Εξέγερση στη Σρι Λάνκα για καύσιμα κι ηλεκτρικό. Ο λαός εισέβαλε στο Προεδρικό Μέγαρο κι ο Πρόεδρος τράπηκε σε φυγή και παραιτήθηκε. ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΒΙΝΤΕΟ

Στη Σρι Λάνκα η ενεργειακή έλλειψη, κρίση προκαλεί εξέγερση. Ο λαός εισέβαλε στο Προεδρικό Μέγαρο κι ο πρόεδρος τράπηκε σε φυγή… Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Gotabaya Rajapaksa εγκατέλειψε την επίσημη κατοικία του στο Κολόμπο το Σάββατο λίγα λεπτά προτού εισβάλουν διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτησή του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή. «Ο πρόεδρος έχει μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος», είπε η πηγή. «Είναι ακόμα πρόεδρος, τον προστατεύει μια στρατιωτική μονάδα».

Η αντιπολίτευση της Σρι Λάνκα απορρίπτει την πρόταση εθνικής ενότητας
Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες εκατοντάδων ανθρώπων να σκαρφαλώνουν στις πύλες του προεδρικού μεγάρου στην καρδιά της πρωτεύουσας.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν λάβει μέρος νωρίτερα σε μια διαδήλωση για να ζητήσουν την παραίτηση της Gotabaya Rajapaksa, που θεωρείται υπεύθυνη για την πρωτοφανή οικονομική κρίση που πλήττει τη Σρι Λάνκα και προκαλεί καλπάζοντα πληθωρισμό και σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, ηλεκτρισμού και τροφίμων. Νωρίτερα το καθεστώς κατέβασε στρατό κατά του πλήθους…Η προεδρική κατοικία παραδόθηκε στις φλόγες.

Ο πρόεδρος τελικά παραιτήθηκε και θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του στις 13 Ιουλίου. Ο λαός έχει όλη τη δύναμη και ην εξουσία όταν αποφασίσει να την ασκήσει..Η κυβέρνηση μόλις εισήγαγε απαγόρευση κυκλοφορίας. Η χώρα βρίσκεται σε πλήρη ακινησία λόγω της έλλειψης πετρελαίου. Τις τελευταίες ημέρες, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν πολλές μέρες ουρές για να βρουν καύσιμα.

dimpenews.com