Ρωσία: με πυραυλική επίθεση καταστρέψαμε ένα πολεμικό ουκρανικό πλοίο και μια αμερικανική αποθήκη πυραύλων Harpoon στο λιμάνι της Οδησσού! ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα, Κυριακή, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό επιτέθηκε με πυραύλους υψηλής ακρίβειας σε ένα ουκρανικό πλοίο και μια αμερικανική αποθήκη πυραύλων Harpoon στο λιμάνι της Οδησσού. «Ναυτικοί πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν ένα ουκρανικό πολεμικό πλοίο στο ναυπηγείο ενός εργοστασίου επισκευής πλοίων στο λιμάνι και μια αποθήκη αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon που παραδόθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο καθεστώς του Κιέβου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ σε ενημέρωση τύπου.

Ο Κονασένκοφ πρόσθεσε ότι «οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Εταιρείας Επισκευής και Εκσυγχρονισμού Πλοίων του Ουκρανικού Ναυτικού έχουν επίσης απενεργοποιηθεί». Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν, το Σάββατο, στρατιωτική υποδομή στο ζωτικής σημασίας λιμάνι της Οδησσού. «Οι πύραυλοι Kalibr κατέστρεψαν ένα σκάφος του Κιέβου και στρατιωτική υποδομή στο λιμάνι της Οδησσού με ένα χτύπημα υψηλής ακρίβειας», είπε η Ζαχάροβα, απαντώντας σε δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος είπε ότι αυτά τα πλήγματα υπονόμευσαν τη δυνατότητα διαλόγου και κατανόησης. με τη Μόσχα.

Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι αυτό το ρωσικό χτύπημα απειλεί την επισιτιστική συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Ρωσίας, των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη, για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία σχετικά με ένα σχέδιο του ΟΗΕ που θα επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει 22 εκατομμύρια τόνους σιτηρών και άλλων βασικών γεωργικών προϊόντων, τα οποία είχαν αποκλειστεί στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επιβεβαίωσε ότι «η Ρωσία δεσμεύτηκε να μην χρησιμοποιήσει τα ουκρανικά λιμάνια για στρατιωτικούς σκοπούς, μετά την αφαίρεση ναρκών, για να αρχίσει να εξάγει σιτηρά από αυτά», σημειώνοντας ότι «οι συμφωνίες δίνουν στη Μόσχα το δικαίωμα να επιθεωρεί πλοία που εισέρχονται σε ουκρανικά λιμάνια για να εμποδίσει την είσοδο των όπλων». Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εξέφρασε την ανησυχία της Τουρκίας για τον βομβαρδισμό του λιμανιού της Οδησσού και είπε: «Αυτό το περιστατικό προκαλεί πραγματικά την ανησυχία μας, καθώς συνέβη αμέσως μετά τη συμφωνία που συνάψαμε.

dimpenews.com