Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την Ταιβάν. Κίεβο έγινε η Ταιπέι. Παρέλαση Αμερικανών αξιωματούχων. 5μελής αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών κι μελών του Κογκρέσου πήγε σήμερα στην Ταϊβάν. Που πήγε η Κίνα; οι κόκκινες γραμμές έγιναν κόκκινο χαλί;

Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την Ταιβάν. Κίεβο έγινε η Ταϊπέι. Παρέλαση Αμερικανών αξιωματούχων. Υψηλόβαθμη 5μελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από Αμερικανούς Γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου επισκέπτεται σήμερα Κυριακή την Ταϊβάν 12 ημέρες μετά την εισβολή της Πελόζι. Κι όλοι αναρωτιούνται που πήγε η Κίνα;;; oι κόκκινες γραμμές έγιναν κόκκινο χαλί;;

Η πτήση της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ προσγειώθηκε στην Ταϊπέι στις 18:53 τοπική ώρα.Η αντιπροσωπεία αποτελείται από 1 γερουσιαστή των ΗΠΑ και 4 μέλη του Κογκρέσου.
Αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών και μελών του Κογκρέσου επισκέπτεται την Ταϊβάν μόλις 12 ημέρες μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι που εξόργισε την Κίνα. Η Κίνα απάντησε στην επίσκεψη της Πελόζι στέλνοντας πυραύλους, πολεμικά πλοία και πολεμικά αεροσκάφη στις θάλασσες και στον αέρα γύρω από την Ταϊβάν. Επικεφαλής της πενταμελούς αντιπροσωπείας είναι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Ed Markey και θα βρίσκεται στην Ταϊβάν την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Η πενταμελής αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Ed Markey από τη Μασαχουσέτη, θα συναντήσει ανώτερους ηγέτες για να συζητήσουν τις σχέσεις ΗΠΑ-Ταϊβάν, την περιφερειακή ασφάλεια, το εμπόριο, τις επενδύσεις και άλλα θέματα, δήλωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο στην Ταϊβάν. Το ινστιτούτο εκπροσωπεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία δεν έχει επίσημους δεσμούς με την Ταϊβάν.

Η Κίνα, η οποία διεκδικεί την αυτοδιοικούμενη Ταϊβάν ως έδαφός της, απάντησε στον Αύγουστο του Πελόζι. 2 επίσκεψη στέλνοντας πυραύλους, πολεμικά πλοία και πολεμικά αεροπλάνα στις θάλασσες και τους ουρανούς γύρω από την Ταϊβάν για αρκετές ημέρες μετά. Η κινεζική κυβέρνηση αντιτίθεται στην επίσημη επαφή της Ταϊβάν με ξένες κυβερνήσεις, ιδιαίτερα με έναν υψηλόβαθμο ηγέτη του Κογκρέσου όπως ο Πελόζι.

Ένας ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ταϊβάν έδειξε βίντεο ενός κυβερνητικού αεροσκάφους των ΗΠΑ να προσγειώνεται περίπου στις 7 το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο Songshan στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν. Αν και δεν επιβεβαιώθηκε ποιος επέβαινε στο πλοίο, το Αμερικανικό Ινστιτούτο εξέδωσε μια σύντομη δήλωση αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι η αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στην Ταϊβάν την Κυριακή και τη Δευτέρα στο πλαίσιο ενός ταξιδιού στην Ασία.
Τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας είναι ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Aumua Amata Coleman Radewagen, εκπρόσωπος από την Αμερικανική Σαμόα, και τα μέλη της Δημοκρατικής Βουλής, John Garamendi και Alan Lowenthal από την Καλιφόρνια και Don Beyer από τη Βιρτζίνια.

Κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη διασχίζουν καθημερινά το μέσο του Στενού της Ταϊβάν, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων, με τουλάχιστον 10 να το κάνουν την Κυριακή, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.

Τα 10 μαχητικά αεροσκάφη ήταν μεταξύ 22 κινεζικών στρατιωτικών αεροσκαφών και έξι πλοίων του πολεμικού ναυτικού που εντοπίστηκαν στην περιοχή γύρω από την Ταϊβάν μέχρι τις 5 το απόγευμα της Κυριακής, ανέφερε το υπουργείο στον λογαριασμό του στο Twitter.

dimpenews.com