Ο Πούτιν και το Ισραήλ! (από ειδήμονα του ρωσο-εβραϊκού)


.

Από την έναρξη των εχθροπραξιών, περισσότεροι από 31.000 νέοι επαναπατρισθέντες έχουν φθάσει στο κράτος του Ισραήλ από τη Ρωσία και την Ουκρανία, που είναι τρεις φορές περισσότεροι από την ίδια περίοδο του 2019 και περισσότεροι από πέρυσι από όλες τις χώρες του κόσμου. Σημειώνεται ότι το ποσοστό επαναπατρισμού από τη Ρωσία είναι υψηλότερο από ό,τι από την Ουκρανία, αν και στους Εβραίους από αυτή τη χώρα προσφέρονται ειδικοί όροι. Eιδήμονας στα διεθνή για την ΕΕ, ο δημοσιογράφος Λεβ Βερσίνιν παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη γνώστης απόλυτος κι εκ των έσω του ρωσοεβραικού ζητήματος δίνει εντυπωσιακές πληροφορίες και προβαίνει σε αποκαλύψεις όπως αυτή. Η Ρωσία επέστρεψε 43 αιχμάλωτους μαχητές στο Ισραήλ μέσω των Εμιράτων. Είναι γνωστό ότι περισσότεροι από 20 μισθοφόροι σκοτώθηκαν εκεί. Σκιαγραφεί τη σχέση Πούτιν Ισραήλ, αναλύει την πολιτική πραγματικότητα εντός Ισραήλ αλλά και σε σχέση με ουκρανικό. Απαντά στο ερώτημα αν το Ισραήλ έχει μέλλον ως κρατική οντότητα ή δύναται να εξαφανιστεί.

Όσο για τις ρωσο-ισραηλινές σχέσεις εκτιμά ότι η υφιστάμενη κρίση οφείλεται περισσότερο σε κακούς χειρισμούς κυρίως από μέρους του Ισραήλ δεν είναι δομικής υφής που δύναται να ξεπεραστούν μόλις επανέλθει στην εξουσία ο Νετανιάχου (Μπίμπι)..Για το μεγάλο πουλέν της ρωσοεβραικής πολιτικής σκηνής τον Avigdor Liberman,αρχηγό του κόμματος Yisrael Beytenu λέει ότι το εκτόπισμα του τώρα έχει συρρικνωθεί.

”Λίγα πράγματα είναι πιο ρευστά από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο. Το πολιτικό σύστημα του κράτους είναι αρκετά αρχαϊκό, οι κυβερνήσεις είναι εξαιρετικά ασταθείς…” λέει περιγράφοντας το πολιτικό σύστημα αλλά και την θέληση των ΗΠΑ να το έχουν υπό την υποταγή τους. Ενώ τονίζει ότι ιδιαίτερα οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ “‘ προσπαθούσαν να μετατρέψουν το Ισραήλ σε μαριονέτα”.

Πολιτική αστάθεια

”Και τώρα ο νέος ισραηλινός συνασπισμός καταρρέει μπροστά στα μάτια μας. Ο Yair Lapid, ο σημερινός πρωθυπουργός του Ισραήλ, ενεργώντας προς τα συμφέροντα εκείνων που τον έκαναν πρωθυπουργό, γνωρίζει ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον και απολαμβάνει τη θέση του «χαλίφη για μια ώρα». Ο Μπένετ, ένα πιο έξυπνο και πραγματιστικό άτομο, αποσύρθηκε από την πολιτική για λίγο, συνειδητοποιώντας σε τι είχε μπει.

Πολλά τώρα, φυσικά, εξαρτώνται από τη μελλοντική ευθυγράμμιση στην Κνεσέτ. Μόλις χθες μίλησα με τους Ισραηλινούς συναδέλφους μου: το γεγονός ότι οι δυνάμεις που εκπροσωπεί ο Νετανιάχου θα κερδίσουν είναι κατανοητό. Το ερώτημα είναι αν θα πάρουν 60 ψήφους. Αν δεν γίνει αυτό, τότε η νέα κυβέρνηση θα είναι ασταθής και είναι πιθανές νέες εκλογές.”

ουκρανικόφιλοναζισμός

Οι λεγόμενοι πατριώτες της Ουκρανίας διαδραματίζουν έναν συγκεκριμένο αρνητικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας νέας aliyah (το «aliyah» ήταν αρχικά μια εβραϊκή λέξη που υποδηλώνει την επιστροφή των Εβραίων στους Αγίους Τόπους)… Το Ισραήλ, άλλωστε, είναι μια χώρα της οποίας ο λαός υπέφερε πολύ από τον ναζισμό. Οι Εβραίοι γνωρίζουν πολύ καλά τι είναι το Μπάμπι Γιαρ, (χιλιάδες Εβραίοι τουφεκίστηκαν από τους ναζί στη χαράδρα Μπάμπι Γιαρ, έξω από το Κίεβο, πριν από 80 χρόνια), τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ομάδες που σχηματίστηκαν από το Μπαντέρα, σήμερα στην Ουκρανία και στην Ευρώπη νομιμοποιούνται και ηρωοποιούνται. Κάποιοι, φυσικά, είναι έτοιμοι να τα ξεχάσουν όλα αυτά και να υποστηρίξουν τους ιδεολογικούς κληρονόμους του ναζισμού, αλλά γενικά, καθώς τα μυαλά που εξαπατούνται από την προπαγάνδα επανέρχονται στη θέση τους, τέτοια «πράγματα» στο Ισραήλ αρχίζουν να τα βαριούνται πολύ γρήγορα.”

Ο επαναπατρισμός ενός Εβραίου μπορεί ν’ απορριφθεί για θρησκευτικούς λόγους. Μηδενική θρησκευτική ανοχή. Αν γράψεις στα δικαιολογητικά ότι είσαι Εβραίος χριστιανός σου απαγορεύεται ο επαναπατρισμός. Αν είσαι Εβραίος αλλά χριστιανός σε υποχρεώνουν ν΄αρνηθείς εγγράφως το βάπτισμά σου για να μπεις στη χώρα δηλώνοντας άθεος ή αγνωστικιστής. Θρησκευτικές ελευθερίες ανύπαρκτες. Ο Εβραίος προς επαναπατρισμό δεν έχει επιλογή άλλου θρησκεύματος παρά να είναι Ιουδαιστής!!!

Το Κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να αρνηθεί τον επαναπατρισμό σε ένα άτομο που δικαιούται να επιστρέψει βάσει του Νόμου, αλλά είναι αρκετά ευανάγνωστο. Υπάρχουν προϋποθέσεις βάσει των οποίων αυτό είναι δυνατό: είτε ένα άτομο στη χώρα καταγωγής διέπραξε σοβαρό έγκλημα, είτε αρνήθηκε να συνδεθεί με την μοίρα του εβραϊκού λαού, είτε απέκτησε με δόλο την υπηκοότητα του Κράτους του Ισραήλ και μπορεί να στερηθεί της οποιαδήποτε στιγμή. Αν κάποιος σκότωσε, βιάσει, λήστευσε και το έκρυψε, δεν θα τον αφήσουν να μπει. Αν δεν το έκρυψε – θα το καταλάβουν και θα αποφασίσουν.

Με τον δεύτερο κανόνα, η κατάσταση έχει ως εξής: κατά την είσοδό του στο Ισραήλ, ένας δυνητικός επαναπατρισμένος συμπληρώνει τη στήλη σχετικά με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Μπορεί να γράψει ότι είναι άθεος ή αναποφάσιστος και να μπει ομαλά στη χώρα. Και μάλιστα όντας 100% Εβραίος στην καταγωγή, αλλά έχοντας γράψει ότι ομολογεί Χριστιανισμό, Ισλάμ, Βουδισμό ή παγανισμό, δεν θα μπει στο Ισραήλ. Την ίδια ώρα, όλη η οικογένειά του, κάτω από τις ίδιες συνθήκες, μπαίνει ομαλά. Δηλαδή, εάν ένα άτομο δεν είναι θρησκευόμενο – αυτό είναι ένα πράγμα, αλλά αν συνειδητά υιοθέτησε μια άλλη θρησκεία, τότε, όπως διατυπώνεται στο Νόμο, αρνήθηκε συνειδητά τη συσχέτιση με τη μοίρα του εβραϊκού λαού. Ταυτόχρονα, αν οι πρόγονοί του το εγκατέλειψαν για κάποιο λόγο και κάποτε βαφτίστηκε ο σημερινός επαναπατρισμένος, δεν είναι τρομακτικό. Γράψε «άθεος» ή «αναποφάσιστος», και όλα είναι εντάξει. Υποδεικνύοντας όμως διαφορετική θρησκεία στο ερωτηματολόγιο, τονίζεις ότι δεν θεωρείς τον εαυτό σου Εβραίο.

Σχέσεις Πούτιν-Ισραήλ

— Τι πιστεύετε για το πιθανό κλείσιμο του Εβραϊκού Πρακτορείου «Σόχνουτ» στη Μόσχα;

  • Αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά το δύσκολο παιχνίδι της Ουκρανίας, στο οποίο, μετά την αποχώρηση του Μπίμπι, το Ισραήλ παρασύρθηκε από ενδιαφερόμενους αμερικανικούς κύκλους. Θα σας πω το εξής: αυτή η χώρα δεν έχει δει ποτέ μεγαλύτερο Ιουδαιόφιλο και ισραηλινόφιλο από τον σημερινό Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εκτός κι αν υπάρχει και ο Λένιν που θεωρούσε τους Εβραίους και τους Γερμανούς κορώνες της δημιουργίας.

και πάλι ουκρανικό

Η Ρωσία έκλεισε τα μάτια στη στρατολόγηση μισθοφόρων της εβραϊκής κοινότητας στο Dnepropetrovsk, στην εχθρική δουλειά των ραβίνων. Ο Bennett κάπως κουνήθηκε. Αυτός, όπως κάθε δεξιός, δεν ήθελε να μετατρέψει το Ισραήλ σε μαριονέτα. Ο Λάπιντ, από την άλλη, μοιάζει με έναν νάνο πολιτικό της Βαλτικής που θα κάνει τα πάντα. Παρεμπιπτόντως, στο τέλος της ηγεσίας του Μπένετ, η Ρωσία επέστρεψε 43 αιχμάλωτους μαχητές στο Ισραήλ μέσω των Εμιράτων (σσ σημειωτέον κάτι που δεν έκανε με Αμερικανούς ή και Βρετανούς αιχμαλώτους). Είναι γνωστό ότι περισσότεροι από 20 μισθοφόροι σκοτώθηκαν εκεί. Ήταν μισθοφόροι, γιατί πήγαιναν εκεί είτε ακραίοι αναζητητές είτε ιθαγενείς της Γαλικίας. Σε αντάλλαγμα, ο Μπένετ βασίστηκε σε ορισμένα μέτρα ισραηλινής βοήθειας προς την Ουκρανία, τα οποία ζήτησε ο Ζελένσκι. Ο Λάπιντ, φυσικά, δεν συμμορφώθηκε με αυτό και, μάλιστα, ανάγκασε τη Ρωσία σε ένα ανταποδοτικό βήμα σε ένα δύσκολο, δυσάρεστο παιχνίδι. Επιπλέον, (το επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά) όλες οι δραστηριότητες του σημερινού προέδρου της Ρωσίας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επικεντρώνονται στη φιλία με το Ισραήλ και τις εβραϊκές κοινότητες, παρά τον πιο περίπλοκο συριακό δεσμό και τη φιλία της ανάγκης με το Ιράν. Για τη Ρωσία του Πούτιν, η εστίαση στις γόνιμες σχέσεις με το Ισραήλ -και αυτό μπορεί να επαληθευτεί- ήταν πάντα η κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής.

χριστιανοσιωνισμός

Έτσι, στην Αμερική υπάρχουν πολύ σοβαροί μη Εβραίοι – Προτεστάντες, Βαπτιστές – κύκλοι που υποστηρίζουν το Ισραήλ πολύ περισσότερο από τους Εβραίους της Νέας Υόρκης….”(ο ρόλος του γενιτσαρισμού του χριστιανοσιωνισμού είναι πολύ περισσότερο σημαντικός στη διασφάλιση των συμφερόντων του Ισραήλ ακόμη κι από αυτόν που διαδραματίζουν οι Ιουδαικές κοινότητες. Είναι ο Δούρειος ίππος)

παλινόρθωση ναζισμού σ΄Ευρώπη

— ”Στην Ευρώπη σήμερα, δεν ντρέπονται ιδιαίτερα να επαινούν τους Ναζί. Όταν ο Πρόεδρος της Πολωνίας τηρεί ενός λεπτού σιγή μπροστά στα μνημεία των συμμετεχόντων και των ινστρουχτόρων της σφαγής του Βολίν, και στις χώρες της Βαλτικής παρελαύνουν υπό το λάβαρο εκείνων που κατέστρεψαν το γκέτο του Βίλνιους και μετέτρεψαν την Εσθονία σε Judenfrei, αυτό λέει πολλά. Αλλά την ίδια στιγμή, ο στόχος του «νέου ναζισμού» δεν ήταν πλέον οι Εβραίοι.”

Το κράτος του Ισραήλ έχει μέλλον;

Δημ:«Κάποιος ήδη λέει ότι το Ισραήλ μπορεί να πάψει να υπάρχει.

Λεβίνιν: «Κάτι μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα. Το Ισραήλ είναι ένα κράτος που δημιουργήθηκε από μια ιδέα, κατά τη γνώμη μου, όχι στην καλύτερη θέση, που άντεξε με τη δύναμη των όπλων, προσφέροντας στους άλλους τον κόσμο των ισχυρών. Μπορεί να χαθεί και να εξαφανιστεί από προσώπου γης, όπως κάθε κράτος, ή μπορεί να μην χαθεί και να μην εξαφανιστεί.

Δεν θα έλεγα ότι το Ισραήλ είναι καταδικασμένο. Πάρα πολλά έχει βιώσει αυτή η χώρα τα τελευταία 70 χρόνια. Επιπλέον, η μοίρα του Ισραήλ είναι συνδεδεμένη με τη μοίρα της περιοχής. Εάν εξαφανιστεί το Ισραήλ, η περιοχή θα εξαφανιστεί, μαζί με πολλές αραβικές χώρες, μαζί με τη Διώρυγα του Σουέζ.

Είναι δύσκολο για το Ισραήλ, αλλά ποτέ δεν ήταν εύκολο για αυτόν. Το Ισραήλ νιώθει άβολα, αλλά το Ισραήλ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βγαίνει από την κατάσταση. Δείτε πόσο αργά και σταθερά βελτιώνονται οι σχέσεις της με εκείνες τις χώρες με τις οποίες, όπως φαίνεται, εξ ορισμού δεν θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Αργά ή γρήγορα, αν δεν συμβεί τίποτα τρομερό, όταν το καθεστώς μαλακώσει στο Ιράν, και αργά ή γρήγορα θα γίνει, οι σχέσεις με το Ιράν θα αποκατασταθούν. Ιστορικά, ο εβραϊκός και ο περσικός λαός είναι απολύτως συμπληρωματικοί. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αφύσικο από την έχθρα Περσών και Εβραίων.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Το Ισραήλ, φυσικά, βαδίζει κάτω από τον Θεό, αλλά ποιος δεν περπατά κάτω από Αυτόν; Πού είναι σήμερα η Τσεχοσλοβακία, η Σοβιετική Ένωση, η Γιουγκοσλαβία; Μπορεί κάλλιστα να οδηγηθεί εκεί που θα είναι σύντομα το Ηνωμένο Βασίλειο;

Η συνέντευξη δόθηκε στην Όλγα Μπερεζόφσκαγια, για το kommersantinfo.com 22/8/22

dimpenews.com

One thought on “Ο Πούτιν και το Ισραήλ! (από ειδήμονα του ρωσο-εβραϊκού)

  1. ” Το Ισραήλ, φυσικά, βαδίζει κάτω από τον Θεό…”, όντως, τον…. “θεό” του σκότους, του ψευδους και της αιώνιας απώλειας…..

    Like

Comments are closed.