Γαλλία: H Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (HAS) συνιστά εμβολιασμός για ευλογιά πιθήκων κυρίως σε τρανς,ομοφυλόφιλους άνδρες με πολλαπλούς συντρόφους, ιερόδουλες!

Η Ανώτατη Αρχή για την Υγεία συνιστά τον εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων των «πιο εκτεθειμένων ομάδων», ιδίως των ομοφυλόφιλων με πολλαπλούς συντρόφους. (BFMTV)

Οι άντρες που έχουν σχέσεις με άντρες και έχουν πολλαπλούς συντρόφους είναι αυτοί που στοχεύονται από αυτή τη σύσταση.
Ήταν ένα αίτημα που μεταδιδόταν όλο και περισσότερο. Αντιμέτωπη με το ξέσπασμα των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων, η Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (HAS) ανακοίνωσε την Παρασκευή σε δελτίο τύπου ότι συνέστησε «να προσφέρεται προληπτικός εμβολιασμός στις ομάδες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον ιό».

Αυτό αφορά επομένως «άντρες που κάνουν σεξ με άνδρες και τρανς άτομα που έχουν πολλαπλούς συντρόφους, άτομα σε κατάσταση πορνείας, επαγγελματίες που εργάζονται σε χώρους σεξουαλικής κατανάλωσης», συνεχίζει η HAS.
Το υπουργείο θα ανακοινώσει σύντομα εάν θα ακολουθήσει αυτή τη σύσταση.

577 κρούσματα στη Γαλλία
Περισσότερα από 6.000 κρούσματα ευλογιάς πιθήκων έχουν πλέον καταγραφεί παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), συμπεριλαμβανομένων 577 στη Γαλλία έως τις 5 Ιουλίου, σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία Γαλλίας. Εάν η πλειονότητα των περιπτώσεων που εντοπίστηκαν αφορούν τις προαναφερθείσες ομάδες, «κινδυνεύουν και άλλες ευάλωτες ομάδες», υπενθύμισε εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

dimpenews.com