Απόπειρα δολοφονίας Σαλμάν Ρουσντί! Αν και οι 2, θύτης και θύμα για διαφορετικούς λόγους έπρεπε να κρύβονται, δεν έπαιρναν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. Οι Σατανικοί στίχοι μετά από αυτό θα γίνουν…. ”ευαγγέλιο”. Η φετβά εκδόθηκε 10 σχεδόν χρόνια πριν τη γέννηση του δράστη!!! Επικηρυγμένος ο συγγραφέας. Φονταμενταλιστικό Συμβόλαιο θανάτου ανοιχτής ημερομηνίας..

Απόπειρα δολοφονίας Σαλμάν Ρουσντί! Αν και οι 2, θύτης και θύμα για διαφορετικούς λόγους έπρεπε να κρύβονται ωστόσο δεν έπαιρναν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.Οι Σατανικοί στίχοι μετά από αυτό θα γίνουν…. ”ευαγγέλιο”. Η φετβά εκδόθηκε σχεδόν 10 χρόνια πριν τη γέννηση του δράστη!!! Επικηρυγμένος ο συγγραφέας. Φονταμενταλιστικό Συμβόλαιο θανάτου ανοιχτής ημερομηνίας..

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Βρετανού συγγραφέα Salman Rushdie την Παρασκευή στο Ινστιτούτο Chautauqua στη Νέα Υόρκη, όπου ο μυθιστοριογράφος επρόκειτο να εκφωνήσει μια ομιλία. Τον μαχαίρωσε …..Ο δράστης συνελήφθη.
Ο Βρετανός συγγραφέας Salman Rushdie, ο οποίος ζει υπό την προστασία της αστυνομίας από τη φετβά που εκδόθηκε το 1988 για το μυθιστόρημά του The Satanic Verses, έπεσε θύμα επίθεσης την Παρασκευή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, αναφέρει το AP. Υπό ποιά προστασία ποιας αστυνομίας τελεί άτομο που δίνεται βορά στον εν δυνάμει δολοφόνο του μπροστά σε εκατοντάδες θεατές και σε δημόσιο βήμα;;;

To θύμα τοποθετήθηκε τοποθετήθηκε υπό μηχανική υποστήριξη αφότου δέχθηκε πολλαπλές μαχαιρές στο λαιμό και την κοιλιά στο Chautauqua την Παρασκευή στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης (Ηνωμένες Πολιτείες). «Ο Σαλμάν πιθανότατα θα χάσει ένα μάτι· τα νεύρα στο χέρι του κόπηκαν και μαχαιρώθηκε στο συκώτι», είπε ο ατζέντης του, Άντριου Γουάλι, στους New York Times το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του AP, ένας άνδρας εμφανίστηκε ξαφνικά στη σκηνή για να επιτεθεί στον Salman Rushdie με ένα στιλέτο. Ο νεαρός είναι 24 ετών από το Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία.

Ο συγγραφέας νοσηλεύεται και χειρουργήθηκε
Το βράδυ, ο ατζέντης του Andrew Wylie είπε στο Reuters ότι υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Η απόπειρα διαδραματίστηκε στο Ινστιτούτο Chautauqua, στο βορρά της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, όπου ο μυθιστοριογράφος επρόκειτο να εκφωνήσει μια ομιλία. Το αμφιθέατρο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας. Εικόνες βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν θεατές από το αμφιθέατρο να σπεύδουν στη σκηνή για να βοηθήσουν κάποιον που φαίνεται στο έδαφος, περικυκλωμένος από πολλά άτομα.

Το Ινστιτούτο Chautauqua, ένα πολιτιστικό κέντρο, ανέφερε σε δήλωση ότι «συντονίζεται με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να ανταποκριθεί στο κοινό μετά τη σημερινή επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι».


Ο Salman Rushdie, γεννημένος το 1947 στη Βομβάη της Ινδίας, δύο μήνες πριν από την ανεξαρτησία του από τη Βρετανική Αυτοκρατορία, προκάλεσε σκάνδαλο με τη δημοσίευση των Σατανικών Στίχων, που είχαν πυρπολήσει τον μουσουλμανικό κόσμο και οδήγησε το 1989 σε μια «φετφά» που απαιτούσε τη δολοφονία του.
Αναγκασμένος από τότε να ζει κρυμμένος και υπό την προστασία της αστυνομίας, πηγαίνοντας από κρύπτη σε κρύπτη.
Ο εντεταλμένος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Eugene Staniszewski αποκάλυψε ότι ο φερόμενος ως δράστης ονομαζόταν Hadi Matar και ήταν 24 ετών. Με καταγωγή από τη γειτονική πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, είχε, όπως όλοι οι παρευρισκόμενοι θεατές την Παρασκευή, αγοράσει ένα εισιτήριο για να παρακολουθήσει τη διάλεξη του Σαλμάν Ρούσντι. Οι γονείς του 24χρονου υπόπτου κατάγονται από το χωριό Yaroun, στο νότιο Λίβανο, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του χωριού στην L’Orient-Le Jour.
Προς το παρόν, οι ανακριτές δεν έχουν ανακοινώσει τους επίσημους λόγους της επίθεσης. Όμως, στο προφίλ του στο Facebook – τον ​​οποίο συμβουλεύτηκαν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προτού ανασταλεί από την πλατφόρμα – ο Hadi Matar φαινόταν να δείχνει την υποστήριξή του στο ιρανικό καθεστώς και στη λιβανική Χεζμπολάχ. Ο «Αγιατολάχ Χομεϊνί», ο ιδρυτής του καθεστώτος καταδίκασε τον συγγραφέα σε θάνατο το 1989 μέσω μιας φετβά για «βλασφημία» κατά του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ στο μυθιστόρημά του Οι Σατανικοί Στίχοι.

Παρατηρήσεις…

οι Σατανικοί στίχοι μετά από αυτό θα γίνουν…”ευαγγέλιο” με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο κουλτούρας και μηνύματος.

Επί σειρά ετών ο συγγραφέας ζει υπό αστυνομική προστασία και φυγαδεύεται από κρυψώνα σε κρυψώνα. Πως ένα τέτοιο πρόσωπο εμφανίζεται δημόσια σε πολυπληθείς εκδηλώσεις μ΄ελλιπή μέτρα προστασίας σχεδόν ανύπαρκτα ο καθένας είχε πρόσβαση στη σκηνή;

O νεαρός ριζοσπαστικοποιημένος δράστης απέκτησε κανονικά πρόσβαση στο ακροατήριο ενώ δεν έκρυβε το φονταμενταλιστικό του ιδεώδες ούτε στα κοινωνικά δίκτυα (έβαζε «Φιγούρες του ιρανικού καθεστώτος» όπως τον «Αγιατολάχ Χομεϊνί», ιδρυτή του καθεστώτος που καταδίκασε τον συγγραφέα σε θάνατο το 1989 μέσω φετβά) ούτε στην καθημερινή του ζωή καθώς κυκλοφορούσε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης που έφερε τα στοιχεία σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, Hassan Mughniyah. Μια «εύγλωττη επιλογή για όσους γνωρίζουν τον σιιτικό ισλαμισμό και τη Χεζμπολάχ», εξηγεί ο Ισλαμολόγος ειδήμονας στο τζιχαντιστικό κίνημα Romain Caillet, ο Mughniyah ήταν το επώνυμο «ένας από τους μεγαλύτερους διοικητές της Χεζμπολάχ, που εξολοθρεύτηκε από το Ισραήλ με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών το 2008»: Imad Mughniyah. Ο άνδρας, ηλικίας 45 ετών όταν δολοφονήθηκε, κατηγορήθηκε για πολλές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, από επίθεση αυτοκτονίας στην αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό μέχρι την εκτέλεση του Γάλλου κοινωνιολόγου Michel Seurat.

Συμπέρασμα

έχουμε τον απόλυτο στόχο να δίνεται ουσιαστικά βορά από τις αρχές και τον εν δυνάμει ένοχο όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά να κατορθώνει να φθάσει ανενόχλητος δίπλα του ενώ είχε ριζοσπαστική δράση στο διαδίκτυο και κατείχε δίπλωμα οδήγησης με στοιχεία που παρέπεμπαν στη Χεζμπολά.

Αν και οι 2 θύτης και θύμα για διαφορετικούς λόγους έπρεπε να κρύβονται ωστόσο δεν έπαιρναν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. Κάποιος που είναι τρομοκράτης δεν δηλώνει υποστηρικτής τρομοκρατικών δικτύων στο διαδίκτυο και όποιος τελεί υπό προστασία της αστυνομίας και διαμένει σε κρησφύγετο δεν κάνει δημόσιες εμφανίσεις και μάλιστα μ΄ ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Η ενέργεια του Hadi Matar χαιρετίστηκε από την κύρια ιρανική υπερσυντηρητική εφημερίδα, Kayhan. «Μπράβο σε αυτόν τον θαρραλέο και συνειδητοποιημένο άνθρωπο που επιτέθηκε στον αποστάτη και τον μοχθηρό Σαλμάν Ρούσντι, γράφει η εφημερίδα. Ας φιλήσουμε το χέρι αυτού που έσκισε το λαιμό του εχθρού του Θεού με το μαχαίρι.”Σεχταριστικό μίσος. Παράνοια στην παραφροσύνη…Αδιανόητες διατυπώσεις για το Ιράν που είναι στο μάτι του κυκλώνα…

όλα πάντως πήγαν καλά για το αμερικάνικο αφήγημα….τέλος καλό για τις αμερικάνικες υποθέσεις και συμφέροντα όλα καλά….λοιδωρείται σε μια κρίσιμη στιγμή ως και η Ρωσία ως σύμμαχος του Ιράν ….τους βγήκε….

Η φετβά εκδόθηκε πριν γεννηθεί ο εν δυνάμει δολοφόνος. Εκδόθηκε σχεδόν 10 χρόνια πριν την γέννηση του.. τρελά πράγματα.. ακατανόητα…Γεννήθηκε για να υλοποιήσει την φετβά;

Η υπόθεση όντως θυμίζει την πολύνεκρη τρομοκρατική στο γαλλικό Charlie Hebdo στο Παρίσι γιατί έθιξε τον Μωάμεθ…

H Δύση άλλη μήτρα της απόλυτης λογοκρισίας δια πολλών μηχανισμών ξεπλένεται και φαντάζει ως δημοκρατία μέσα από κάτι τέτοια τυφλά χτυπήματα…

Το Ιράν δεν απέσυρε ποτέ αυτή την φετβά που εκδόθηκε πριν 30 χρόνια.. Επικήρυξη θανάτου…Φονταμενταλιστικό Συμβόλαιο θανάτου….

dimpenews.com