Τετραμερής στην Τεχεράνη Ρωσίας Ιράν Τουρκίας Συρίας. Πάνε Τεχεράνη Πούτιν Ερντογάν και ο Σύρος ΥΠΕΞ!

Τετραμερής στην Τεχεράνη Ρωσίας Ιράν Τουρκίας Συρίας. Στις 19/7/22 αύριο δηλαδή θα είναι στην Ιρανική πρωτεύουσα ο Πούτιν ο Ερντογάν και ο Σύρος ΥΠΕΞ Φαϊσάλ Μεκντάντ. Θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τον Ιρανό Πρόεδρο Ραϊσί και λοιπούς υψηλούς αξιωματούχους. Η ατζέντα περιλαμβάνει συριακό ουκρανικό και άλλα φλέγοντα θέματα.

Η αυριανή σύνοδος κορυφής έρχεται σε μια στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει απειλήσει να εξαπολύσει νέα επίθεση στη βόρεια Συρία κατά των Κούρδων μαχητών. Το Ιράν, που φιλοξενεί τη συνάντηση, έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική ενέργεια στη Συρία θα μπορούσε να «αποσταθεροποιήσει την περιοχή».

Η σύνοδος κορυφής της Τεχεράνης θα επιτρέψει επίσης στον Ερντογάν να πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση με τον Πούτιν από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, η Άγκυρα ζητά το πράσινο φως από τη Μόσχα και το Ιράν πριν ξεκινήσει την επιχείρηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Faisal Miqdad θα φτάσει αύριο Τρίτη στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, για να συναντήσει τον Ιρανό ομόλογό του, Hussein Amir Abdullahian.
Θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις και τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής τύπου ”Αστάνα”, που θα διεξαχθεί αύριο στην Τεχεράνη με τη συμμετοχή Ιρανών, Τούρκων και Ρώσων ηγετών.
Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε, νωρίτερα, ότι «ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου, όπου θα συμμετάσχει σε τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Ιρανό Πρόεδρο Ιμπραήμ Ραϊσί και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της συνάντησης των ηγετών των χωρών.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιρανική κρατική τηλεόραση σήμερα:
ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν τόσο στη Ρωσία όσο και στο Ιράν είναι το τίμημα που πληρώνουν και οι δύο χώρες για την εθνική κυριαρχία τους.
«Από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης έχουν επιβληθεί διάφορες κυρώσεις στη χώρα μας, ο συνολικός αριθμός των οποίων μπορεί να είναι χιλιάδες. Ίσως όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουν η χώρα μας και το Ιράν για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία τους.
«Νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να επιτύχουμε διμερή συνεργασία που μας επιτρέπει να μειώσουμε τις απώλειες από αυτές τις κυρώσεις», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

dimpenews.com