ΣΟΚ Οι Ουκρανοί έπληξαν με αμερικανικής κατασκευής οβιδοβόλο Μ777 την οροφή ειδικού κτιρίου στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια όπου στεγάζονται πυρηνικά καύσιμα γι αντιδραστήρες!! Η Οβίδα καρφώθηκε στα 430 πόδια από τον αντιδραστήρα 2! Και καταρρίφθηκε ουκρανικό drone που επιτέθηκε στον πυρηνικό σταθμό! ΦΩΤΟ

Πυρηνική τρομοκρατία σε Ουκρανικό στιλ: Όπλα του ΝΑΤΟ κατέστρεψαν την οροφή του ειδικού κτιρίου του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, όπου αποθηκεύεται πυρηνικό καύσιμο!

Η πρόσκρουση ήταν μόλις στα 430 πόδια από τον πυρηνικό αντιδραστήρα Νο. 2 του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhia! Απέτυχαν να πλήξουν τα πυρηνικά και με drone. Oι επιθέσεις έγινα στις 26 και 27 Αυγούστου αναφέρουν διπλωματικές αρχές Ρωσίας.

Ουκρανοί Ναζί χτύπησαν τη στέγη στο 1ο ειδικό κτίριο του πυρηνικού σταθμού που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πυρηνικών καυσίμων. Ο βομβαρδισμός έγινε από το αμερικανικής κατασκευής οβιδοβόλο M777 με βλήματα διαμετρήματος 155 mm. Ο βομβαρδισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye συνεχίζεται, δήλωσε ο Vladimir Rogov, μέλος της περιφερειακής κρατικής διοίκησης της Zaporizhzhya.

Το βλήμα εκτοξεύτηκε από την AFU από τη Νικόπολη και τρύπησε την οροφή του ειδικού σώματος Νο. 1 στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye όπου υπάρχει αποθηκευμένο καύσιμο για πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Αναφέρεται ότι το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε την οροφή ενός κτιρίου στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye όπου αποθηκεύονται πυρηνικά καύσιμα. Η αντιπροσωπεία του ΔΟΑΕ αναμένεται να φτάσει τις επόμενες ημέρες.

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να επιτεθούν στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye χρησιμοποιώντας drone που καταρρίφθηκε κοντά στο κτίριο με πυρηνικά απόβλητα.
Αυτό ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επιθετικό drone χρησιμοποιήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στις 28 Αυγούστου.

Ο Konashenkov είπε ότι με τη βοήθεια φορητών όπλων το drone καταρρίφθηκε όταν πλησίαζε το κτίριο του ειδικού σώματος Νο. 1. Σημειώνεται ότι εκεί αποθηκεύονται πυρηνικά καύσιμα αμερικανικής παραγωγής και στερεά ραδιενεργά απόβλητα.

Το drone που καταρρίφθηκε έπεσε στην ταράτσα του Ειδικού Κτιρίου Νο 1. Ήταν δυνατό να αποφευχθούν σοβαρές ζημιές και θύματα.

Το περιβάλλον ακτινοβολίας είναι φυσιολογικό.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», πρόεδρος του παραρτήματος της Ρωσικής Ιστορικής Εταιρείας της περιοχής Zaporozhye, Vladimir Rogov, σε συνέντευξή του στο RT, δήλωσε ότι ο μαζικός βομβαρδισμός της περιοχής από το Κίεβο είναι μια προσπάθεια του καθεστώτος Ζελένσκι να διαταράξει την επικείμενη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΔΟΑΕ και να εκδικηθεί τους κατοίκους της περιοχής για την επιθυμία τους να μεταφέρουν την αλήθεια για το τι συμβαίνει.

Σοιγκού: «Αν δεν σταματήσει η προμήθεια ρουκετών και όπλων πυροβολικού στον ουκρανικό στρατό από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους του, που βομβαρδίζουν ανεύθυνα μια πυρηνική εγκατάσταση, θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη καταστροφή του 21ου αιώνα παγκοσμίως.

dimpenews.com