2 Αμερικανοί μισθοφόροι που πολεμούσαν στις τάξεις των Ουκρανών σκοτώθηκαν στο Ντονμπάς!

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο ABC News ότι δύο Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι πολεμούσαν στο πλευρό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σκοτώθηκαν πρόσφατα στο Ντονμπάς. Δύο Αμερικανοί μισθοφόροι που πολέμησαν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία. Αυτό δήλωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το ABC news.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον πρόσφατο θάνατο δύο Αμερικανών πολιτών στο Ντονμπάς. Είμαστε σε επαφή με οικογένειες και παρέχουμε κάθε δυνατή προξενική βοήθεια”, ανέφερε το πρακτορείο.

Άλλες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. «Τα ονόματα των δύο νεκρών δεν έχουν διευκρινιστεί.”

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία αξίας 270 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα συστήματα πυροβολικού ακριβείας τύπου Himars και drones καμικάζι.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για στρατηγικά θέματα, είπε ότι η βοήθεια περιλαμβάνει 500 drones καμικάζι Phoenix Ghost, καθώς και συστήματα πυροβολικού ακριβείας τύπου Himars.

Συνολικά, η Ουάσιγκτον προμήθευσε στο Κίεβο είκοσι μονάδες πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Himars τοποθετημένων σε ελαφριά θωράκιση.

dimpenews.com