Δεν είναι Άουσβιτς… είναι Ισραήλ. 180 μέρες Παλαιστίνιος απεργός πείνας πολιτικός κρατούμενος υπό διοικητική κράτηση. Καμιά κατηγορία καμιά δίκη! Khalil Awawdeh..

Δεν είναι Άουσβιτς… είναι Ισραήλ……αργοπεθαίνει χωρίς δίκη χωρίς απόδοση κατηγορίας Παλαιστίνιος απεργός πείνας στις φυλακές του Ισραήλ…..Khalil Awawdeh…

Κι όμως σε αυτό το υπαρξιακό μεταίχμιο έχει υποχωρήσει η προσωπικότητα έχει χαθεί η ατομική υπόσταση είναι το σημείο εκείνο όπου ο κάθε άνθρωπος είναι πλέον και μόνο ο άνθρωπος. Αυτή η αφαίρεση που οδηγεί στο 1 στο ένα ως ενιαίο όλο. Σε αυτό το σύνορο όλοι οι άνθρωποι μοιάζουν σαν ένας άνθρωπος αυτός ο πρώτος ο πρωταρχικός το πρωτοτυπικό αρχέτυπο της ανθρωπότητας… Το να πολεμάς αυτόν τον άνθρωπο είναι σαν να πολεμάς όλον τον κόσμο.

”Δίστασα να δημοσιεύσω αυτή τη φωτογραφία του Khalil Awawdeh. Εδώ και 180 μέρες κάνει απεργία πείνας. Αν αποφάσισα να τη μεταδώσω, είναι επειδή ενσαρκώνει τη χειρότερη αδικία που επιβάλλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους: ΦΥΛΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΤΕ. Ντροπή !” είναι η ανάρτηση του Γάλλου διανοούμενου ιστορικού και δημοσιογράφου Dominique Vidal.

O πολιτικός κρατούμενος Khalel Al Awawdah απεργός πείνας έκλεισε 3 μήνες δίχως λήψη τροφής, αρνούμενος το καθεστώς της διοικητικής κράτησης δηλαδή στέρηση της ελευθερίας και φυλάκιση άνευ κατηγορητηρίου ή δίκης και αορίστου διάρκειας κάτι που αντιβαίνει κάθε αρχή δικαίου και παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο!

dimpenews.com