Το ρωσο-ισραηλινό bras de fer συνεχίζεται…..!

Η ένταση συνεχίζει να κυριαρχεί μεταξύ Τελ Αβίβ και Μόσχας, παρά τις προσπάθειες των δύο πλευρών να επιλύσουν τα εκκρεμή προβλήματα μεταξύ τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δεδομένης της διαπλοκής συμφερόντων τους σε ορισμένα θέματα, το κυριότερο από τα οποία είναι ο φόβος του Ισραήλ περί αλλαγής στάσης της Ρωσίας σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες ισραηλινές επιθέσεις κατά της Συρίας, καθως το Ισραήλ υποστηρίζει ότι σκοπό έχουν να αποτρέψουν το Ιράν και τη Συρία από το λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβανέζικη Χεζμπολάχ και επίσης, όπως τονίζουν οι Ισραηλινοί ηγέτες να εμποδίσουν το Ιράν να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία.

Επιπλέον, το Ισραήλ φοβάται ότι το Ιράν θα εκμεταλλευτεί τη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή, για να ανοίξει ένα νέο μέτωπο κατά του Ισραήλ, μέσω της Χεζμπολάχ, από το απελευθερωμένο τμήμα των Αραβοσυριακών Υψωμάτων του Γκολάν, με στόχο να αποστραγγίσει την κατοχική δύναμη. Καθώς αυτό το σενάριο θυμίζει τι συνέβη με τους Ισραηλινούς στο νότιο Λίβανο και το πώς η Χεζμπολάχ, με τις μέτριες δυνάμεις της, κατάφερε να νικήσει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο, τον στρατό κατοχής, και τον «σάρωσε» τον Μάιο του έτους 2000 από τον νότιο Λίβανο, μετά από κατοχή που κράτησε 18 χρόνια.

Η ένταση μεταξύ Μόσχας και Τελ Αβίβ έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν το Ισραήλ υπερψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος που ανέστειλε τη συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Τώρα ,τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης μείωσαν τις μιντιακες επιθέσεις τους στον Πούτιν και τώρα αποφεύγουν να τον αποκαλέσουν δικτάτορα και δολοφόνο!
Λόγω της στάσης του Ισραήλ κατά της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, οι εκκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών επανήλθαν στο προσκήνιο και η Μόσχα δεν βιάζεται. Οι ηγέτες του Κρεμλίνου δεν έχουν ξεχάσει και δεν θα αγνοήσουν το δώρο των εβραϊκών εφημερίδων, ιστοσελίδων και μέσων ενημέρωσης να δαιμονοποιούν τη Ρωσία και τον πρόεδρό της και να τον περιγράφουν με τα χειρότερα χαρακτηριστικά από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Σε ένα άρθρο στην εφημερίδα Yedioth Ahronoth, ο Sefer Plotsker, ένας από τους κορυφαίους Ισραηλινούς αναλυτές, κατηγόρησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν είναι λιγότερο επικίνδυνος από τον Χίτλερ, ενώ ένας άλλος τον αποκάλεσε «Νέρωνα του 21ου αιώνα».

Παρά το ξέσπασμα της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Τελ Αβίβ και Μόσχας, τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης συνέχισαν να εκφοβίζουν τη Ρωσία και τον Πρόεδρό της, Βλαντιμίρ Πούτιν, από στην αρχή της κρίσης και καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, με υποτιμητικούς τίτλους εναντίον του Πούτιν, μη διστάζοντας να τον κατηγορήσουν για εγκλήματα πολέμου, όλα με στόχο τη δαιμονοποίηση του Ρώσου προέδρου και της υπερδύναμής του.

Πάντως το γεγονός πως ο Λαπίντ επέλεξε να επισκεφθεί το Παρίσι και να έχει συνάντηση με Μακρόν λίγα μόνο 24ωρα μετά την ανάδειξή του σε πρωθυπουργό υποδηλώνει ότι θα συνεχίσει την ίδια γραμμή της συνταύτισης με δυτικά συμφέροντα κατά Ρωσίας….

dimpenews.com