεγάλη κοντινή πόλη, πέρα ​​από τον ποταμό Donets, ανέφερε σε δήλωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι ουκρανικές αρχές, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι ήταν αδύνατο να αντισταθούν περαιτέρω και να κρατήσουν τη βιομηχανική ζώνη του Severodonetsk, διέταξαν μια μικτή τακτική ομάδα να ανατινάξει δεξαμενές που περιείχαν νιτρικό και νιτρικό οξύ στο εργοστάσιο Azot», συνέχισε ο ρωσικός στρατός.

Διευκρινίζει ότι αυτή η ομάδα που παρέμεινε στο σημείο αποτελείται ιδίως από «επιζώντες» της 79ης ταξιαρχίας και μέλη της ουκρανικής εδαφικής άμυνας.

Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Αντισυνταγματάρχης Andriy Marochko, στο RT stream “Letuchka” είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα κατέστρεψαν περισσότερο από το 60% του οικιστικού ιστού του Severodonetsk.

Στις 2 Ιουνίου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος λαϊκής πολιτοφυλακής του DPR, Eduard Basurin, στον αέρα του καναλιού Rossiya 1, είπε ότι οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ θα «κλείσουν» τον κύκλο στην περιοχή του Lisichansk και το Severodonetsk μέσα σε λίγες μέρες.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Λεονίντ Πασέχνικ, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24, είπε ότι οι δυνάμεις του LPR ελέγχουν σχεδόν όλους τους οικισμούς της δημοκρατίας, εκτός από το Lisichansk και το Severodonetsk που όμως σχεδόν απελευθερώθηκε αφού έχει απελευθερωθεί περίπου το 80% της αστικής του περιοχής.Ακόμη και ο Serhiy Gaidai, ο Ουκρανός διαχειριστής του Severodonetsk και του Lisichansk παραδέχτηκε ότι το 80% της πόλης δεν ήταν πλέον υπό τον έλεγχό τους

dimpenews.com