Πρωθυπουργός Ουγγαρίας Β. Όρμπαν: Η ΕΕ «αυτοπυροβολήθηκε στα πνευμόνια» με τις κυρώσεις κατά Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία ”κι έπαθε ασφυξία!”

Πόλεμος στην Ουκρανία: η Ευρωπαϊκή Ένωση «αυτοπυροβολήθηκε στα πνευμόνια» με κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λέει ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «αυτοπυροβολήθηκε στα πνευμόνια» με κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, καλώντας τους ηγέτες της ΕΕ να αλλάξουν την πολιτική τους σε αυτό το θέμα.

«Στην αρχή νόμιζα ότι απλά ρίξαμε μια σφαίρα στο πόδι, αλλά η ευρωπαϊκή οικονομία αυτοπυροβολήθηκε στους πνεύμονες και έπαθε ασφυξία», είπε ο Όρμπαν σε διάγγελμα στο εθνικό ραδιόφωνο.

«Υπάρχουν χώρες που εμπλέκονται στην πολιτική των κυρώσεων, αλλά οι Βρυξέλλες πρέπει να παραδεχτούν ότι ήταν λάθος, ότι (οι κυρώσεις) δεν πέτυχαν τον στόχο τους και ότι είχαν μάλιστα το αντίθετο αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Όρμπαν υπήρξε ένθερμος αντίπαλος του εμπάργκο στο μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού πετρελαίου που διατάχθηκε στις αρχές Ιουνίου από την ΕΕ στο έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Αυτές οι κυρώσεις αφορούν τα δύο τρίτα του ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρεται με πλοία. Η ΕΕ είχε κάνει μια παραχώρηση στον κ. Orban εξαιρώντας το πετρέλαιο που μεταφέρεται με αγωγούς από τον οποίο εξαρτάται η Ουγγαρία.

«Οι Βρυξέλλες πίστευαν ότι η πολιτική κυρώσεων θα τιμωρούσε τους Ρώσους, αλλά μας τιμωρούν ακόμη περισσότερο», είπε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης.

dimpenews.com