Μεντβέντεφ: η Μόσχα θα χτυπήσει δυτικές πόλεις εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει συστήματα πυραύλων που παρέχονται από ΗΠΑ για πλήγματα σε ρωσικό έδαφος!

Η Ρωσία θα χτυπήσει τη Δύση αν μας χτυπήσουν ρουκέτες των ΗΠΑ, λέει o έμπιστος του Πούτιν ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που υπηρέτησε ως πρόεδρος της Ρωσίας από το 2008 έως το 2012.
Ο Μεντβέντεφ έχει προειδοποιήσει ότι η Μόσχα θα μπορούσε να στοχεύσει δυτικές πόλεις εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει συστήματα πυραύλων που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να πραγματοποιήσει πλήγματα σε ρωσικό έδαφος.

Η Ουάσιγκτον είπε αυτή την εβδομάδα ότι θα έστελνε πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας M142 στην Ουκρανία, τα οποία θα υπερδιπλασιάσουν την εμβέλεια του πυροβολικού του στρατού της και θα της επιτρέψουν να χτυπήσει στόχους 50 μίλια μακριά.

«Εάν, Θεός φυλάξοι, αυτά τα όπλα χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικού εδάφους, τότε οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να χτυπήσουν κέντρα λήψης αποφάσεων», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρωθυπουργός υπό τον Πούτιν, και νυν αντιπρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας. thetime 4/6/22

Σε μια συνέντευξη στον Zaroubine στο Russia 1, σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν νέα όπλα στην Ουκρανία ο Πούτιν δήλωσε με σαρκασμό: τα σπάμε σαν καρύδια, δεκάδες έχουν καταστραφεί.

dimpenews.com