Το Υπ. Άμυνας Αζερμπαϊτζάν λέει ότι πήρε τον έλεγχο στρατηγικού υψώματος στο Αρτσάχ, που ήταν υπό τον έλεγχο Ρώσων ειρηνευτικών δυνάμεων. Οι Αζέροι κάνουν το σήμα των Γκρίζων Λύκων! ΒΙΝΤΕΟ

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αναφέρει ότι πήρε τον έλεγχο ενός από τα στρατηγικά υψώματα στο έδαφος του Αρτσάχ, το οποίο προηγουμένως βρισκόταν υπό τον έλεγχο Ρώσων ειρηνευτικών δυνάμεων. Οι κατακτητές του Αζερμπαϊτζάν δεν διστάζουν να δείξουν στην κάμερα το σήμα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι».

Μονάδες Καταδρομών του Αζερμπαϊτζάν στο όρος Buzdukh και στα γύρω υψώματα κατέλαβαν θέσεις από τις αρμενικές δυνάμεις (NKR) και τους Ρώσους Ειρηνευτές.

Ρώσοι στρατιώτες προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το συμβάν έλαβε χώρα πριν από 3 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια από τις αρμενορωσικές θέσεις που καταλήφθηκαν από μονάδες Καταδρομών του Αζερμπαϊτζάν πριν από 3 ημέρες στην περιοχή Καραμπάχ. Οι Αζέροι ισχυρίζονται ότι σε αυτή τη θέση ήταν από κοινού Αρμένιοι και Ρώσοι.

Τις τελευταίες μέρες υπήρξε παραβίαση της εκεχειρίας εκ μέρους Αζέρων και διαδραματίστηκαν σφοδρές μάχες στη γραμμή επαφής με νεκρούς και τραυματίες εκατέρωθεν.

Ο Στρατός Άμυνας του Αρτσάχ επιβεβαίωσε ότι στις 3 Αυγούστου, στις 09:00, μονάδες του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν την εκεχειρία χρησιμοποιώντας εκτοξευτές χειροβομβίδων και UAV σε θέσεις του Στρατού Άμυνας, τραυματίζοντας επτά στρατιωτικούς, έξι από τους οποίους δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ οι άλλοι τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Υπήρξαν σφοδρές μάχες κοντά στον διάδρομο Berdzor σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Nairi Hoghikyan.

Ο Hoghikyan αναφέρει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησαν να τοποθετηθούν δίπλα στον κεντρικό δρόμο που συνδέει την Αρμενία με την Αρτσάχ πλησιάζοντας το χωριό Yegtsahogh.

Ο υπουργός Υγείας της Αρτσάχ, Mikayel Hayriyan, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν 19 τραυματίες, 2 νεκροί στις τάξεις των Αρμενίων.

Οι 4 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν, τέσσερις στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκαν κατά τη σημερινή εισβολή στο Αρτσάχ.

Ένας από τους τέσσερις νεκρούς στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν ήταν υψηλόβαθμος. Μετά κι από διεθνή διαμεσολάβηση η κατάσταση καταλάγιασε.

«Το βράδυ της 5ης προς 6η Αυγούστου και στις 9 το πρωί, παρά την ένταση, η επιχειρησιακή κατάσταση στη γραμμή επαφής ήταν σχετικά σταθερή. “-Υπουργείο ‘Αμυνας του Αρτσάχ

Βίντεο από πηγές από το Αζερμπαϊτζάν δείχνει πώς στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν κρεμούν ένα κρανίο ενός Αρμένιου, που πιθανολογείται ότι έχει ληφθεί από ένα νεκροταφείο, στο πίσω μέρος ενός φορτηγού

Υπό τη σιωπηλή έγκριση της διεθνούς κοινότητας, οι κατακτητές συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου σε προγονικές αρμενικές εστίες.

dimpenews.com