Νίκη του Ανθρώπου. Ελεύθερος μετά από 182 μέρες απεργίας πείνας ο Παλαιστίνιος κρατούμενος Khalil Awawdeh!

Ο Παλαιστίνιος κρατούμενος Khalil Awawda ανέστειλε την απεργία πείνας του, η οποία διήρκεσε 182 ημέρες, αφού οι ισραηλινές αρχές κατοχής συμφώνησαν με τα αιτήματά του και τον απελευθέρωσαν λόγω της επιμονής και της αποφασιστικότητάς του. Τελούσε επί διοικητικής κράτησης επ΄αόριστον χωρίς απόδοση κατηγορίας και χωρίς να περάσει από δίκη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Wafa επικαλέστηκε τη Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων σε ανακοίνωσή της: Επετεύχθη συμφωνία όπου οι κατοχικές αρχές δεσμεύονται για την απελευθέρωση του αιχμαλώτου, Awawda, στις 2 του ερχόμενου Οκτωβρίου και ότι θα περνούσε το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την απελευθέρωσή του στο νοσοκομείο για να λάβει θεραπεία, σημειώνοντας ότι η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή καθώς δεν μπορεί να κινηθεί ή να μιλήσει.

Η οικογένεια του φυλακισμένου, Awawda, είχε δημοσιεύσει πριν από δύο ημέρες ένα βίντεο κλιπ, στο οποίο ο Awawda έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου, στο οποίο επιβεβαίωσε ότι το αποστεωμένο σώμα του, από το οποίο είχαν απομείνει μόνο οστά και δέρμα, αντανακλά τη βάρβαρη πραγματικότητα της κατοχής, ως το κόκαλο, ακόμα κι αν έχουν φύγει οι ψυχές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Awawda ανακοίνωσε την πρώτη του απεργία πείνας στις τρεις του περασμένου Μαρτίου και την ανέστειλε μετά από 111 ημέρες στις 21 Ιουνίου, αλλά η παραβίαση των δεσμεύσεών τους από τις αρχές κατοχής να τον ελευθερώσουν τον ώθησαν να συνεχίσει την απεργία του στις 2 του περασμένου Ιουλίου.

στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ισραήλ έτσι μπαίνει κανείς και έτσι βγαίνει αν βγει …

dimpenews.com