Το ΣτΕ Γαλλίας ακυρώνει αναστολή ανεμβολίαστου υγειονομικού. Και Διοικητικό Δικαστήριο της Ντιζόν για α΄φορά ακυρώνει αναστολή ανεμβολίαστου υγειονομικού που δεν τελούσε σε αναρρωτική!!

Aπόφαση της Διευθύντριας νοσοκομείων της περιοχής Lannemezan στο Γαλλικό Νότο.

Ανεμβολίαστος υγειονομικός επανέρχεται καθώς ακυρώνεται η αναστολή που του είχε επιβληθεί καθώς τελούσε σε αναρρωτική άδεια με απόφαση του ΣτΕ. Από την άλλη Διοικητικό Δικαστήριο της Ντιζόν ακυρώνει αναστολή εργασίας υγειονομικού που είναι ο πρώτος που δικαιώνεται αν και δεν ήταν σε αναρρωτική κατά την έναρξη εφαρμογ΄’ης του νόμου. Το τοπίο αλλάζει η δικαίωση αργεί αλλά είναι αναπόδραστη.

”Ολική επανένταξη ανεμβολίαστου υγειονομικού μετά τη νίκη του δικηγορικού μου γραφείου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα χρειαστεί ακόμη ένας μήνας για να εκτελέσει το νοσοκομείο απόφαση που έλαβε το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας μας” αναφέρει στο twitter ο νομικός Tarek Koraitem. όπως διευκρινίζει σε σχόλιο του ο δικηγόρος ο πελάτης του ανακτά πλήρως τη μισθοδοσία του και όλα τα εργασιακά του δικαιώματα (αργίες, πριμ , αρχαιότητα) !

Ο δικηγόρος μάλιστα παρουσιάζει την σχετική ”Aπόφαση της Διευθύντριας νοσοκομείων της περιοχής Lannemezan στο Γαλλικό Νότο” της 1 Ιουλίου 2022 στην οποία αναφέρεται ” απόσυρση της απόφασης αναστολής στις 24/9/22. Ο τάδε …. εξουσιοδοτήθηκε να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νοσοκόμος.”

Στις 7/7/22 αναφέρεται στον τύπο πως η συνάδελφός του δικηγόρος Maud Marian σε μια παράλληλη υπόθεση κέρδισε επίσης τη βασική νομολογία στο διοικητικό δικαστήριο της Ντιζόν, καθώς αυτή είναι η πρώτη ακύρωση αναστολής σε μη εμβολιασμένο υγειονομικό που ήταν ενεργός στις 15 Σεπτεμβρίου. Έχουμε αναφέρει αρκετές νομολογίες σχετικά με τους υγειονομικούς σε αναρρωτική άδεια που κέρδισαν ακύρωση αναστολής. Η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου της Ντιζόν θα ορίσει ημερομηνία για όσους δεν ήταν σ΄αναρρωτική στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 ημερομηνία εφαρμογής του νόμου περί αναστολής, όταν έληξε το τελεσίγραφο.

Ένα χρόνο περίπου μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, τα δικαστήρια αρχίζουν σταδιακά να βρίσκουν τον δρόμο της «δημοκρατικής» νομολογίας. Για αρκετούς μήνες, μάλιστα, σε ένα περίεργο δικαστικό λουκέτο, οι Γάλλοι δικαστές ανέστειλαν την πορεία του κράτους δικαίου για να επιβάλουν μια «έκτακτη ανάγκη» στερώντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα για τους απείθαρχους.

Πριν από λίγες μέρες αναφέραμε τη νομολογία που απέσπασε ο Tarek Koraitem στο Παρίσι (στο prudhommes, για ιδιωτικό υπάλληλο) και στη Ντιζόν (στο διοικητικό δικαστήριο για έναν υγειονομικό σε αναρρωτική άδεια). Όμως η Maître Maud Marian κατόρθωσε να επιτύχει την πρώτη ακύρωση της αναστολής από διοικητικό δικαστήριο ενός υγειονομικού που δεν βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια τη στιγμή έναρξης εφαρμογής του νόμου αναστολής.

Στην περίπτωση αυτή, το δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση αναστολής έπρεπε να αιτιολογηθεί νομικά και μάλιστα, και ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν. Αυτή η έλλειψη ερεισμάτων οδηγεί στην ακύρωση της πράξης. Χαρακτηρίζει την απόφαση αναστολής αντισυνταγματική και παράνομη και ότι επιβάλει διακρίσεις.. Από την άλλη πλευρά, το δικαστήριο, με την αγωνία να προστατεύσει το δημόσιο , δεν καταδίκασε το νοσοκομείο να αποκαταστήσει τους μισθούς που δεν καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της παράνομης αναστολής.

Αναμφίβολα, αυτή η απόφαση θα σηματοδοτήσει ένα ορόσημο και θα εμπνεύσει άλλες διαδικασίες σε όλη τη Γαλλία κι αλλού.

dimpenews.com