Το Μάλι ζητά σύγκλιση Ασφαλείας ΟΗΕ για να εκθέσει τις κατηγορίες του κατά Γαλλίας ότι παρέχει όπλα και πληροφορίες στους ισλαμιστές τρομοκράτες! Έφυγε κι ο τελευταίος Γάλλος στρατιώτης από Μάλι! Το Μάλι περνάει υπό επιρροή Μόσχας.

Το Μάλι απευθύνεται στον ΟΗΕ και κατηγορεί τη Γαλλία ότι παρέχει πληροφορίες και όπλα σε τρομοκράτες ισλαμιστές.
Η αναμέτρηση μεταξύ του Μάλι και της Γαλλίας συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη, στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών. Το Μπαμάκο δέσμευσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διαδικασία, ισχυριζόμενο ότι έχει αποδείξεις υποστήριξης από το Παρίσι σε τρομοκρατικές ομάδες του Μάλι.

Η επόμενη μάχη στον διπλωματικό πόλεμο μεταξύ Γαλλίας και Μαλί θα δοθεί στη Νέα Υόρκη; Ο υπουργός Εξωτερικών του Μάλι, Abdoulaye Diop, έγραψε στις 16 Αυγούστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζητώντας έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στη χώρα του. Στην επιστολή του, ο επικεφαλής της διπλωματίας πολλαπλασιάζει τις κατηγορίες κατά της Γαλλίας και των στρατιωτών της – ο τελευταίος από τους οποίους έφυγε επίσημα από το έδαφος του Μάλι στις 15 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Μπαμάκο καταγγέλλει για άλλη μια φορά αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εναέριου χώρου του Μάλι από τη Γαλλία. Η κυβέρνηση του μεταβατικού προέδρου Assimi Goïta είχε αναφέρει στο παρελθόν παρόμοιες εισβολές τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ενώ το Παρίσι είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς. Ο Abdoulaye Diop επιβεβαιώνει στην επιστολή του ότι έχει στοιχεία και ότι είναι έτοιμος να τα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Le #Mali a saisi le Conseil de sécurité de l’#ONU, affirmant détenir des preuves d’un soutien de la #France aux groupes terroristes. (Jeune #Afrique)

Η Γαλλία φαίνεται ότι ευνόησε την ισλαμιστική τρομοκρατία στο Μαλί προς νομιμοποίηση της στρατιωτικής της παρουσίας στην περιοχή. Οι τρομοκράτες εγκαθίδρυσαν φρικτές μεθόδους επιθέσεων καμικάζι απαγωγές σε ξενοδοχεία ακρωτηριασμούς κλπ

Το Μάλι περνάει υπό επιρροή Μόσχας.” Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στις νόμιμες αρχές του Μάλι πολύπλευρη βοήθεια για την καταπολέμηση τρομοκρατών όλων των πεποιθήσεων που εμποδίζουν από καιρό την κανονική ζωή σε αυτήν την αφρικανική χώρα, με την οποία η Ρωσία διατηρεί παραδοσιακά φιλικές σχέσεις΄’ αναφέρει η Ρωσία που πρόσφατα έστειλε μαχητικά στο Μάλι.

Οι συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αρχών, ενόπλων δυνάμεων, αστυνομίας και απλώς πολιτών στο Μάλι 🇲🇱 προκαλούν μεγάλη ανησυχία στη Μόσχα.
Οι τελευταίες επιθέσεις αυτού του τύπου, που σημειώθηκαν στις αρχές Αυγούστου κοντά στα τρία σύνορα μεταξύ του Μάλι, του Νίγηρα και της Μπουρκίνα Φάσο, στοίχισαν επισήμως τη ζωή σε 42 κατοίκους του Μάλι. Άλλα είκοσι δύο άτομα τραυματίστηκαν. Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στο Μάλι ως απάντηση σε αυτή την κατάσταση.

Μέσα Μαίου ο ΥΠΕΞ Μαλί ήταν στη Μόσχα. Ενώ ο διευθύνων του Μαλί αναφέρει στις 10 Αυγούστου

Είχα τηλεφωνική συνομιλία με Πρόεδρο Πούτιν. Αναφέραμε την υποστήριξη της Ρωσίας στην πολιτική μετάβαση στο Μάλι και χαιρέτισα την ποιότητα της εταιρικής μας σχέσης σεβόμενης της κυριαρχίας του Μάλι και τις φιλοδοξίες του λαού του..”

dimpenews.com