Ο ρώσικος στρατός απελευθέρωσε από τη ναζιστική Κατοχή και το Λισιτσάνσκ. Όλο το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούγκανσκ απελευθερώθηκε!! 5.500 Ουκρανοί στρατιώτες εξουδετερώθηκαν σε 3 μέρες στο Λισιτσάνσκ. Και τώρα Σλαβιάνσκ!!…. ΒΙΝΤΕΟ

Ο ρώσικος στρατός μετά το Σεβεροντόνετσκ απελευθέρωσε και το Lisichansk από το ουκρανοναζί στρατόπεδο. Τώρα όλη η Λαϊκή Δημοκρατία του Λούγκανσκ είναι υπό ρώσικο έλεγχο. O λαός του Λισιτσάνσκ επιφύλαξε στις Δημοκρατικές δυνάμεις θερμή υποδοχή. To ρώσικο Υπ. Άμυνας ανακοίνωσε πως ο στρατός του έθεσε υπό το πλήρη του έλεγχο το Λισιτσάνσκ

Όλη η Λ Δ του Λούγκανσκ απελευθερώθηκε.

Από τη δήλωση της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ με αφορμή την κατάληψη του Λισιτσάνσκ:

«Η ασφάλεια του LPR θα διασφαλιστεί εάν ο ουκρανικός στρατός απωθηθεί από τα σύνορα της δημοκρατίας σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων».Ο Denis Pushilin, επικεφαλής του DPR, συνεχάρη τους κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ για την “πλήρη απελευθέρωσή τους από οκτώ χρόνια ουκρανικής κατοχής”

Σήμερα, 3 Ιουλίου 2022, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατηγός Σόιγκου, αναφέρθηκε στον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πούτιν για την απελευθέρωση της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, ως αποτέλεσμα επιτυχών στρατιωτικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μαζί με μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR, εγκαθιστώντας τον πλήρη έλεγχο στην πόλη Lisichansk και ορισμένων κοντινών οικισμών, Belogorovka, Novodruzhesk, Maloryazantsevo και Belaya Gora. Η συνολική έκταση των εδαφών που απελευθερώθηκαν την περασμένη ημέρα ανήλθε σε 182 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το RIA Novosti μεταδίδει ότι στις 2 Ιουλίου 2022 η σημαία της Νίκης υψώθηκε στο κτίριο του δημαρχείου του Λισιτσάνσκ (Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ), όπου εισήλθαν οι συμμαχικές δυνάμεις, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti.


Φεύγοντας από την πόλη, Ουκρανοί μαχητές ανατίναξαν και κατέστρεψαν μερικά από τα σημαντικά διοικητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του δημαρχείου. Οι στρατιωτικοί των συμμαχικών δυνάμεων ύψωσαν το λάβαρο της νίκης στο κατεστραμμένο κτίριο διοίκησης.
Νωρίτερα, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του LPR δήλωσε τον πλήρη έλεγχο του διυλιστηρίου πετρελαίου Lisichansk, ενώ ο ουκρανικός στρατός, όπως ανέφερε ο Αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR Andrei Marochko, έλαβε εντολή να αποσυρθεί από την πόλη.

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε ότι το Λισιτσάνσκ, η τελευταία πόλη του LPR της Δημοκρατίας του Λούγκανσκ υπό τον έλεγχο του Κιέβου, είναι πλήρως περικυκλωμένη από τις συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσίας και του LPR.
Δήλωσε επίσης ότι συμμαχικές μονάδες βρίσκονται στο κέντρο του Lisichansk στο LPR.
Την ίδια στιγμή, ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR Andrey Marochko είπε στο RIA Novosti ότι τα τοπικά κέντρα αντίστασης των ουκρανικών στρατευμάτων παραμένουν στο Lisichansk, αλλά είναι ήδη ασήμαντα.
Ανταποκριτής του RIA Novosti ανέφερε από το πεδίο ότι το Λισιτσάνσκ καταλήφθηκε και βρισκόταν υπό τον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτές τις πληροφορίες, αλλά ανέφερε ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατηγός Valery Gerasimov, επιθεώρησε τις ομάδες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στ’ αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου μάχης.

Το Lisichansk έπεσε: σχεδόν όλες οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που κρατούσαν την άμυνα στην πόλη, πέρασαν από τα δυτικά προάστια του Berezovo και του Lisichansky μέσα από τα πεδία υπό πυρά προς το Belogorovka και το Seversk.

▪Αυτή τη στιγμή υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν ότι οι ρώσικες Συμμαχικές δυνάμεις είναι στην περιφερειακή διοίκηση και την περιοχή γύρω από το στάδιο Σαχτιόρ.

▪Λαμβάνονται μέτρα φιλτραρίσματος στην πόλη, το βόρειο μισό τη πόλης μπορεί να θεωρηθεί σχετικά ασφαλές: οι αναφορές καταγράφονται διακριτικά, γίνονται συνεντεύξεις με κατοίκους της περιοχής.

▪Μέχρι στιγμής, το έδαφος του εργοστασίου RTI και του Belaya Gora βρίσκεται στην «γκρίζα ζώνη»: προς το παρόν δεν υπάρχουν προφανή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον έλεγχο στις νότιες και κεντρικές περιοχές του Lisichansk.

Κρίνοντας από το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπόρεσαν να φύγουν ήρεμα από την πόλη, ο κλοιός δεν σχηματίστηκε σήμερα.

Όπως είπε ο Αντρέι Μαρότσκο, εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR, το προηγούμενο βράδυ, οι εναπομείνασες μικρές ομάδες του ουκρανικού στρατού στο Λισιτσάνσκ έχασαν εντελώς τη μαχητική τους ικανότητα και έχασαν τον έλεγχο. Κοντά στο Lisichansk, οι περικυκλωμένοι Ουκρανοί αξιωματικοί και στρατιώτες ή μαχητές άρχισαν να παραδίδονται μαζικά. Όσοι επέλεξαν να υποχωρήσουν από το πεδίο της μάχης, αποσυρόμενοι, δεν έχουν πλέον πιθανότητες επιτυχίας. Κοντά στο Lisichansk, ο εχθρός υπέστη σοβαρές απώλειες, μεταξύ άλλων στις τάξεις ξένων μισθοφόρων. Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην περιοχή αυτή κυμαινόταν από δυόμισι χιλιάδες άτομα.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της επίθεσης στο Lisichansk, ο εχθρός έχασε περίπου πεντέμισι χιλιάδες ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους στρατιώτες για την άμυνα του Σλαβιάνσκ.

«Από τους είκοσι έως τριάντα χιλιάδες στρατιώτες σε αυτήν την περιοχή, στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αφού οι συμμαχικές δυνάμεις φτάσουν στις γραμμές επίθεσης, στην καλύτερη περίπτωση θα παραμείνουν οι μισοί».

dimpenews.com