Η εξέλιξη χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή στην εξέλιξη των 100 τελευταίων χρόνων: δραστική μείωση στα παραδοσιακά του κέντρα σημαντική αύξηση σε νεοφανείς περιοχές!

Ο χριστιανισμός στη Μέση Ανατολή στην εξέλιξη των 100 τελευταίων χρόνων. Παρατηρείται μια δραστική μείωση της αναλογίας των χριστιανών στα παραδοσιακά αρχαία κέντρα του χριστιανισμού σε Παλαιστίνη, Ισραήλ, Συρία, Λίβανο, Αίγυπτο και Ανατολία (Τουρκία). Αντίθετα από την άλλη πλευρά υπάρχει μια σημαντική αύξηση εκεί όπου δεν υπήρχαν παρά ελάχιστοι ή καθόλου χριστιανοί.

Η πρώτη σειρά Λεβάντε κλπ είναι οι τόποι του Ορθόδοξου χριστιανισμού ενώ ο νεοφανής χριστιανισμός στην αραβική χερσόνησο έχει να κάνει κυρίως με Προτεσταντισμό αποικιοκρατικού στιλ και καθολικισμό κλασικού μισιοναρισμού ως απότοκο της πολιτικής επεκτατισμού της ιμεπριασλιτικής διάθεσης της Δύσης.

Ο χριστιανισμός ξεριζώθηκε από τις προγονικές του εστίες τα πρώτα κέντρα του βίαια αιματηρά με συνεχείς διωγμούς,εκτοπισμούς ως σήμερα.

dimpenews.com

One thought on “Η εξέλιξη χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή στην εξέλιξη των 100 τελευταίων χρόνων: δραστική μείωση στα παραδοσιακά του κέντρα σημαντική αύξηση σε νεοφανείς περιοχές!

  1. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε και την εξέλιξη του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ Χριστιανισμού στην αφρική. Χώρες όπως τανζανία, αιθοιοποία,κονγκό κ.α. έχουν πλέον πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού Χριστιανικό. Αυτό, σε συνδιασμό με την ταχύτατη αποΧριστιανοποίηση της ευρώπης (λόγω αθεϊας ,αιρέσεων και ισλαμικού εποικισμού) , ίσως οδηγήσει στο τέλος του 21ου αιώνα σε μία ισλαμική ευρώπη και μία Χριστιανική αφρική…

    Like

Comments are closed.