Πούτιν: Όχι, ποτέ πια τίποτα δεν θα είναι όπως πριν! Oι Δυτικοί μάχονται κατά εξέλιξης της ιστορίας. Θεωρούν ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι περιφερειακός ότι είναι η πίσω τους αυλή και ότι τ΄άτομα που ζουν εκεί είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Τέλος μονοπολικού κόσμου! Οι ΗΠΑ ενεργούν ως «απεσταλμένος του Θεού στη Γη»! ΒΙΝΤΕΟ

. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε στην ολομέλεια του 25ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Οι βασικές δηλώσεις του Ρώσου ηγέτη βρίσκονται στο υλικό του RIA Novosti.

Ο κόσμος αλλάζει…..

Oι Δυτικοί δεν είναι μόνο μέσα στην άρνηση αυτοί επιχειρούν να πολεμήσουν κατά της εξέλιξης της ιστορίας. Αυτοί θεωρούν ότι όλο ο υπόλοιπος κόσμος είναι περιφερειακός ότι είναι η πίσω τους αυλή και ότι τ΄άτομα που ζουν εκεί είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Γιατί οι ΗΠΑ θεωρούν εαυτούς εξαιρετικούς- ανώτερους. Τις τελευταίες δεκαετίες φαίνεται ότι νέα ισχυρά πολιτικά κέντρα αναδύθηκαν στον πλανήτη που κερδίζουν σ΄εμπιστοσύνη. Αυτές οι αλλαγές είναι θεμελιώδεις κρίσιμες κι αδυσώπητες. Είναι λάθος να θεωρείται πως αυτή η περίοδος των τεκτονικών αλλαγών θα είναι ένα περαστικό κίνημα και ότι όλα θα επανέλθουν στο κανονικό.

Όχι, ποτέ πια τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Aν ένας εξεγερμένος, επαναστάτης δεν μπορεί να εκδιωχθεί ή να ειρηνεύσει επιχειρούν να τον απομονώσουν ή να τον καταργήσουν. Αυτή είναι η σύγχρονη εικόνα της ρωσοφοβίας στη Δύση και των τρελών τιμωριών κατά της Ρωσίας.

Η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει ποτέ να ξεχάσει το αιματηρό κρατικό πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014, καθώς είναι η ρίζα των σημερινών προβλημάτων, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

 1. Ανοιχτότητα
  “Η Ρωσία δεν θα ακολουθήσει ποτέ τον δρόμο της αυτο-απομόνωσης. Βρισκόμαστε στο δρόμο της επέκτασης της συνεργασίας. …. Ταυτόχρονα, όλοι όσοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας υπόκεινται σε πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτείες.”
  «Θα αναπτύξουμε οικονομική συνεργασία με όσους θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας, ακόμη και με ευρωπαϊκές εταιρείες που διαφοροποιούνται…».
  — “Θα αναπτύξουμε σημεία μεταφόρτωσης, το σύστημα μεταφορών, το σύστημα πληρωμών μας. Θα δημιουργήσουμε βιώσιμους δεσμούς με τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία.”
  «Στόχος μας είναι να μειώσουμε την πληθωριστική επιβάρυνση, να επιτύχουμε τον στόχο πληθωρισμού του 4%.
  “Μερικά νομίσματα του κόσμου αυτοκτονούν τώρα.
  Το τέλος του μονοπολικού κόσμου
  «Τις τελευταίες δεκαετίες, νέα ισχυρά κέντρα έχουν δημιουργηθεί στον πλανήτη και δηλώνουν όλο και πιο δυνατά, καθένα από αυτά αναπτύσσει τα δικά του πολιτικά συστήματα και δημόσιους θεσμούς, εφαρμόζοντας τα δικά του μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης και, φυσικά, έχουμε το δικαίωμα να τα προστατεύσουμε, να διασφαλίσουμε την εθνική κυριαρχία. <. ..> Μιλάμε για αντικειμενικές διαδικασίες, για πραγματικά επαναστατικές, τεκτονικές αλλαγές στη γεωπολιτική, την παγκόσμια οικονομία, την τεχνολογική σφαίρα, σε ολόκληρο το σύστημα των διεθνών σχέσεων».

  “Και είναι λάθος να πιστεύεις ότι σε ταραχώδεις αλλαγές μπορείς, όπως λένε, να καθίσεις έξω, να περιμένεις, ότι υποτίθεται ότι όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό και θα είναι όπως πριν. Δεν θα είναι. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι κυβερνώντες ελίτ ορισμένων δυτικών χωρών βρίσκονται ακριβώς σε τέτοιου είδους ψευδαισθήσεις, δεν θέλουν να παρατηρήσουν προφανή πράγματα, αλλά προσκολλώνται πεισματικά στη σκιά του παρελθόντος……Οι αλλαγές είναι μια φυσική πορεία της ιστορίας, καθώς η πολιτισμική ποικιλομορφία του πλανήτη, ο πλούτος των πολιτισμών είναι δύσκολο να συνδυαστούν με πολιτικά, οικονομικά και άλλα πρότυπα. Τα μοτίβα δεν λειτουργούν εδώ.….

«Οι συνάδελφοί μας δεν αρνούνται απλώς την πραγματικότητα, προσπαθούν να εξουδετερώσουν την πορεία της ιστορίας, σκέφτονται με όρους του περασμένου αιώνα, αιχμαλωτίζονται από τις δικές τους αυταπάτες για χώρες εκτός του λεγόμενου χρυσού δισεκατομμυρίου, θεωρούν οτιδήποτε άλλο ως περιφέρεια, ως την αυλή τους, τις αντιμετωπίζουν ακόμα σαν τις αποικίες, και οι λαοί που ζουν εκεί θεωρούνται άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας, γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους εξαιρετικούς».
«Επιπλέον, επιβάλλουν αγενώς και ξεδιάντροπα τη δική τους ηθική, απόψεις για τον πολιτισμό και την κατανόηση της ιστορίας, και μερικές φορές αμφισβητούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα των κρατών, δημιουργούν απειλή για την ύπαρξή τους».


«Όλες οι νόρμες των επιχειρηματικών συναλλαγών και των διεθνών σχέσεων, όταν είναι απαραίτητο, ερμηνεύονται αποκλειστικά προς το συμφέρον αυτής της εξουσίας, όπως λένε, λειτουργούν προς μία κατεύθυνση, το παιχνίδι πηγαίνει προς μία κατεύθυνση. Ένας κόσμος που βασίζεται σε τέτοια δόγματα είναι σίγουρα ασταθής».


Σχετικά με την ειδική επιχείρηση
“Η Δύση έχει ουσιαστικά αρνηθεί να εκπληρώσει την προηγούμενη δέσμευσή της. Αποδείχθηκε ότι ήταν απλώς αδύνατο να επιτευχθούν νέες συμφωνίες μαζί της. Στην παρούσα κατάσταση, στο πλαίσιο των αυξανόμενων κινδύνων και απειλών για εμάς, η απόφαση της Ρωσίας να διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν επιβεβλημένη, και αναγκαία.<…> Αυτή είναι η απόφαση μιας κυρίαρχης χώρας που έχει άνευ όρων δικαίωμα, βασισμένη, παρεμπιπτόντως, στον Χάρτη του ΟΗΕ, να υπερασπιστεί την ασφάλειά της, μια απόφαση που αποσκοπεί στην προστασία των πολιτών μας , των κατοίκων των Λαϊκών δημοκρατιών του Ντονμπάς, που για οκτώ χρόνια υποβλήθηκαν σε γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου και νεοναζί που έλαβαν την πλήρη προστασία της Δύσης.

…..«Και αυτή είναι η κύρια διαφορά από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ο αυξανόμενος πληθωρισμός οδηγεί άμεσα σε μείωση των πραγματικών εισοδημάτων του πληθυσμού και κατατρώει τις αποταμιεύσεις του. Και τα σημερινά φαινόμενα κρίσης επιβαρύνουν, κυρίως τους πολίτες χαμηλού εισοδήματος. .

Οι ζοφερές προβλέψεις σχετικά με τις προοπτικές για τη ρωσική οικονομία, που ακούστηκαν στις αρχές της άνοιξης, δεν πραγματοποιήθηκαν. Ταυτόχρονα, είναι σαφές γιατί αυτή η προπαγανδιστική εκστρατεία διογκώθηκε, όπου όλα αυτά μιλούν για ένα δολάριο για 200 ρούβλια και για την κατάρρευση της οικονομίας μας συνολικά, όλα αυτά ήταν και παραμένουν ένα όργανο πληροφοριακού πολέμου, ένας παράγοντας ψυχολογικού αντίκτυπου στη ρωσική κοινωνία, στους εγχώριους επιχειρηματικούς κύκλους.<…> Είμαστε δυνατοί άνθρωποι και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση και, όπως οι πρόγονοί μας, θα λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, όλη η χιλιετής ιστορία της χώρας μας μιλά για αυτό».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόνο οι άμεσες απώλειες καταμέτρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον πυρετό των κυρώσεων το επόμενο έτος μπορεί να υπερβούν τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι το τίμημα των αποφάσεων που διαχωρίζονται από την πραγματικότητα και λαμβάνονται σε αντίθεση με την κοινή λογική. Αυτά τα έξοδα επιβαρύνουν άμεσα τον πληθυσμό και τις εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Σχετικά με τον «πληθωρισμό του Πούτιν»


« όλοι ακούσαμε για τον «πληθωρισμό του Πούτιν» στη Δύση. Όταν το βλέπω αυτό, πάντα σκέφτομαι “Για ποιον προορίζεται αυτή η βλακεία; Για όσους δεν ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν, αυτό είναι όλο. Οι άνθρωποι που ξέρουν τουλάχιστον να διαβάζουν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Οι ενέργειές μας για την απελευθέρωση του Ντονμπάς δεν έχουν απολύτως τίποτα κάντε με αυτό».
Η σημερινή άνοδος των τιμών, ο πληθωρισμός, τα προβλήματα με τα τρόφιμα και τα καύσιμα, τη βενζίνη, στον ενεργειακό τομέα συνολικά είναι αποτέλεσμα συστημικών λαθών στην οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ και της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας…. η ρίζα βρίσκεται ακριβώς σε αυτό – στην εσφαλμένη οικονομική τους πολιτική.
“Όλες οι προσπάθειες να βάλουμε ένα καλό πρόσωπο με ένα κακό παιχνίδι. Όλες οι συζητήσεις για δήθεν αποδεκτό κόστος στο όνομα της “ψευδοενότητας” δεν μπορούν να κρύψουν το κύριο πράγμα – η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε επιτέλους την πολιτική της κυριαρχία και οι γραφειοκρατικές ελίτ της χορεύοντας στη μελωδία κάποιου άλλου, αποδεχόμενοι όλα αυτά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργούν ως «απεσταλμένος του Θεού στη Γη», ενώ η Δύση θέλει να αποικίσει άλλα μέρη του κόσμου, είπε.

όσο για την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ τόνισε ότι δεν εναντιώνεται αφού η ΕΕ δεν είναι όπως το ΝΑΤΟ ένας στρατιωτικο αμυντικός μηχανισμός-συμμαχία. Αλλά πρόβλεψε ότι η Ουκρανία θα γίνει αποικία της Ευρώπης.

Θα υπάρξει βαθιά επιδείνωση στην Ευρώπη, οι σημερινές ελίτ πρόκειται να αντικατασταθούν. Οι λανθασμένες πολιτικές τους θα οδηγήσουν σε αύξηση των εθνικιστικών και εξτρεμιστικών συναισθημάτων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

dimpenews.com