Γ’ Παγκόσμιος! Βρετανός βουλευτής Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Βουλής Κοινοτήτων: Το ΝΑΤΟ θα ενεργοποιήσει το άρθρο 5 και θα συγκρουστεί με Ρωσία αν αυτή χτυπήσει το πυρηνικό του Ζαπορίζια!

”Aς το ξεκαθαρίσουμε τώρα. Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία αν αυτή χτυπήσει το ZNPP πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια” δηλώνει Βρετανός Κοινοβουλευτικός σχολιάζοντας άρθρο των Times.«Οποιαδήποτε σκόπιμη ζημιά στον ουκρανικό πυρηνικό αντιδραστήρα με πιθανή έκλυση ραδιενέργειας θα ήταν παραβίαση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ», έγραψε ο Tobias Ellwood Βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου κι Πρόεδρος της Επίλεκτης Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων!

Η Μεγάλη Βρετανία λέει ότι αντιμετωπίζοντας τον ευρωπαϊκό πυρηνικό κίνδυνο, μπορεί να γίνει επίκληση του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ. Το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia πρέπει να θεωρείται ως έναυσμα για το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ.

Ο Tobias Ellwood, Πρόεδρος της Επίλεκτης Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων, ζήτησε μια τέτοια καταστροφή να θεωρηθεί επίθεση σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στο Twitter και να γίνει επίκληση του σχετικού άρθρου.
Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, μια επίθεση σε ένα από τα μέλη του ΝΑΤΟ θα θεωρείται επίθεση σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ.

Βέβαια αυτή που βομβαρδίζει το Ζαπορίζια που είναι υπό ρώσικο έλεγχο είναι η Ουκρανία μ΄εντολή Δυτικών. Οπότε αυτοί επιλέγουν την ολοκληρωτική σύγκρουση μέσω προβοκάτσιας. Στήνουν το γεγονός και το χρησιμοποιούν εις βάρος της Ρωσίας για να έχουν το ηθικό και νομιμοφανές δικαίωμα εμπλοκής.
dimpenews.com