Ατύχημα στον πατριάρχη Κύριλλο. Σφοδρή πτώση μέσα σε ναό κατά τη λειτουργία! ΒΙΝΤΕΟ

Ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος είχε ατύχημα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας σε μια εκκλησία στο Νοβοροσίσκ που είναι σημαντικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά πλάνα φαίνεται να χάνει κάποια στιγμή την ισορροπία του και να έχει σφοδρή πρόσκρουση στο έδαφος ενώ βρέθηκε σε ύπτια θέση. Πολλοί από τους συμμετέχοντες έσπευσαν να τον συνδράμουν.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος έπεσε κατά τα εγκαίνια καθαγιασμό ενός ναού στο Νοβοροσίσκ. Αυτό ανέφερε ο Ρώσος Πρωτοδιάκονος Andrey Kuraev στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος, εξερχόμενος από τον άμβωνα, έπεσε γλιστρώντας στο μαρμάρινο πάτωμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατριάρχης Κύριλλος πλήγωσε την πλάτη του στην άκρη του άμβωνα, αλλά η ακολουθία συνεχίστηκε.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος μίλησε για την πτώση του κατά τη διάρκεια της λατρείας

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος μίλησε για το περιστατικό κατά το οποίο έπεσε, γλιστρώντας στο βρεγμένο πάτωμα κατά τη διάρκεια λειτουργίας στον ναό του Νοβοροσίσκ.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο πατριάρχης σημείωσε ότι η πτώση δεν είχε συνέπειες.

«Το γεγονός ότι έπεσα σήμερα δεν σημαίνει τίποτα. Απλώς το πάτωμα είναι όμορφο, μπορείτε να το κοιτάξετε, είναι τόσο αστραφτερό και λείο. Αλλά όταν πέφτει νερό πάνω του, ακόμα και αγιασμός, οι νόμοι της φυσικής λειτουργούν. Σε αυτό το όμορφο πάτωμα δυστυχώς γλίστρησα. Αλλά, με τη χάρη του Θεού, χωρίς καμία συνέπεια», είπε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αισθάνεται υπέροχα, παρά την πτώση από το ποδήλατό του στις 18 Ιουνίου.

dimpenews.com