Ο ρώσικος στρατός απελευθέρωσε τη Λαύρα Σβιατογίρσκ στο Ντονέτσκ που βομβάρδισαν οι ουκρανοναζί σκοτώνοντας 6 μοναχούς κι έκαψαν τη Σκήτη Αγίων Πάντων. Επικεφαλής της διοίκησης Σβιατογίρσκ: ”η σκήτη πυρπολήθηκε από τους Ουκρανούς Ναζί.οι Ναζί σκοτώνουν κληρικούς και μοναχούς”. Οι Ουκρανοναζί ανατίναξαν τη γέφυρα μπροστά στη Λαύρα!!! ΒΙΝΤΕΟ

Η μαρτυρική Λαύρα  Koίμησης της Θεοτόκου Σβιατογίρσκ στο Ντονέτσκ που οι Ουκρανοί σκότωσαν τους 6 μοναχούς και έκαψαν τη σκήτη των Αγίων Πάντων απελευθερώθηκε από το ρώσικο στρατό και συμμάχους του και είναι τώρα μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ RPD. Αυτό επιτεύχθηκε αφού ο ρώσικος στρατός απελευθέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του Σβιατογίρσκ από τις 4 Ιουνίου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνέχισαν την επίθεσή τους κατά του Σλαβιάνσκ.

Η στιγμή της έκρηξης της γέφυρας στο Seversky Donets στον ποταμό Ντόνετς κοντά στη Λαύρα Svyatogorsk.

Ουκρανικά αποσπάσματα για να αποτρέψουν την υποχώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Svyatogorsk ανατίναξαν τη γέφυρα Seversky Donets κοντά στη Λαύρα Svyatogorsk.. Πολλοί μαχητές έπρεπε να κολυμπήσουν για να σωθούν, αρκετοί άνθρωποι πνίγηκαν.

H Λαύρα ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας και ο Ζελένσκι και οι συν αυτώ κατηγόρησαν ωστόσο τη Ρωσία ότι είχε βομβαρδίσει τη Λαύρα το μόνο που δεν έφθασαν να πουν ακόμη είναι ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Ντόντεσκ και ότι οι οι Ρώσοι από το 2014 ως σήμερα είναι αυτοί που πολεμούν κατά των ρωσόφωνων!! Διαψεύδει το Ζελένσκι και ο επικεφαλής της διοίκησης Svyatogorsk ο Volodymyr Bandura: “αυτό είναι ένα ψέμα οι κάτοικοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για εγκληματική πυρκαγιά “.

Ο επικεφαλής της διοίκησης του Svyatogorsk, Volodymyr Bandura, επιβεβαίωσε ότι η ξύλινη σκήτη στη Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πυρπολήθηκε από τους Ουκρανούς Ναζί.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Ναζί σκοτώνουν κληρικούς και μοναχούς».

Μακελειό: Υπέκυψαν κι άλλοι μοναχοί στα τραύματα τους. 6 συνολικά μοναχοί δολοφονήθηκαν από ουκρανικό στρατό στη Λαύρα Κοίμησης της Θεοτόκου του Sviatohirsk στο Ντονέτσκ! 

dimpenews.com