Λουκατσένκο στον Πούτιν: ο αποκλεισμός του Καλίνινγκραντ ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου από Λιθουανία. casus belli!! Ο Πούτιν προσφέρθηκε να αναβαθμίσει τα πολεμικά αεροσκάφη της Λευκορωσίας για να φέρουν πυρηνικά όπλα! Ρωσικά βομβαρδιστικά από εναέριο Λευκορωσία έπληξαν στόχους στην Ουκρανία. Η εμπλοκή της Λευκορωσίας εντείνεται…

Αποκλεισμός του Καλίνινγκραντ: Ο Λουκατσένκο λέει στον Πούτιν ότι η Λιθουανία κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία. Η εμπλοκή της Λευκορωσίας εντείνεται.

Η Ρωσία θα παραδώσει στη Λευκορωσία πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές!!

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας βομβαρδιστικά ρώσικα εξαπέλυσαν πυραύλους κρουζ από τη Λευκορωσία για πρώτη φορά τη νύχτα της 25 Ιουνίου. Ήταν 6 αεροσκάφη Tu-22M3 που εκτόξευσαν πάνω από 60 πυραύλους τους περισσότερους από εναέριο Λευκορωσίας σε Κιέβο, Lviv, Zhytomyr, Chernihiv, Khmelnytskyi, Dnipro, Mykolayiv, Kharkiv.
Σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκατσένκο είπε ότι ο αποκλεισμός της διαμετακόμισης ορισμένων εμπορευμάτων στο Καλίνινγκραντ «μοιάζει με κήρυξη πολέμου» δηλ. αποτελεί casus belli.

Εν μέσω της αυξανόμενης έντασης με τη Δύση για την Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσφέρθηκε να αναβαθμίσει τα πολεμικά αεροσκάφη της Λευκορωσίας για να φέρουν πυρηνικά όπλα.
«Ο στρατός της Λευκορωσίας διαθέτει μεγάλο αριθμό αεροσκαφών Su-25». Θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν κατάλληλα. «Αυτός ο εκσυγχρονισμός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε ρωσικά εργοστάσια αεροσκαφών και η εκπαίδευση του προσωπικού θα πρέπει να ξεκινήσει ανάλογα», είπε ο Πούτιν.
«…αφού ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο του ζήτησε σε τηλεοπτική συνέντευξη να «προσαρμόσει» τα αεροπλάνα.

Λουκατσένκο: “Είμαστε σε πολύ τεταμένη κατάσταση με την πολιτική που ακολουθούν οι γείτονές μας. Ξέρετε γενικά: αυτή είναι η ηγεσία της Πολωνίας και η ηγεσία της Λιθουανίας. Η πολιτική (κατευθυνόμενη – ΕΕ) είναι για αντιπαράθεση. .

Πρόσφατα, οι περισσότεροι μισθοφόροι είναι από την Πολωνία. Δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζονται αυτή την αντιπαράθεση. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι στέκονται πίσω και την εξωθούν κ.λπ. Αλλά η πολιτική είναι αποκρουστική, η συμπεριφορά είναι επιθετική.

Το ίδιο και η Λιθουανία. Υπάρχει μια αυξανόμενη ροή πληροφοριών σχετικά με το σχέδιό τους να αναστείλουν τη διέλευση από τη Ρωσία μέσω Λευκορωσίας στο Καλίνινγκραντ, για να απομονώσουν το Καλίνινγκραντ. Λοιπόν, ακούστε, αυτό ισοδυναμεί με την κήρυξη του πολέμου! Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα στις σύγχρονες συνθήκες».

Πρόσθεσε ότι ελπίζει σε μια σκληρή απάντηση από τη Ρωσία σε αυτές τις «εχθρικές ενέργειες» της Λιθουανίας.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα παράσχει τα κατάλληλα όπλα στον στρατό της Λευκορωσίας για να ενισχύσει τη λεγόμενη άμυνα του «Κράτους της Ένωσης» στο πλαίσιο των επιθετικών ενεργειών της Δύσης.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Λιθουανικοί Σιδηρόδρομοι ενημέρωσαν τους Σιδηροδρόμους του Καλίνινγκραντ για τον τερματισμό της διαμετακόμισης ορισμένων εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ από τις 18 Ιουνίου. Αργότερα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, δήλωσε ότι η ΕΕ δεν επιβάλλει αποκλεισμό στο Καλίνινγκραντ και επεσήμανε την ανάγκη αναθεώρησης των οδηγιών για την εφαρμογή περιορισμών.
Ο Κυβερνήτης της περιοχής, Άντον Αλιχάνοφ, τόνισε ότι το συγκρότημα πορθμείων της περιοχής του Καλίνινγκραντ θα ανταπεξέλθει στο νέο φορτίο. Συνεχίζεται η διαμετακόμιση πετρελαιοειδών, δεν περιορίζεται μέχρι τις 10 Αυγούστου. Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την απόφαση των λιθουανικών αρχών παράνομη και άνευ προηγουμένου και προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσει απάντηση.

dimpenews.com