Αιδώς Δωδώνης! Περί βιασμών κι άλλων δεινών…

Αιδώς Δωδώνης Αι-δω(ς)δώνης. Ο ειδήμονας Δωδώνης αφού…. τάπωσε ως καθ΄ ύλην αρμόδιος κι ειδήμονας τον Μοντανιέ για το θέμα του υποχρεωτικού πειραματικού εμβολιασμού ως υπέρμαχος του Μέγκελε επανέρχεται σε θέματα Βιοηθικής και ουσιαστικά αθωώνει τον πάση φύσεως βιαστή σε περίπτωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης μετά το βιασμό. Ο εμβολιολόγος τώρα και Συνουσιολόγος «Αν έχει βιαστεί… Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, μη τρελαθούμε […]», είπε ο Μητροπολίτης. Είναι αυτό που λέει η λαική ρήση ”τα θελε ο …. της” Και Προστυχολόγος ο ειδήμονας.. Λάβαρο των εμβολιαστών τηλεμάχος ή Τηλέμαχος για μια ακόμη φορά αφήνει το ιερό βήμα για το πρόσφορο τηλεοπτικό πάνελ για να αναμοχλεύσει καταστάσεις και να προβοκάρει την Εκκλησία βγάζοντας προς τα έξω μια εικόνα γι αυτήν εγκληματική κι επαίσχυντη..

Στις ενστάσεις των δημοσιογράφων, επέμεινε στη θέση του, λέγοντας: «Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή! Δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα, πρέπει να έχει συμμετοχή στην πράξη. Πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις […] Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η άμβλωση»..

Δικαίωσε τρόπο τινά το βιασμό για να συμπαρασύρει στην καταρράκωση κι ανυποληψία την εκκλησιαστική θέση περί της έκτρωσης που επίσης είναι ένα θέμα σοβαρό κι επώδυνο για την ίδια τη γυναίκα.

Στην Εκκλησία υπάρχουν οι Κανόνες υπάρχει η ασφαλιστική δικλείδα του κατ΄οικονομίαν και υπάρχει κυρίως και η διάκριση αλλά κι αυτό που τέθηκε ως βασική αρχή αξιολόγησης: Το γράμμα σκοτώνει το πνεύμα ζωοποιεί ή και το πλήρωμα του νόμου η αγάπη… Ο χριστιανικός δικανισμός είναι Φαρισαϊσμός τυπολατρεία και φορμαλισμός. Η αγάπη οδηγεί στη διάκριση….

Ως γενικός γνώμονας στη χριστιανική Ηθική η έκτρωση είναι απορριπτέα με βάση την Ιερά της Παράδοση διδασκαλία Πατέρων Κανονικό Δίκαιο κλπ ωστόσο η ελευθερία της βούλησης είναι αναπαλλοτρίωτη. Η Εκκλησία δεν επιβάλει προτείνει δίνει μια εναλλακτική δείχνει την εν Χριστώ ζωή, καλεί εξ ου κι Εκκλησία. Συμβάλει στην πνευματική ολοκλήρωση δεν είναι πνευματικός ολοκληρωτισμός.

dimpenews.com