Η Daria Dugina κόρη του Ντάγκιν που δολοφονήθηκε από τρομοκράτες δυτικών συμφερόντων ήταν η επονομαζόμενη Πλατώνοβα αφού ως υπ. Διδάκτωρ Φιλοσοφίας είχε ”ψύχωση” με τον Πλάτωνα και Νεοπλατωνισμό. Η ”υπαρξιακή πολιτική” !

Η Daria Dugina, που δολοφονήθηκε από δυτικών συμφερόντων πράκτορες τρομοκράτες σε προάστιο της Μόσχας ήταν πολιτικός παρατηρητής του Mouvement International Eurasien, που διευθυνόταν από τον πατέρα της Alexander Dugin. Ήταν υποψήφια για να λάβει Διδακτορικό στη Φιλοσοφία. ένας από τους αρχικούς τομείς της έρευνάς της ήταν η επιρροή του Έλληνα Φιλοσόφου Πλάτωνα στον αρχαίο κόσμο και γενικότερα γι αυτό και την αποκαλούσαν Πλατώνοβα-Platonova! είχε ”ψύχωση” με τον Πλάτωνα και Νεοπλατωνισμό.

Από τελευταία συνέντευξή της…

Daria Dougin: Αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, με πτυχίο στην ιστορία της φιλοσοφίας. Η έρευνά μου επικεντρώθηκε κυρίως στην πολιτική φιλοσοφία του όψιμου νεοπλατωνισμού, ένα θέμα ατελείωτου ενδιαφέροντος. Η κύρια γραμμή σκέψης στην πολιτική φιλοσοφία των όψιμων νεοπλατωνικών είναι η ανάπτυξη της ιδέας μιας ομολογίας ψυχής και κατάστασης και της ύπαρξης παρόμοιας τριπλής τάξης και στα δύο. Ακριβώς όπως υπάρχουν τρεις βάσεις στην ψυχή, έτσι και στο κράτος (και οι πλατωνικοί περιγράφουν το ινδοευρωπαϊκό μοντέλο, που αργότερα θεωρήθηκε τέλεια στα έργα του Dumezil) υπάρχουν επίσης τρεις τομείς – αυτό το μοντέλο εκδηλώνεται στην Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα .

Η υπαρξιακή και ψυχική κατανόηση της πολιτικής στην πραγματικότητα έχει χαθεί με πολλούς τρόπους σήμερα, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την πολιτική μόνο ως τεχνική, αλλά ο πλατωνισμός αποκαλύπτει μια βαθιά σύνδεση μεταξύ πολιτικών και ψυχικών διεργασιών. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη σήμερα να αποκατασταθεί μια τέτοια συνολική θεώρηση των πολιτικών διεργασιών, δηλαδή να εξεταστεί η «υπαρξιακή πολιτική».

dimpenews.com