Η Δύση παρέδωσε τους Κούρδους στον Ερντογάν. Η Ελλάδα είναι η επόμενη. Ο Ερντογάν παίζει με τις λέξεις. Δεν θα κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα .. αλλά ειδική επιχείρηση!! Mετά την αποστρατιωτικοποίηση νησιών ζητά κι… αποστρατιωτικοποίηση εναέριου χώρου ως αντίποινα για F16!! ΒΙΝΤΕΟ

Η Δύση παρέδωσε τους Κούρδους στον Ερντογάν. Η Ελλάδα είναι η επόμενη. όχι μόνο ο Τούρκος δεν πιάνεται φίλος αλλά ούτε η Δύση. Ο Ερντογάν παίζει με τις λέξεις. Δεν θα κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα .. αλλά ειδική επιχείρηση αφού υποσχέθηκε τη λήψη συγκεκριμένων στρατιωτικών μέτρων εναντίον της!! Mετά την αποστρατιωτικοποίηση νησιών ζητά κι αποστρατιωτικοποίηση εναέριου χώρου καθώς αναδεικνύει το θέμα των παραβιάσεων του τουρκικού εναέριο χώρου από ελληνικά μαχητικά!! Από τη Γαλάζια Πατρίδα και το Τούρκικο Αιγαίο στο Γαλάζιο εναέριο ως απάντηση στη κόντρα και για F16.

Ο Ερντογάν σχολίασε την πιθανότητα ενός πολέμου με την Ελλάδα σήμερα.

«Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο, η Άγκυρα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα». Δηλ. αποκλείει πόλεμο αλλά δεν αποκλείει να πάρει ειδικά στρατιωτικά μέτρα. Δεν θα κάνει πόλεμο ειδική επιχείρηση θα κάνει. Παίζει με τις λέξεις. Απεκδύεται για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους την εικόνα του πολεμοχαρή.

Σύμφωνα με το Ednews, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε σχετικά στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να πολεμήσει με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις της. Εμφανίζεται ως αδικημένος και διωκόμενος….

”Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κάνουμε πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.
Η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις της.
Η Ελλάδα παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο 147 φορές.” Ενώ τα τουρκικά μαχητικά σε καθημερινή βάση πολλαπλώς παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο ο Ερντογάν αντιστρέφει το πρόβλημα. Θέλει να εμφανιστεί ως μια δύναμη που είναι σε νόμιμη άμυνα για να νομιμοποιήσει επίθεση!
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η τουρκική ηγεσία δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει στρατιωτική σύγκρουση με την Ελλάδα εν μέσω κρίσης στις σχέσεις μεταξύ των χωρών. Ωστόσο, τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λογοδοτήσει για την επανειλημμένη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

«Η κλιμάκωση του προβλήματος δεν αντιστοιχεί στην έναρξη ενός πολέμου με την Ελλάδα. Όμως η ελληνική ηγεσία δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Παραβίασαν τον εναέριο χώρο 147 φορές. Πώς θα ζήσουμε στη γειτονιά; Τι να κάνουμε;.. Τι θα πουν οι πολίτες μου αν η τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν αντιδράσει με κανέναν τρόπο στην κατάσταση; Θα ρωτήσουν πού είναι η Πολεμική μας Αεροπορία;” – είπε ο κ. Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής (η συνέντευξη του Τούρκου προέδρου είναι διαθέσιμη στο κανάλι TRT World Now στο YouTube).

Πρόσθεσε ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «έπαψε να υπάρχει» για τον Πρόεδρο Ερντογάν αφού η ελληνική πλευρά υποστήριξε την απόφαση των ΗΠΑ να μην πουλήσουν μαχητικά F-16 στην Τουρκία.

Kανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας, τα χερσαία, θαλάσσια κι εναέρια σύνορά μας στα δυτικά και δεν θα κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση για τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο” είπε ο Ερντογάν υφαρπάζοντας το πάγιο ελληνικό δόγμα δεν διεκδικούμε αλλά δεν παραχωρούμε και τίποτα παριστάνοντας τον αμυνόμενο...

Πρόσθεσε με υποτιμητικό προσβλητικό ύφος ”..προτρέπουμε την ελληνική κυβέρνηση που προσπαθεί να μας προκαλέσει με το να κρύβεται κάτω από το φουστάνι κάποιου αντί να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων να πάρει μάθημα και από τα δύο και από τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας κι από τα γεγονότα πριν από μια εκατονταετία”

”Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το απαιτούμενο μάθημα με δημοκρατικό τρόπο στους κυβερνώντες του που επιδιώκουν περιπέτειες που θα τελειώσουν καταστροφικά γι αυτούς” προειδοποίησε.

”Καθώς ένα έθνος που αναγεννιέται από τις στάχτες του ( σσ νεοθωμανισμός) η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη να διακηρύξει νίκη οπουδήποτε.To είδαμε αυτό στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και στη Λιβύη. Πάλι είμαστε έτοιμοι να το δείξουμε πάλι οπουδήποτε αν χρειαστεί”. Σαφής υπαινιγμός και για Αιγαίο.

Οι ισχυρισμοί της Άγκυρας αντιμετωπίζονται στην Αθήνα ως πρόκληση και «υβριδικές απειλές που στοχεύουν στην εσωτερική αποσταθεροποίηση».

dimpenews.com