Βούτσιτς: ”Ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου σχεδιάζει να επιτεθεί στη Β Σερβία τα μεσάνυχτα. Θα νικήσουμε!” Εχθροπραξίες κοντά στη σέρβικη πόλη Νόβι Παζάρ στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Σειρήνες στη Μιτροβίτσα. Σημαίνουν οι καμπάνες ναών και μονών σε όλο το Β Κόσοβο! Πληροφορίες γι απώλειες σε τάξεις του σέρβικου στρατού και Αλβανών.Πήραν φωτιά και τα Βαλκάνια!!! Σέρβος Βουλευτής: αρχίζει η αποναζιστικοποίηση των Βαλκανίων!!! Ο Βλαδίμηρος κατεβαίνει!!! α΄ήττα Δυτικών. Το Κοσσυφοπέδιο ανέβαλε τη διαδικασία για την επιβολή απαγόρευσης μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου! BINTEO

Πυροβολισμοί σημειώνονται κοντά στη σερβική πόλη Νόβι Παζάρ κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Ηχούν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε Kosovksa Mitrovica
Ανεπιβεβαίωτες αναφορές για απώλειες μεταξύ του σερβικού στρατού στη ζώνη σύγκρουσης στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Αναφέρεται επίσης ότι οι Σέρβοι υψώνουν οδοφράγματα για να επιβραδύνουν την κίνηση των ειδικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου άρχισαν να αποκλείουν τους δρόμους με τη Σερβία.
Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου απαγόρευσαν τις σερβικές πινακίδες κυκλοφορίας για το Κοσσυφοπέδιο.


Από καιρό σε καιρό, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου πραγματοποιεί επιδρομές σε σερβικούς θύλακες, ίσως έφτασε μια πληροφορία ότι θα γίνει επιδρομή.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι οι Σέρβοι έχουν αρχίσει να αποκλείουν τον αυτοκινητόδρομο Μ2 στην περιοχή Zupče.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα σημεία ελέγχου Jarine και Brnjak στα βόρεια σύνορα του Κοσσυφοπεδίου είναι κλειστά.

Ο Θεός να βοηθήσει τους ανθρώπους μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Τρομερές πληροφορίες έρχονται:

Βλαντιμίρ Τζουκάνοβιτς,
Μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας”.

O ΥΠΕΞ Σερβίας: Οι Αλβανοί ετοιμάζουν «κόλαση» για τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο από τη Δευτέρα!

Yπάρχουν αναφορές για προσπάθειες από τις ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου να εισβάλουν στα οδοφράγματα των Σέρβων.Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν θύματα μεταξύ των δραστών Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες Σέρβους στρατιώτες στο σημείο ελέγχου Jarinje.

Σέρβοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη Γκαζιβόντα, στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο

Ξεκίνησε στο Κόσοβο… οδοφράγματα, αψιμαχίες, ειδικές δυνάμεις ROSU.Αναμένεται ότι οι εχθροπραξίες πλήρους κλίμακας θα ξεκινήσουν τη νύχτα. Ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου σχεδιάζει να επιτεθεί στο βόρειο τμήμα της Σερβίας τα μεσάνυχτα δήλωσε ο Vučić.Ο Σέρβος Πρόεδρος είπε στο έθνος του: “Πιστεύω ότι δεν βρεθήκαμε ποτέ σε πιο λεπτή κατάσταση από σήμερα. Το καθεστώς της Πρίστινα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη διάθεση του κόσμου”. O Aleksandar Vucic, δήλωσε στο διάγγελμα του ότι το Kosovo θ΄αρχίσει από τα μεσάνυχτα 1 Αυγούστου μια επιχείρηση στο βορρά του εδάφους του Κοσσυφοπεδίου για να μπλοκάρει την είσοδο στη χώρα πολιτών με έγγραφα που εκδόθηκαν από τις σερβικές αρχές.«Οι Σέρβοι δεν θα διώκονται πλέον, αν κάποιος τολμήσει να διώξει ή να σκοτώσει Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο, θα νικήσουμε» τόνισε ο Βούτσιτς.«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα ζητήσουμε ειρήνη και θα ζητήσουμε ειρήνη, αλλά θα σας πω αμέσως: δεν θα υπάρξει παράδοση και η Σερβία θα κερδίσει. Αν προσπαθήσουν να αρχίσoυν να διώκουν τους Σέρβους, να ταπεινώνουν τους Σέρβους, να σκοτώνουν τους Σέρβους, η Σερβία θα κερδίσει». Σε μήνυμα της σέρβικης προεδρίας: “Αν πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να επαναληφθεί η 17η Μαρτίου 2004, δεν θα συμβεί. Θέλουμε ειρήνη”

”Είχαμε συνομιλίες με εκπροσώπους του σερβικού λαού από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη με κάθε κόστος, ζητώ από τους Αλβανούς να συνέλθουν και οι Σέρβοι να μην πέφτουν σε προκλήσεις ” πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Σερβίας

Στο νότιο τμήμα της Kosovska Mitrovica συγκεντρώθηκαν περίπου 200 Αλβανοί, κάποιοι από τους οποίους οπλισμένοι. Ανάμεσα στους Σέρβους υπάρχουν και τραυματίες σύμφωνα με σέρβικη πηγή. Οι Σέρβοι που μπορούν να φέρουν όπλα πηγαίνουν σε σημεία συγκέντρωσης. Υπάρχει κινητοποίηση. πολλά ασθενοφόρα στα σύνορα..Σε όλο το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, ηχούν συνεχώς εδώ και μισή ώρα οι καμπάνες σε εκκλησίες και μοναστήρια. Τι σημαίνει αυτό δεν είναι ακόμη σαφές. Το ίδιο έγινε και το 1999.

Μονάδες των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων σύρονται στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του σερβικού πληθυσμού της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας.

Δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας: «Λόγω του μεγάλου όγκου παραπληροφόρησης σχετικά με τη σύγκρουση μεταξύ της λεγόμενης «αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου» και του Στρατού της Σερβίας, δηλώνουμε ότι ο Στρατός της Σερβίας δεν έχει περάσει τη διαχωριστική γραμμή ως τώρα.” δηλ. τα σύνορα με Κόσοβο.

Η απαγόρευση εισόδου Σέρβων πολιτών και πινακίδων αυτοκινήτων στο Κοσσυφοπέδιο από την 1η Αυγούστου είναι απαράδεκτη και στοχεύει στην απέλαση των Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια (Petar Petković, διευθυντής του Γραφείου της κυβέρνησης της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια.)

Η σύγκρουση στο Κοσσυφοπέδιο δεν είναι προς το συμφέρον της Δύσης λέει ο Βούτσιτς.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στις βόρειες περιοχές του Κοσσυφοπεδίου συνεχίζει να κλιμακώνεται. Οι ειρηνευτικές δυνάμεις της KFOR υποχωρούν στη γέφυρα από την πλευρά του Κοσσυφοπεδίου.

Πριν κάποιες ώρες ο Vladimir Đukanović, Σέρβος Βουλευτής δήλωσε με νόημα στο Twitter : « όλα μοιάζουν να δείχνουν ότι η Σερβία θ΄αναγκαστεί ν΄αρχίσει την αποναζιστικοποίηση των Βαλκανίων. Μακάρι να κάνω λάθος »

Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic έφτασε επειγόντως στο κτίριο του Γενικού Επιτελείου Στρατού για σύσκεψη τώρα.

Η κορυφαία ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Σλαβικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Έλενα Γκούσκοβα σχολίασε την κατάσταση στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου σε συνέντευξή του στο RT:

«Οι Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο είπαν ότι απόψε θα εξαπολύσουν επίθεση στις βόρειες περιοχές του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια, όπου ζει η πλειοψηφία του σερβικού πληθυσμού. Φυσικά, το Βελιγράδι ανησυχεί».

Όπως είπε, έγινε αντιληπτός ο εξοπλισμός, τον οποίο μεταφέρουν μαζί οι Αλβανοί στα σύνορα του βόρειου τμήματος του Κοσσυφοπεδίου.

«Νομίζω ότι θα υπάρξει μια μεγάλη κινητοποίηση του σερβικού λαού, που θα φτάσει στα σύνορα της περιοχής και ότι τα ευρωπαϊκά όργανα της ΕΕ και η ρωσική διπλωματία θα πρέπει να αντιδράσουν. Αν και, φυσικά, γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι Σέρβοι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη Ρωσία σήμερα. Η σερβοφοβία και η ρωσοφοβία ήταν οι κύριες κατευθύνσεις ολόκληρης της πολιτικής της Ευρώπης», πρόσθεσε. Γι αυτό γεννήθηκε η Ευρώπη δεν έχει άλλο όραμα.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει τη Σερβία, λέγοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο και οι ξένοι προστάτες του προσπαθούν να προκαλέσουν πόλεμο.

Σχόλιο από τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών M.V. Zakharova

«Η απόφαση των «αρχών» στην Πρίστινα να αρχίσουν να εφαρμόζουν «κανόνες» αδικαιολόγητων διακρίσεων για την αναγκαστική αντικατάσταση προσωπικών εγγράφων και αριθμών μητρώου ντόπιων Σέρβων από την 1η Αυγούστου είναι ένα ακόμη βήμα προς την απέλαση του σερβικού πληθυσμού από το Κοσσυφοπέδιο, τον εκτοπισμό των Σέρβικων θεσμών του Κοσσυφοπεδίου που διασφαλίζουν την προστασία των δικαιωμάτων των Σέρβων κατοίκων από την αυθαιρεσία των ριζοσπαστών της Πρίστινα, με επικεφαλής τον «πρωθυπουργό» Α. Κούρτι.”

Περίπου 1.000 δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου έχουν ήδη αναπτυχθεί στα σύνορα της διοικητικής γραμμής. Μέρος των οχημάτων με τις ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου ROSU φέρεται να πέρασαν από την Kosovska Mitrovica.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανέφερε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί προς την κατεύθυνση της αστυνομίας, αλλά δεν τραυματίστηκε κανείς. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των αποκλεισμών, κανείς δεν τραυματίστηκε, δήλωσε στο Kosovo Online ο Ζλάταν Έλεκ, διευθυντής του Κέντρου Υγείας στη Βόρεια Μιτρόβιτσα.

”Ο Αλζμπίν Κούρτι είναι η ντροπή των σημερινών Βαλκανίων», λέει η πρωθυπουργός Σερβίας Μπρνάμπιτς.

«Ο Κούρτι είναι αυτός που έφερε τα πράγματα σε αυτό το σημείο – αφαιρώντας το δικαίωμα ψήφου για τους Σέρβους, απαγορεύοντας τη διεξαγωγή εκλογών στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια, μη σεβόμενος τη Συμφωνία των Βρυξελλών και παραδεχόμενος ανοιχτά ότι η Πρίστινα δεν θα εφαρμόσει ποτέ τη Συμφωνία των Βρυξελλών καθώς και κάνει εσκεμμένη παρερμηνεία και επιλεκτική ερμηνεία παλαιών συμφωνιών», είπε. Θυμίζει Ουκρανία που δεν τήρησε συμφωνίες Μινσκ και την εγκαλεί η Ρωσία γι αυτό.

‘Αν ήταν κυρίαρχο κράτος θα είχαν τη σημαία του ΟΗΕ, δεν έχουν, προσθέτει ο πρόεδρος της Σερβίας αναφερόμενος στα επεισόδια στο Κόσοβο και τα Μετόχια.” είπε ο Βούτσις.

Ο Ουκρανός βουλευτής Oleksii Honcharenko: «Εάν η Σερβία εισβάλει στο Κοσσυφοπέδιο, θα πρέπει να υπερασπιστούμε τους Κοσοβάρους.”

Η σερβική εφημερίδα Kurir ανέφερε ότι ένας Σέρβος πολίτης που ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ενώ προσπαθούσε να περάσει τα οδοφράγματα στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Brnjak 5km από σύνορα Σερβίας-Κοσόβου.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο τέθηκαν σε υψηλό συναγερμό αναφέρει το RT.

Ένας Σέρβος από τη Leska τραυματίστηκε κατά τις συγκρούσεις και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Kosovska Mitrovica.Άγνωση η κατάσταση της υγείας του.

Περασμένα μεσάνυχτα και ηχούν οι σειρήνες στη Μιτροβίτσα εν μέσω αυξημένης έντασης

Εν κατακλείδι …

o Πρωθυπουργός του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου Albin kurti
ισχυρίζεται: «παράνομες σερβικές ομάδες» άνοιξαν πυρ κατά της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου κατά μήκος των συνόρων Σερβίας-Κοσόβου

Πρόεδρος της Σερβίας Βούτσις: «Το Κοσσυφοπέδιο σχεδιάζει να επιτεθεί στη βόρεια Σερβία τα μεσάνυχτα»

α΄ ήττα Δυτικών. Το Κοσσυφοπέδιο έκανε πίσω πήρε πίσω την διαδικασία απαγόρευσης .. Στροφή αλά Πελόζι που τελικά πήγε Σιγκαπούρη αντί Ταιβάν. Οι δυτικοί τεστάρουν τους αντιπάλους τους και στο τέλος κάνουν αναστροφή …

Τελευταία στιγμή μέσα στη νύχτα… Σερβικά ΜΜΕ: Το Κοσσυφοπέδιο ανέβαλε τη διαδικασία για την επιβολή απαγόρευσης σε σερβικά έγγραφα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, δήλωσε η κυβέρνηση.Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου ότι αποφάσισε να αναβάλει τις αποφάσεις αμοιβαιότητας για τις πινακίδες κυκλοφορίας και τις σερβικές ταυτότητες για ένα μήνα, έως την 1η Σεπτεμβρίου 2022, αφού οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου απέκλεισαν τους δρόμους προς τα συνοριακά περάσματα Jarinje και Bernjak. H πρόταση για αναβολή 1 μήνα ήταν του Joseph Borrell κι αναμένουν τώρα να γίνει άρση οδοφραγμάτων από σέρβικη πλευρά…..ΕΕ Κόσοβο ηττήθηκαν…

Τον τούρκικο νεοθωμανικό αναθεωρητισμό στα Βαλκάνια μέσω Αλβανίας τον υποστήριξαν ΕΕ ΝΑΤΟ Βατικανό και Γερμανία. Στην Ουκρανία κάνουν τις μωρές παρθένες.. Στην Αλβανία από την αρχή της επέλασης των Ρώσων στην Ουκρανία φοβήθηκαν και ήταν σίγουροι ότι ο Βλαδίμηρος κατεβαίνει.. Ναι ο Βλαδίμηρος έρχεται .. τώρα είναι σίγουροι…. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα.. Υπάρχει μια ηττημένη ΕΕ με την ουρά στα σκέλια ένα ΝΑΤΟ θεατής. ΤΟ ΚΟΣΥΦΦΟΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΒΙΑ….. είναι η κοιτίδα και το λίκνο της …..

Image

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο Jeffrey M. Hovenier συναντά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου.Ο πρέσβης είπε ότι ζήτησε κι αυτός την αναβολή 1 μήνα. Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti δεν είναι παρά μια μαριονέτα της Δύσης και χρησιμοποιείται για να ασκήσει πίεση στο Βελιγράδι, ειδικότερα, για να υποστηρίξει τις αντιρωσικές κυρώσεις», είπε την Κυριακή, ο επικεφαλής της σερβικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια Μίλοβαν Ντρέκουν.. Και μόλις πριν από πέντε ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επισκέφθηκε το Κοσσυφοπέδιο, εκφράζοντας την ένθερμη υποστήριξή του σε όλα τα σχέδια και τις πρωτοβουλίες του Κοσσυφοπεδίου».

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ…ΕΕ ΝΑΤΟ παραβίασαν το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ που προβλέπει ότι το Κοσσυφοπέδιο παραμένει μια αυτόνομη επαρχία της Σερβίας.

dimpenews.com