τ. Υπουργός Υγείας Γαλλίας και νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος: ο νόμος δεν θα ξαναπροβλέπει τη μάσκα.

Ο τ. Υπουργός Υγείας Γαλλίας και νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Olivier Véran στην εκπομπή Le Grand Jury σήμερα Κυριακή δήλωσε : “δεν είναι απαραίτητο να ξαναβάλουμε τη μάσκα στο νόμο”, καλώντας ωστόσο σ΄ επαγρύπνηση. Δηλώνει ότι η υποχρεωτικότητα της μάσκας δεν είναι απαραίτητη γιατί το κοινό δείχνει ότι έχει μάθει να αυτοπροστατεύεται, η Γαλλία είναι μια από τις πιο εμβολιασμένες χώρες και γιατί σύμφωνα με τα δεδομένα δεν υπάρχει κίνδυνος για υπερφόρτωση του συστήματος υγείας στα νοσοκομεία.

Προσκεκλημένος της «”Grand Jury”» στο LCI αυτή την Κυριακή, 10 Ιουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι έχει δει «την επιστροφή της μάσκας σε όλα σχεδόν τα πρόσωπα», ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ η Γαλλία διέρχεται το 7ο κύμα κορωνοϊού.” Σε πολλά πρόσωπα” όπως είπε.
Ωστόσο, δεν είναι στην ημερήσια διάταξη, παρά την αναμενόμενη κορύφωση τις επόμενες ημέρες, η εισαγωγή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.Εδώ και αρκετές ημέρες, μέλη της κυβέρνησης, ξεκινώντας από την Elisabeth Borne και τον François Braun, τον νέο υπουργό Υγείας, καλούν τους Γάλλους να φορέσουν ξανά τη μάσκα, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε πολυσύχναστα μέρη. Ωστόσο, η κυβέρνηση αρνείται να την καταστήσει υποχρεωτική. Ο Ολιβιέ Βεράν ως νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει “ο ιός κυκλοφορεί περισσότερο και είναι μια εποχή που πρέπει να είσαι ακόμη πιο προσεκτικός, (…) οι Γάλλοι προστατεύονται. Αυτό που έχει αλλάξει σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια είναι αυτή η πλήρης κατανόηση του τι μας προστατεύει”, εξήγησε ο πρώην υπουργός Υγείας : «Σήμερα, δεν μας φαίνεται απαραίτητο να επανεγγράψουμε υποχρεώσεις στο νόμο, κάτι που δεν σημαίνει ότι η επαγρύπνηση μειώνεται, αντίθετος”.

Φαίνεται πως θα το πάνε πιο χαλαρά στον κορωνοιό εκτός απροόπτου. Δυο πράγματα συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Ότι η Δύση το άντρο της κοβιντοκρατίας έχει ανοίξει πόλεμο με Ρωσία που δεν ξέρει που μπορεί να καταλήξει οπότε έχει άλλες προτεραιότητες συν το γεγονός ότι λόγω της αυτοκαταστροφικής τάσης στο ενεργειακό η ΕΕ θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλη κοινωνική κρίση μέσα στο χειμώνα όπως ισχυρίζονται ως και οι πιο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ οπότε δεν θέλουν ανοιχτά κι άλλα μέτωπα μέσα στην κοινωνία. Έχουν άλλα μέτωπα μπροστά τους οι άνθρωποι…

dimpenews.com