Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Ο Ουκρανικός στρατός βομβάρδισε τον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορίζια. Κίνδυνος ανθρωπιστικής καταστροφής! Σταμάτησε αντιδραστήρας. Ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ σημαίνει συναγερμό! Ουκρανία και Δύση καταγγέλουν τη Ρωσία ότι έπληξε το εργοστάσιο που είναι υπό έλεγχο Ρωσίας!

Ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye δύο φορές αναφέρει το RIA Novosti επικαλούμενο το ρώσικο Υπουργείο Άμυνας.

Kατά την προσφιλή τους μέθοδο προπαγάνδας Ουκρανοί και Δυτικοί κατηγορούν τη Ρωσία ότι το βομβάρδισε με τη μόνη διαφορά ότι ο πυρηνικός σταθμός είναι υπό τον έλεγχο των Ρώσων.

Την Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν το έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye στο Energodar, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανθρωπιστική καταστροφή. Η ουκρανική πλευρά εκτόξευσε 20 βλήματα με διαμέτρημα 152 χιλιοστών και ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, μέρος του εξοπλισμού της τρίτης μονάδας ισχύος απενεργοποιήθηκε, η ισχύς έπεσε στην τέταρτη μονάδα ισχύος του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya. Η τροφοδοσία νερού και η παροχή ρεύματος στην πόλη χάθηκαν εν μέρει, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Energodar, Ουκρανοί μαχητές την Παρασκευή πραγματοποίησαν δύο φορές νέο βομβαρδισμό του εδάφους του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya, οι οβίδες έπληξαν τη βιομηχανική περιοχή του σταθμού.


Ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, είπε στο RIA Novosti ότι βομβαρδίζοντας τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye, Ουκρανοί μαχητές ήθελαν να διαταράξουν το σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα και να προκαλέσουν μια ανθρωπογενή καταστροφή.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 20 βλήματα διαμετρήματος 152 mm εκτοξεύτηκαν από ουκρανικά στρατεύματα στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye στο Energodar, αυτό το χτύπημα πυροβολικού θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη πυρκαγιά και ατύχημα με ραδιενέργεια.
Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, μέρος του εξοπλισμού της τρίτης μονάδας ισχύος απενεργοποιήθηκε, η ισχύς στην τέταρτη μονάδα ισχύος του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya έπεσε, η παροχή νερού και η παροχή ρεύματος στην πόλη χάθηκαν εν μέρει, η ρωσική ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye στο Energodar, ξέσπασε φωτιά στον αγωγό υδρογόνου, ο οποίος κατασβέστηκε γρήγορα από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Διευκρινίζεται ότι ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε από μία από τις μονάδες της 45ης ταξιαρχίας πυροβολικού του ουκρανικού στρατού από θέσεις βολής κοντά στο χωριό Marganets στην απέναντι όχθη της δεξαμενής Kremenchug, που ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό.

Οι αρχές του Ζαπορόζια κατηγόρησαν το Κίεβο ότι προσπάθησε να προκαλέσει καταστροφή σε πυρηνικό εργοστάσιο
Στις 30 Ιουλίου 2022, μια ομάδα ξένων δημοσιογράφων έφτασε στο Orekhov, στην περιοχή Zaporozhye, στη θέση της 65ης Ombre των ουκρανικών στρατευμάτων για να βιντεοσκοπήσει τα γεγονότα της φερόμενης αδιάκριτης χρήσης του πυροβολικού από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής. του Διατμηματικού Αρχηγείου Συντονισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Ανθρωπιστική Αντίδραση – Επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατηγός – Συνταγματάρχης Mikhail Mizintsev.

Η ουκρανική εταιρεία ατομικής ενέργειας κατήγγειλε έναν ρωσικό βομβαρδισμό που «προκάλεσε σοβαρή ζημιά» στο εργοστάσιο και προκάλεσε «σοβαρό κίνδυνο» για την ασφάλειά του. Μόνο που το εργοστάσιο ελέγχεται από Ρώσους σημαντική λεπτομέρεια. Αυτό είναι θέατρο παραλόγου οι Ρώσοι δήθεν αυτοπυροβολούνται διαρκώς…
Ένας από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia στην Ουκρανία, υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, έχει σταματήσει, ανακοίνωσε το Σάββατο η ουκρανική εταιρεία ατομικής ενέργειας.

«Μετά την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ενεργοποιήθηκε το σύστημα προστασίας έκτακτης ανάγκης σε έναν από τους τρεις αντιδραστήρες που λειτουργούσαν, ο οποίος έσβησε», ανακοίνωσε η Energoatom σε μήνυμα στο Telegram.
Σύμφωνα με αυτή την πηγή, οι βομβαρδισμοί «προκάλεσαν σοβαρές ζημιές» σε σταθμό που περιείχε άζωτο και οξυγόνο και σε ένα «βοηθητικό κτίριο». «Υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι διαρροής υδρογόνου και ραδιενεργών ουσιών και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι επίσης υψηλός», είπε.

«Ο βομβαρδισμός (…) έχει προκαλέσει σοβαρό κίνδυνο για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου», συνέχισε η Energoatom, υποδεικνύοντας ωστόσο ότι συνεχίζει να παράγει ηλεκτρική ενέργεια και ότι το ουκρανικό προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται εκεί.Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν την Παρασκευή τις ρωσικές δυνάμεις ότι πραγματοποίησαν τρία χτυπήματα κοντά σε έναν αντιδραστήρα στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Zaporizhia στο νότο, αν και η Μόσχα ελέγχει αυτή την περιοχή από την έναρξη της επιχείρησης… μόνο για φερέφωνα αυτή η φθηνή προπαγάνδα.

Ο ρωσικός στρατός από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται στην αρχή αυτών των χτυπημάτων, τα οποία προκάλεσαν πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε.

Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Ραφαέλ Γκρόσι, χαρακτήρισε απαράδεκτο τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού του Ζαπορόζιε. «Ανησυχώ εξαιρετικά για τον χθεσινό βομβαρδισμό του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης», είπε.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι έκανε μια δήλωση.

Ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού του Zaporozhye «υπογραμμίζει τον πολύ πραγματικό κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής», δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA)‼️

“Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για τον χθεσινό βομβαρδισμό του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης, που αναδεικνύει τον πολύ ρεαλιστικό κίνδυνο μίας πυρηνικής καταστροφής η οποία μπορεί να απειλήσει την δημόσια υγεία και το περιβάλλον στην Ουκρανία και (περιοχές) πέραν αυτής”, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής της IAEA Ραφαέλ Γκρόσι.

Ο Γκρόσι καλεί όλες τις πλευρές στην ουκρανική σύρραξη να επιδείξουν την “ύψιστη αυτοσυγκράτηση” στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού.

Την Παρασκευή, 5 Αυγούστου, το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πυροβόλησε κατά του εδάφους του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye στο Energodar τρεις φορές την ημέρα. Εκτοξεύτηκαν 20 βλήματα διαμετρήματος 152 mm. Ως αποτέλεσμα, ξέσπασε φωτιά στον αγωγό ύδρευσης, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Τόνισε ότι ο βομβαρδισμός πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής είναι απαράδεκτος και πρέπει να αποτραπεί με κάθε κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό για βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού, αν και ο πυρηνικός σταθμός στο Energodar βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

Στις 21 Ιουλίου, η Ρωσία είχε ήδη κατηγορήσει τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν με drone στο έδαφος αυτού του πυρηνικού σταθμού, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη.

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΝΕΡΩΝ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ .. άλλο η κόκα….άλλο η ραδιενέργεια….

dimpenews.com