Σύμφωνα με απόρρητη εκτίμηση των αρχών εξετάζεται: ”Λαθρεμπόριο όπλων και εκρηκτικών πίσω από το ουκρανικό Antonov. Πιθανή η προέλευση των εκρηκτικών να είναι από τα όπλα που έχει στείλει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.”

Λαθρεμπόριο όπλων και εκρηκτικών πίσω από το Antonov εξετάζουν οι Αρχές σύμφωνα με το ieidiseis.
Δεν αποκλείεται η προέλευση των εκρηκτικών να είναι από τα όπλα που έχει στείλει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αναφέρει ο Δήμος Βερύκιος. Επικαλείται απόρρητη ενημέρωση που έγινε στον Πρωθυπουργό. Σε αυτή την περίπτωση οι ευθύνες του ουκρανικού καθεστώτος είναι τεράστιες. 8 νεκροί τρόμος σε ελληνική πόλη επικίνδυνο υλικό αδιευκρίνιστο όλα αυτά παράπλευρες απώλειες του Ουκρανικού; Η Βόρεια Ελλάδα πλήρωσε σκληρό τίμημα από το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ βομβάρδισαν τη Σερβία. Τώρα ΝΑΤΟ-ικός λευκός φώσφορος ή οποιαδήποτε άλλη χημική τοξική ουσία θ΄απειλήσει και πάλι την ίδια περιοχή; Τι είναι η Βόρεια Ελλάδα χωματερή ”ληγμένων” πυρομαχικών;;;

Στην εκτίμηση ότι πρόκειται για υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα εκρηκτικά 12 τόνων που μετέφερε το μοιραίο Antonov να προέρχονται από την δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία, καταλήγουν οι επίσημες κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την απόρρητη ενημέρωση που έγινε στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως εξηγούσαν στον πρόεδρο της κυβέρνησης, δεν υπάρχει μηχανισμός ελέγχου για την τύχη των όπλων που αποστέλλει η Δύση στην Ουκρανία είτε απευθείας στην ίδια την χώρα ή μέσω τρίτων όμορων χωρών (Πολωνία, Μολδαβία, Βουλγαρία, Τουρκία)!

Εδώ και εβδομάδες στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη οργιάζουν οι φήμες ότι τα όπλα της Δύσης δεν πηγαίνουν στο μέτωπ,ο αλλά μεταπωλούνται εκτός της Ουκρανίας. Για τον λόγο αυτό, στις 11 Ιουλίου, η ΕΕ ενίσχυσε τη συνεργασία της με τη Μολδαβία προκειμένου να τη βοηθήσει να ελέγξει τα σύνορά της με την Ουκρανία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος λαθρεμπορίου όπλων από την εμπόλεμη χώρα!

Παράλληλα, το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε πρωτοβουλία για τη σύσταση προσωρινής ειδικής επιτροπής στην Verkhovna Rada (σ.σ. Βουλή), η οποία θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν στον έλεγχο της χρήσης των όπλων που έχουν παραληφθεί από δυτικούς εταίρους! Ολιγωρία και διαφθορά των μηχανισμών.

Ανάλογη συζήτηση για την τύχη των δυτικών όπλων που αποστέλλονται στην Ουκρανία, ξεκίνησε και στο αμερικανικό Κογκρέσο! Την περασμένη εβδομάδα, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής, Βικτόρια Σπάρτς, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την τύχη της στρατιωτικής βοήθειας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής επιμένει ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει τρόπο να ελέγξει τις αποστολές μόλις τα όπλα φτάσουν στην Ουκρανία και θα μπορούσαν αυτά να καταλήξουν ακόμη και «στη Συρία και στη Ρωσία». Σύμφωνα με την ίδια, στην ουκρανική ηγεσία προσφέρθηκε ένας μηχανισμός ελέγχου «χωρίς περιττή γραφειοκρατία», αλλά απορρίφθηκε από την Ουκρανική Προεδρία!

Ιδίως αυτή η τελευταία αποκάλυψη Σπάρτς για την άρνηση της Ουκρανικής Προεδρίας να αποδεχτεί την αμερικανική πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμού στοιχειώδους ελέγχου της πορείας των όπλων που αποστέλλονται ως βοήθεια στο Κίεβο, γεννά πλείστα ερωτήματα και ενισχύει τις φήμες ότι τα δυτικά όπλα χάνονται στα δαιδαλώδη κυκλώματα του παγκόσμιου λαθρεμπορίου όπως συνέβη κατά το παρελθόν σε όλες τις εμπόλεμες περιοχές (Γιουγκοσλαβία, Συρία, Λιβύη, Αφγανιστάν, Σαχέλ) που οι ΗΠΑ τροφοδοτούσαν με όπλα.

Οι έμποροι που αγοράζουν πυρομαχικά από μία χώρα και στη συνέχεια τα πουλάνε σε άλλη προσλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς με τέτοια, φθηνά, παλιά αεροπλάνα με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Στο slpress: ”Η εταιρία είναι ουκρανική και ονομάζεται Meridian ltd με έδρα το Κίεβο.Η ουκρανική Meridian διαθέτει όλα κι όλα τρία αεροσκάφη. Πρόκειται για τρία ελικοφόρα An-12 (ένα BP και δύο BK). Ανήκει 100% σε έναν Ουκρανό μηχανικό ονόματι Ολεξάντρ Μπογκντάνοβιτς.

Παρά του ότι είναι μια πολύ μικρή εταιρία, η ίδια υποστηρίζει εδώ και χρόνια ότι εξειδικεύεται σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις για λογαριασμό του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού. Λέει επίσης ότι εξειδικεύεται σε επιχειρήσεις για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και είναι μάλιστα καθόλα πιστοποιημένη και γνωστή στους σχετικούς κύκλους της Ατλαντικής Συμμαχίας. Η ίδια η εταιρία αναφέρει ότι εδώ και χρόνια εξειδικεύεται στην μεταφορά βαρέων φορτίων, πολεμικού υλικού, πυρομαχικών και γενικώς ιδιαίτερα επικίνδυνων φορτίων.Το αεροσκάφος που κατέπεσε έξω από την Καβάλα όσο και τα άλλα δύο Antonov δεν της ανήκουν ιδιοκτησιακά. Τα έχει μισθώσει με μακροχρόνιο συμβόλαιο από μια εταιρία με έδρα την Κύπρο.Και τα τρία αεροσκάφη της ανήκουν στην DS Air Cyprus. O πραγματικός ιδιοκτήτης του αεροσκάφους που έπεσε χτες κι ακόμα δεν ξέρουμε καν πόσους ανθρώπους πήρε μαζί του, είναι μια offshore και ο πλήρης τίτλος της είναι DS Air INC. (Cyprus) Limited.

Το μοιραίο Antonov, μοντέλο An 12BK, πριν πέσει, πραγματοποίησε μια σειρά περίεργων πτήσεων. Σε λιγότερο από 48 ώρες προσγειώθηκε σε τέσσερα διαφορετικά αεροδρόμια τεσσάρων διαφορετικών χωρών. Συγκεκριμένα, το πρωί της 15ης Ιουλίου απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Σεγάγεβο στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και μισή ώρα αργότερα προσγειώθηκε στο Βελιγράδι. Μετά από δύο ώρες, απογειώθηκε και έφτασε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Εκεί κάθισε περίπου μία μέρα. Το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου απογειώθηκε και έφτασε στις 16:09′ στο αεροδρόμιο της πόλης Nis στην Σερβία. Εκεί κάθισε περίπου 4,5 ώρες και απογειώθηκε με προορισμό το αεροδρόμιο του Αμμάν της Ιορδανίας στο οποίο δεν έφτασε ποτέ…. Ο (Ουκρανός ιδιοκτήτης της εταιρίας που ανήκε το αεροπλάνο) Ολεξάντρ Μπογκτάνοβιτς, είναι εξαφανισμένος, ενώ θα όφειλε να έχει ήδη μιλήσει. Και μιας και η Meridian είναι ουκρανική πρέπει η κυβέρνηση στο Κίεβο να δώσει τις δικές της απαντήσεις για την περίεργη αυτή πτήση και πιο συγκεκριμένα αν είχε κάποιο ρόλο σ’ αυτή την πτήση.

Το Ουκρανικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε την ταυτότητα των 8 θυμάτων, ήταν όλοι Ουκρανοί. “Η αρχική αιτία του δυστυχήματος είναι η απώλεια του ενός κινητήρα “, είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου ο Oleg Nikolenko, στο Facebook.Εντοπίστηκαν 7 από τις 8 σορούς του αεροσκάφους.

Ο Denys Bohdanovytch, Γ Διευθυντής της ουκρανικής εταιρίας Meridian, διαβεβαίωσε στη γερμανική τηλεόραση της Deutsche Welle ότι όλα τα μέλη του πληρώματος ήταν Ουκρανοί.

”Για μυστηριώδη πτήση cargo” μιλούν τώρα τα βέλγικα μέσα.

Antonov. «Οψόμεθα εις Φιλίππους»; Από το ”Μέγας Κωνσταντίνος” .. στους Αντιφιλίπππους. ….Η παρ’ ολίγον 11η Σεπτέμβρη της… Καβάλας. Η ανορθόδοξη σημειολογία ενός δυστυχήματος; Έπεσε τη νύχτα προς 17/7 όπως και το Μαλαισιανό Boeing 777 στο Ντονμπάς! Τα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία… πέσανε πάνω στα κεφάλια μας;

dimpenews.com