Έλληνας ομογενής έπεσε μαχόμενος με την πλευρά των ρωσοφώνων και της Ρωσίας από πυρά των φιλοναζιστών Ουκρανών!!Ήταν συνιδρυτής θρησκευτικής οργάνωσης Ορθόδοξης ενορίας σε περιοχή της Σταυρούπολης.Ο Μανώλης καταγόταν από το ελληνικό ποντιακό χωριό Μινβόντι! Ο ΠΟΝΤΟΣ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΥ!

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής από τη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός Έλληνας ομογενής υπαρχηγός κοζάκικου σώματος έπεσε μαχόμενος στην Ουκρανία πολεμώντας με την πλευρά των ρωσόφωνων. ”Μανώλης Ποπόφ, έτσι λένε συχνά στα ρωσικά τους Παπαδόπουλους. Ομογενής, υπαρχηγός κοζάκικου σώματος, έπεσε στην Ουκρανία πολεμώντας από την πλευρά των ρωσόφωνων πολιτοφυλακών & της Ρωσίας. Κηδεύεται αύριο στο Minvodi Μήπως να αναρωτηθούμε τι κάνουν ακόμη εκεί τα ελληνικά όπλα;”

Ποιόν σημαδεύουν τα ελληνικά όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία αυτό είναι το αδήριτο ερώτημα του δημοσιογράφου. Oι δεσμοί αίματος με την ομόδοξη αδελφή Ρωσία σφυρηλατούνται με αίμα. Ο Μανώλης έπεσε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας πολεμώντας την επαναζιστικοποίηση της Ευρώπης και της Ουκρανίας.

Θλιβερά νέα ήρθαν από τη Σταυρούπολη…

Κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, σκοτώθηκε ο υπολοχαγός Popov Manolis Valeryanovich.

Επίσης, ο Manolis Valeryanovich ήταν συνιδρυτής της τοπικής θρησκευτικής οργάνωσης της Ορθόδοξης ενορίας του Ναού της Εικόνας της Θεοτόκου του Skoroshlushnitsa του αγροκτήματος Krasny Pakhar, στην περιοχή Mineralovodsky της επικράτειας της Σταυρούπολης. Την είδηση του θανάτου του γνωτοποίησε ο Αντρέι Βορόντσοφ, αρχηγός του επιτελείου του Στρατιωτικού Τάγματος Κοζάκων Terek (TVKO).

Η κηδεία του Ποπόφ Μανώλη θα γίνει την Τρίτη 28 Ιουνίου.
Επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό στην πόλη Mineralnye Vody στις 12:00

Έπεσε πολεμώντας τον αντιρωσισμό, ρωσοφοβισμό που ουσιαστικά είναι αντιορθοδοξία και ορθοδοξοφοβισμός.

Οι Σταυροφόροι πολεμούν την Τρίτη Ρώμη τη δεύτερη Κωνσταντινούπολη τη μόνη ελεύθερη πρωτεύουσα Υπερδύναμης της Ορθοδοξίας!

250 εκκλησίες της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) τους τελευταίους τρεις μήνες κατασχέθηκαν από υποστηρικτές της σχισματικής «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» (OCU) με την υποστήριξη ή τη σιωπηρή συναίνεση αξιωματούχων.

O Βασίλι ο 2ος  Ρώσος πρίγκιπας (1425-1462) αρνείται την ένωση με τη Ρώμη που συνάφθηκε στη Φλωρεντία (1439) και σταματάει τον μητροπολίτη Ισίδωρο.

Η προσάρτηση Ρωσίας στη Δύση δεν θα γίνει ποτέ γιατί έχει τη δύναμη να την αρνηθεί.

Δεν είναι πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας είναι πόλεμος όλης της Δύσης κατά Ρωσίας. Οκταπλασιάστηκαν οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ από την Αρκτική ως τη Μαύρη θάλασσα. Από 40.000 έγιναν 300.000.

Τα δυτικά γερμανικά Τευτονικά φύλα εκδράμουν για μια ακόμη φορά στο Νέβα της ιστορίας κατά της ρώσικης γης. Κι αυτή τη φορά θα ηττηθούν.

Ο ΠΟΝΤΟΣ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΥ

Ο λογαριασμός στο facebook κατακλύζεται από σχόλια κατευώδιο στον ήρωα. Μυριάδες σχόλια κυρίως από ανθρώπους Ποντιακής καταγωγής. Ο Πόντος είναι με τη Ρωσία η Ελλάδα είναι με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το pontosnews.gr οι πρώτοι Έλληνες του Πόντου εμφανίστηκαν στο Κυβερνείο της Σταυρούπολης στον Κεντρικό Καύκασο στη Ν Ρωσία την περίοδο 1861-1863 κατέφυγαν εκεί για να ξεφύγουν από τους Οθωμανούς κατακτητές.Από το καλοκαίρι του 1863 στον Κεντρικό Καύκασο άρχισαν να καταφθάνουν μαζικά οι Έλληνες από την περιφέρεια της Τραπεζούντας.Στους νέους κατοίκους δόθηκε η γη στα χωριά Ναγκουτοί και Κριμγκιρέι.  Το φθινόπωρο του 1864 στο Κυβερνείο της Σταυρούπολης έφθασαν οι Πόντιοι από την περιοχή της Αργυρούπολης. Συμμετείχαν σε πολέμους και σε όλες τις διαδικασίες που είχαν σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στην ιστορία της Ρωσίας ( σσ έως και σήμερα).Στις μέρες μας πολλοί από τους Έλληνες μένουν στις πόλεις της ευρύτερης περιοχής, όπως η Σταυρούπολη, το Πιατιγκόρσκ, το Μινβόντι, το Εσεντουκί. Το Μινβόντι είναι το ελληνικό ποντιακό χωριό από όπου καταγόταν ο Μανώλης εκεί και θα κηδευθεί!!

………………..

Μεγάλος Πολεμιστής ο Έλληνας που έπεσε στην Ουκρανία .Πολέμησε τους τζιχαντιστές στη Συρία, στη Λιβύη, Κεντρική Αφρική. Τον φάγανε οι Ουκρανοναζήδες. Κηδεύθηκε.. Τον Αντρειωμένο μην τον κλαις…….!!! ΦΩΤΟ

dimpenews.com